Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hajlandók elismerni...

Miért nem hajlandók elismerni a szüleim hogy nincs szükségem tanulásra?

Figyelt kérdés

Általában mikor hazamegyek csak megcsinálom a házit meg átnézem a tanulnivalót aztán TV-zek vagy olvasok.A szüleim meg mindig nyaggatnak hogy miért nem tanulok meg hogy utcaseprő leszek...nem bírják megérteni hogy nekem minden a fejembe szokott menni nincs szükségem arra hogy órákig tanuljak így is 5-ös tanuló vagyok.Hogy győzzem meg őket? Már próbáltam elmondani de azt mondják biztos puskázok azért megy minden pedig nem is

.

14/l

2013. nov. 6. 17:25
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
51%

Hát igen, én nyolcadikos vagyok és inkább anyám nyaggat a tanulással. Én is ilyen 4-es 5-ös tanuló vagyok (na jó, néha becsúsznak roszabbak is), de ha figyelek órán simán megtanulom az anyagot. :D Egyébként már rájöttem a titok nyitjára, hogy ne piszkáljanak folyton folyvást a tanulással. Megcsinálom a leckét, ha kell, tanulok a másnapi dogára, hapedig még mindig mondogatják, hogy tanuljak egyszerűen beülök a szobámba, becsukom az ajtót, kinyitok egy tankönyvet, de eközben a könyv mögött elrejtve telonozok, olvasok (pl. a kedvenc könyvemet), zenét hallgatok (fülhallgatóval) aztán 1-2 óra múlva kimegyek. :D De ha bejönnének miközben "tanulok", azt sem vennék észre, hisz nem látják a tankönyvtől. ;D

Amit nem tudnak, az nem is fáj nekik.

2013. nov. 6. 18:26
 12/25 A kérdező kommentje:

Hát voltak bunkó válaszok is:D

Amúgy 1-es képzeld a magatartásom is színötös mivel figyelek órán.

És jó tudni hogy vannak még hozzám hasonlók:D

2013. nov. 6. 18:27
 13/25 anonim ***** válasza:
66%
Én is ilyen voltam, szinte sose kellett tanuljak suliban, mindent megjegyeztem. Aztán, tényleg az volt nekem is szar, mikor egyetemre mentem és ott már nem volt olyan könnyű. Nehéz volt visszaszokni a tanulásra, nem is tudtam soha órákig görnyedni a könyv felett. Mondjuk ígyis jó tanuló voltam egyetemen is, de nem első, hanem harmadik általában. De nekem megfelelt így, legalább volt mellette életem.
2013. nov. 6. 21:05
 14/25 anonim ***** válasza:

Én is így voltam gimiben, hogy mindig max fél órákat tanultam, csak a nagyobb dolgozatok előtt valamivel többet.

Sokáig nekem sem akart anyu belenyugodni hogy ennyi tanulással 5ös vagyok, de aztán nekem is bevált az, hogy felmondtam neki párszor a leckét és utána nem volt többet gond ezzel :)

2013. nov. 6. 22:46
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt osztálytársam konkrétan rajzolt az összes órán - közben azért jegyzetelt is - otthon sem tanult különösebben, de olyan agya volt, hogy jeles tanuló volt mindig is, érettségije is színjeles lett. Nem hajtotta magát, minek. Szerintem egy kicsit belekényelmesedett, emelt érettségit sem tett, pedig simán ment volna neki és már bánja. Ilyen helyzetben ez a veszély fenyeget, hogy megszokod, hogy tudod és nem erőlködsz, ez később megbosszulhatja magát. Osztálytársam inkább a tanárok baszogatták, hogy ne rajzoljon, figyeljen, ő meg győzködte őket, hogy neki így is megy, aztán mikor egy éven át produkálta a 96-100%-os dogákat, akkor leszoktak róla, tudták, hogy így is megy neki. Csak ne szokd meg, hogy ez az alap nálad, mert majd később egyetemen tényleg érhetnek meglepetések, szóval mérd fel a helyzetet, mennyit kell tanulnod valójában. Ha annyit, amennyit most, mert tényleg tudod az anyagot, akkor okés. De mondjuk ha orvosnak készülnél (csak példa), akkor tudd, hogy az orvosin többet kell tanulni és tegyél is érte :)
2013. nov. 6. 22:52
 16/25 anonim ***** válasza:
84%

14 évesen ez most még rendben is van. Középiskolában már egy kicsit jobban oda kell tenned magad, mondjuk egy történelem témazárónál, mire továbbtanulsz, addigra meg szokj hozzá, hogy sokat kell seggelni, ha túl akarod élni a vizsgaidőszakot.

Általános iskolában semmi baj nincs ezzel, én is ilyen voltam. Meggyőzni úgysem tudod őket. A helyzet pedig változni fog rövidesen, ha továbbra is ötös akarsz lenni.

2013. nov. 7. 08:05
 17/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2013. nov. 7. 20:44
 18/25 anonim válasza:
53%
En is ugy gondoltsm hogy nem kell tanulnom mert mindig is szin 5-os tanlo voltam, de anyukam megis mindig leultetett es mondta hogy tanuljak mert nem szeretne hogy ugy vegezzek mint o. Es ezt ugy ertette hogy o is mindig ilyen kis okostojas volt mint te is, en is es meg sokan masok es o soha nem tanulta meg hogy hogyan kell tanulni es kesobb amikor felnott koraban elkezdett egy ujra tanulni naggyon megszenvedett, mert nem tudta hogy hogyan kell tanulni. Es igy par evvel idosebben belatom hogy jol tette hogy leultetett tanulni.
2013. nov. 13. 02:42
 19/25 anonim ***** válasza:
24%

Miért nem kéred meg a szüleidet, hogy kérdezzenek ki? Ha nem tudod az anyagot, akkor elismered, hogy igazuk volt, ha pedig tudod, akkor ők nem piszkálnak tovább.

Ezt ajánld fel nekik.

2013. nov. 13. 07:02
 20/25 anonim válasza:
0%
Mert egy 8 éves picha vagy.
2013. nov. 13. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!