Miért nem értik meg a szüleim, hogy szükségem van új ruhákra?
Minden ruhámat magamnak kell megvennem a spórolt pénzemből, ami pl szülinapokkor, névnapokkor, karácsonykor összejön. Hiába mondom nekik, hogy nem hordhatom a 3-4 éves felsőimet, szeretnék én is divatozni, mint a többiek:(
De egyszerűen sajnálják rám a pénzt, és már 2 éve mindig félre rakom a pénzem és gyűjtögetem, erre mindig csak azt mondják, hogy beteg vagyok, hogy "mindig" ruhát akarok venni.. Egyáltalán nincs sok ruhám, körülbelül 5-6 pulcsim, 2 nadrágom, és egy kabátom van + ugye a nyári cuccok, de az sem olyan hú de sok.
Legutóbb azon akadtak ki, hogy szeretnék tőlük kérni egy új cipőt, mert már alig van pénzem, egyetlen egy sportcipőm van, az is két éves és elég megviselt állapotban van már. Egyáltalán nem állunk rosszul anyagilag, ezért is nem értem.
Mindig hívnak a barátnőim, hogy menjünk együtt vásárolni, de egyszerűen mindig le kell mondanom, mert nekik természetes, hogy a szüleik adnak 20-30 ezer forintot, hogy vegyenek dolgokat, de én örülök, ha egy ezrest kapok, amiből semmit nem lehet venni. Miért nem tudják megérteni, hogy szeretnék én is jól kinézni, mint a többi velem egykorú lány?
Kedves 10es-14es, én azért pontoztalak le, mert úgy gondolom, hogy egy szülőnek igenis biztosítania kell a gyereke számára az évszaknak megfelelő ruhatárat, főleg ha nem is szegények. Ha már szül valaki, akkor kutya kötelessége biztosítani, hogy a gyerek ne elhasznált sportcipőben járjon télen.
Igen, ha valaki a minimumnál többet szeretne és a szülei szegényebbek, akkor elmehet dolgozni, de a minimumot megadni szülői kötelesség!!
Tök jó, hogy te dolgoztál sokan mások is így tesznek, de egy gyereket munkára kényszeríteni azért, hogy ne rongyokban járjon, az nem normális!
Akik meg azzal jönnek, hogy a divatozás nem fontos, azok nem voltak középiskolás lányok vagy elfelejtették milyen volt. Ha egy jobb, gazdagabb gimibe jár az ember, ott a ruházat bizony státusszimbólum, és a gyereket nagyon durván kiközösíthetik és bánthatják, ha régi, elhasznált ruhákban jár, vagy akár csak nincs Adidas cipője. Ma már ez általános iskolában is kezd megjelenni.
Kérdező! Szülinapokra, névnapokra mennyi pénzt kapsz, hogy csak nagyon nehezen gyűlik össze új ruhára való? Nagyszülőket nem tudod megkérni, hogy menjetek el vásárolni? A nagyszülők általában engedékennyebbek. Nyilván ha kevés nyugdíjuk van, akkor nem jó ötlet. Idősebb unokatesó, aki gyakran cseréli a ruháit? Picit használt, de divatos ruha is jobb mint az elhasznált.
#15 Hát általában mindenkitől összességében 25 ezer forint szokott egy szülinapra össze jönni, névnapra csak pár ezer forint
Manapság 25 ezer forinból veszek 2 pulcsit és egy nadrágot.
Az egyik nagymamám elég szegény, a másik jól áll anyagilag, de nem kérnék tőle pénzt, mert nem tudom, cikinek tartanám
Nálam fiatalabb unokatesóim vannak csak
Hát nézd, 25 ezerből azért elég sok minden kijön, ha okosan csinálod. Azt hittem max egy tizest kapsz. Nem kell a legdrágább márkás cuccokat venni, nyugodtan vehetsz fast fashiont is, néz ki ugyanúgy mint egy nagyobb márka, és azért mégiscsak jobb mint a semmi. Illetve figyeld a leárazásokat és olyankor menj. Meg jól kombinálható ruhákat vegyél, ha minden passzol mindenhez az sokkal inkább stílusos, mint ha van egy Nike pulcsid ami csak egy nadrághoz illik.
Én felnőttként nem költök évi 25 ezernél többet ruhára, szerintem ennyiből azért ki kéne jönnöd. De cipőt azt igenis a szüleiddel vetess!!
Csak fast fashionos ruhákat veszek, nem nagyobb márkásakat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!