Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg a szüleim,...

Miért nem értik meg a szüleim, hogy szükségem van új ruhákra?

Figyelt kérdés

Minden ruhámat magamnak kell megvennem a spórolt pénzemből, ami pl szülinapokkor, névnapokkor, karácsonykor összejön. Hiába mondom nekik, hogy nem hordhatom a 3-4 éves felsőimet, szeretnék én is divatozni, mint a többiek:(

De egyszerűen sajnálják rám a pénzt, és már 2 éve mindig félre rakom a pénzem és gyűjtögetem, erre mindig csak azt mondják, hogy beteg vagyok, hogy "mindig" ruhát akarok venni.. Egyáltalán nincs sok ruhám, körülbelül 5-6 pulcsim, 2 nadrágom, és egy kabátom van + ugye a nyári cuccok, de az sem olyan hú de sok.

Legutóbb azon akadtak ki, hogy szeretnék tőlük kérni egy új cipőt, mert már alig van pénzem, egyetlen egy sportcipőm van, az is két éves és elég megviselt állapotban van már. Egyáltalán nem állunk rosszul anyagilag, ezért is nem értem.

Mindig hívnak a barátnőim, hogy menjünk együtt vásárolni, de egyszerűen mindig le kell mondanom, mert nekik természetes, hogy a szüleik adnak 20-30 ezer forintot, hogy vegyenek dolgokat, de én örülök, ha egy ezrest kapok, amiből semmit nem lehet venni. Miért nem tudják megérteni, hogy szeretnék én is jól kinézni, mint a többi velem egykorú lány?

2021. febr. 8. 20:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/128 anonim ***** válasza:
89%

Nezd kerdezo, ez nagyon-nagyon nehez helyzet, erre nem lehet mit mondani ugy igazabol.

Vagy az az oka, hogy nem tudsz, vagy nem ertesz mindent, es valojaban nem alltok annyira jol anyagilag, vagy az, hogy a szuleid egyszeruen csak szarnak bele. Sajnos az utobbi eset is elofordul.

Azonban ha nem adnak penzt, akkor nem adnak, ha eleg idos vagy, keress valami diakmelot majd a nyaron. Mi eleg szegenyek voltunk, en is nyaron meg neha hetvegeken megkeresett penzembol “eltem” mindig, ha akartam valamit, ruhat, stb, abbol kellett megvennem. En is irigykedtem nagyon az osztalytarsaimra, rossz volt latni, hogy nekik csak ugy vesznek akarmit is, dehat ez volt, nem tudtam mit tenni :/

2021. febr. 8. 20:41
 2/128 anonim ***** válasza:
22%
Talán azért nem adnak pénzt ruhákra mert van annyi eszük , hogy úgyis tudják , fél év múlva más lesz a divat és akkor már nem is fogod hordani az akar 10 ezerért vett pulóveredet . Aztán egyszercsak ott állsz egy halom olyan ruhával amik már “ kimentek “ a divatból és azt se tudod mit kezdj velük . 20-30 ezrek ruhákra ? Neked elment a józan eszed . És ezt a szüleid is pontosan tudják. Kb a lőtéri kutya nem fog emlékezni néhány év múlva , hogy most épp ugyanabban az 5-6 puloverben jársz.
2021. febr. 8. 20:42
 3/128 anonim ***** válasza:
83%
Biztos hogy olyan jó az anyagi helyzetetek? Ha igen akkor a szüleidet kellene erről megkérdezned mert mi nem látunk bele a fejükbe hogy mit gondolnak. Heti zsebpénzt nem kapsz? Abból is tudnál vásárolni. Ha végképp nem adnak és elég idős vagy hozzá akkor elmehetnél diákmunkára is.
2021. febr. 8. 20:42
 4/128 anonim ***** válasza:
25%

Majd ha lesz önálló kereseted, meglátod, mennyire el vannak varázsolva a barátnőid, hogy csak úgy kapnak ilyen összegeket.

Én egy-egy ballagómra kaptam ÖSSZESEN ennyi pénzt, én is azokból vettem leárazásokkor, pedig kb 5 éve voltam ebben a helyzetben, pedig én is szerettem a szép ruhákat, de lesült volna a képemről a bőr ennyi pénzt kérni 1-1 vásárlásra. Télikabátot vettem most ennyi pénzért.

2021. febr. 8. 20:45
 5/128 anonim ***** válasza:
22%
Vótmá!
2021. febr. 8. 20:45
 6/128 A kérdező kommentje:

Tényleg jól állunk anyagilag, ebben biztos vagyok

Nem unom meg a ruháimat egyáltalán🙄nincs más választásom ezeket kell hordani, de szerintem egy cipőt igencsak kaphatnék

2021. febr. 8. 20:50
 7/128 anonim ***** válasza:
31%

Nekem is ennyi cuccom van xDD

5-6 cucc, 1 nyári cipő, meg 1 bakancs... kész kifújt

2021. febr. 8. 20:52
 8/128 anonim ***** válasza:
52%
ha sajnálják rád a pénzt, minek szült meg? 🤔🤔🤔🤔
2021. febr. 8. 20:57
 9/128 anonim ***** válasza:
42%
Diakmunka?
2021. febr. 8. 21:00
 10/128 anonim ***** válasza:
23%

Vagy talán kéne dolgoznod nyáron és lenne lóvéd...

16 éves korom óta dolgozm, minden nyaramat, nem mondom követendő példa mert jól esett volna a tini lányokat kefélgetni nekem is a házibuliban, de ez van... van jogsi, kocsi, ruha saját pénzből, egy szava nem lehet senkinek, tesómnak persze ezeket állták..

Ha akarsz öltözködni, jól kinézni, menj nyáron melózni vagy csak hétvégén és keresel annyit hogy vegyél. Tudod milyen jó volt 12.ben a kis corsa-val a tanulók között menni? :D Mint a király úgy éreztem magamat xd

2021. febr. 8. 21:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!