Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hajlandók elismerni...

Miért nem hajlandók elismerni a szüleim hogy nincs szükségem tanulásra?

Figyelt kérdés

Általában mikor hazamegyek csak megcsinálom a házit meg átnézem a tanulnivalót aztán TV-zek vagy olvasok.A szüleim meg mindig nyaggatnak hogy miért nem tanulok meg hogy utcaseprő leszek...nem bírják megérteni hogy nekem minden a fejembe szokott menni nincs szükségem arra hogy órákig tanuljak így is 5-ös tanuló vagyok.Hogy győzzem meg őket? Már próbáltam elmondani de azt mondják biztos puskázok azért megy minden pedig nem is

.

14/l

2013. nov. 6. 17:25
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
81%

Első: Ügye elolvastad azt, amire bunkón válaszolsz?

Csak egy tipp. Győzködéssel nem mégy semmire. Vess be egy trükköt, hátha az beválik. Kérd meg őket, hogy kérdezzenek ki. Rá kell, hogy jöjjenek, nem puskázol.

Egyébként nem baj, ha akkor is tanulsz, amikor már tudod a leckét. Ha van valami olyan terület, ami nagyon érdekel, akkor foglalkozhatsz azzal is.

Egyébként volt egy olyan osztálytársam régen, aki végig szín jeles volt, a szorgalmat kivéve. Arra 2-est adtak. Órán keresztrejtvényt fejtett és olvasott egyszerre. Ha kérdezték, felelt. Mindent tudott, erőlködés nélkül.

2013. nov. 6. 17:35
 2/25 anonim ***** válasza:
86%
Ebbe az a xar, hogy a zember leszokik a tanulásról, oszt mikó (egyetemen) má kéne valamennyit, iszonyú nehéz visszaszokni.
2013. nov. 6. 17:39
 3/25 anonim ***** válasza:
92%
Megértelek, én is ilyen voltam. Minden a fejembe ment órán, otthon maximum a leckét csináltam meg, illetve témazárók előtt átnéztem egyszer. Színjeles tanuló voltam, kitűnő érettségivel, most egyetemre járok, itt is mindig benne vagyok a legjobb eredményűek között. Nagyon sokat küzdöttem a szüleimmel, nekik is csak annyi jött le, hogy nem tanulok. Az vált be, hogy hagytam, hogy belekérdezzenek, és mivel látták, hogy tudom, egy idő után békén hagytak... Ezt javaslom neked is, remélhetőleg ettől megnyugodnak!
2013. nov. 6. 17:42
 4/25 anonim ***** válasza:
9%
minek tanulsz? nem mész azzal semmire..
2013. nov. 6. 17:53
 5/25 anonim ***** válasza:
86%

Szegénykém...

Nem tudom, szerintem én ilyen szerencse fia vagyok, hogy színjeles voltam világéletemben, de a szüleim soha az életben, egyszer sem mondták, hogy tanuljak.

Tényleg hagyd, hogy kikérdezzenek, ettől jobb ötletem nekem sincs.

2013. nov. 6. 17:53
 6/25 klopusz ***** válasza:
88%

Nagylányom volt ilyen általánosban. Hatodik végéig kitűnő tanuló volt, hetedikben 1, nyolcadikban 2 négyese volt év végén. Amí középsuliba nem ment, egyszer sem láttam tanulni. Az írásbeli leckéket megcsinálta max. negyed óra alatt, aztán olvasott, szémítógépezett.

Megmondom őszintén, nem foglalkoztam vele, hiszen tudtam, hogy tudja az anyagot.

Mondjuk középiskolában meglepődött, hogy tanulnia kell, de ez sem olyan vészes mennyiség. Most tizedikes, tavaly 4,6 volt év végén úgy, hogy naponta fél-egy órával tanult többet.

Szerintem meggyőzni úgysem tudod a szüleidet. Ha nem látják, hogy ennyi tanulás neked elég az ötöshöz, akkor a magyarázatodtól sem fogják jobban érteni.

2013. nov. 6. 17:58
 7/25 anonim ***** válasza:
84%
Én is ilyen voltam. Megcsináltam a házit, átolvastam a könyvet és kész. Egyetemen meg szívtam, mint a torkos borz, mert fogalmam se volt, hogy kell tanulni. De csak rájöttem!
2013. nov. 6. 18:00
 8/25 anonim ***** válasza:
51%
1. és 3. ugyanazt írja. Mi az oka a különböző értékelésnek?
2013. nov. 6. 18:08
 9/25 anonim ***** válasza:
67%
A jegyeid nem győzik meg őket? Igazából azoknak kéne mérvadónak lenniük.
2013. nov. 6. 18:11
 10/25 anonim ***** válasza:
70%

Hát igen, én nyolcadikos vagyok és inkább anyám nyaggat a tanulással. Én is ilyen 4-es 5-ös tanuló vagyok (na jó, néha becsúsznak roszabbak is), de ha figyelek órán simán megtanulom az anyagot. :D Egyébként már rájöttem a titok nyitjára, hogy ne piszkáljanak folyton folyvást a tanulással. Megcsinálom a

leckét, ha kell, tanulok a mánapi dogára, hapedig még mindig mondogatják, hogy tanuljal egyszerűen beülök a szobámba

2013. nov. 6. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!