Miért nem hajlandók elismerni a szüleim hogy nincs szükségem tanulásra?
Általában mikor hazamegyek csak megcsinálom a házit meg átnézem a tanulnivalót aztán TV-zek vagy olvasok.A szüleim meg mindig nyaggatnak hogy miért nem tanulok meg hogy utcaseprő leszek...nem bírják megérteni hogy nekem minden a fejembe szokott menni nincs szükségem arra hogy órákig tanuljak így is 5-ös tanuló vagyok.Hogy győzzem meg őket? Már próbáltam elmondani de azt mondják biztos puskázok azért megy minden pedig nem is
.
14/l
Első: Ügye elolvastad azt, amire bunkón válaszolsz?
Csak egy tipp. Győzködéssel nem mégy semmire. Vess be egy trükköt, hátha az beválik. Kérd meg őket, hogy kérdezzenek ki. Rá kell, hogy jöjjenek, nem puskázol.
Egyébként nem baj, ha akkor is tanulsz, amikor már tudod a leckét. Ha van valami olyan terület, ami nagyon érdekel, akkor foglalkozhatsz azzal is.
Egyébként volt egy olyan osztálytársam régen, aki végig szín jeles volt, a szorgalmat kivéve. Arra 2-est adtak. Órán keresztrejtvényt fejtett és olvasott egyszerre. Ha kérdezték, felelt. Mindent tudott, erőlködés nélkül.
Szegénykém...
Nem tudom, szerintem én ilyen szerencse fia vagyok, hogy színjeles voltam világéletemben, de a szüleim soha az életben, egyszer sem mondták, hogy tanuljak.
Tényleg hagyd, hogy kikérdezzenek, ettől jobb ötletem nekem sincs.
Nagylányom volt ilyen általánosban. Hatodik végéig kitűnő tanuló volt, hetedikben 1, nyolcadikban 2 négyese volt év végén. Amí középsuliba nem ment, egyszer sem láttam tanulni. Az írásbeli leckéket megcsinálta max. negyed óra alatt, aztán olvasott, szémítógépezett.
Megmondom őszintén, nem foglalkoztam vele, hiszen tudtam, hogy tudja az anyagot.
Mondjuk középiskolában meglepődött, hogy tanulnia kell, de ez sem olyan vészes mennyiség. Most tizedikes, tavaly 4,6 volt év végén úgy, hogy naponta fél-egy órával tanult többet.
Szerintem meggyőzni úgysem tudod a szüleidet. Ha nem látják, hogy ennyi tanulás neked elég az ötöshöz, akkor a magyarázatodtól sem fogják jobban érteni.
Hát igen, én nyolcadikos vagyok és inkább anyám nyaggat a tanulással. Én is ilyen 4-es 5-ös tanuló vagyok (na jó, néha becsúsznak roszabbak is), de ha figyelek órán simán megtanulom az anyagot. :D Egyébként már rájöttem a titok nyitjára, hogy ne piszkáljanak folyton folyvást a tanulással. Megcsinálom a
leckét, ha kell, tanulok a mánapi dogára, hapedig még mindig mondogatják, hogy tanuljal egyszerűen beülök a szobámba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!