Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg a szüleim,...

Miért nem értik meg a szüleim, hogy szükségem van új ruhákra?

Figyelt kérdés

Minden ruhámat magamnak kell megvennem a spórolt pénzemből, ami pl szülinapokkor, névnapokkor, karácsonykor összejön. Hiába mondom nekik, hogy nem hordhatom a 3-4 éves felsőimet, szeretnék én is divatozni, mint a többiek:(

De egyszerűen sajnálják rám a pénzt, és már 2 éve mindig félre rakom a pénzem és gyűjtögetem, erre mindig csak azt mondják, hogy beteg vagyok, hogy "mindig" ruhát akarok venni.. Egyáltalán nincs sok ruhám, körülbelül 5-6 pulcsim, 2 nadrágom, és egy kabátom van + ugye a nyári cuccok, de az sem olyan hú de sok.

Legutóbb azon akadtak ki, hogy szeretnék tőlük kérni egy új cipőt, mert már alig van pénzem, egyetlen egy sportcipőm van, az is két éves és elég megviselt állapotban van már. Egyáltalán nem állunk rosszul anyagilag, ezért is nem értem.

Mindig hívnak a barátnőim, hogy menjünk együtt vásárolni, de egyszerűen mindig le kell mondanom, mert nekik természetes, hogy a szüleik adnak 20-30 ezer forintot, hogy vegyenek dolgokat, de én örülök, ha egy ezrest kapok, amiből semmit nem lehet venni. Miért nem tudják megérteni, hogy szeretnék én is jól kinézni, mint a többi velem egykorú lány?

2021. febr. 8. 20:32
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 121/128 anonim ***** válasza:
21%

119:a báli ruha alatt azt értettem értékes holmik is vannak ott és jeleztem, hogy tele volt tini márkákkal is -.-" normál tizenéves lánynak is való az ilyen hely, tömve van fiatal lányokkal, csak azok nem rinyálnak ennyit...

120:

az hogy olyan vagy mint minden kamasz"nem fogok napokat rászánni" brühühü, csak annyit tesz mindent akkor akarsz megkapni,de őszintén én meg azt nem élvezem. Egyből megkapni valamit a polcról, amiben nem volt semmi akció, nem volt nagy öröm rátalálni csak sima vásárlás aztán ennyi, ehh uncsi. Úristen szakadt, bolyhos XD(szólsz az eladónak lejjebb veszi az árát és otthon megvarrod ,több trükk is van a bolyhosság , amúgy ellen nem véletlenül Háda, a használt már csak ilyen drága...)

Nem csak most vagyok ilyen, világéletemben ilyen voltam, szerettem jó holmik után kutatni, nem csak turiban akár h&m-ben(ami mondjuk elég unalmas felhozatalú) de leértékelések napján, mert én sem kaptam flancos ruhákat(mivel nem volt rá pénz) és mégsem rinyáltam,de van egy gyanúm, hogy a válaszolók többsége itt vagy kamasz vagy kamasz lelkű.

Szánalmas mennyire kapálóztok a nem márkás dolgok ellen(és még egyszer, nem kínairól beszélek). Szegény elkényeztetett gyerekek akik csak leértékelt cuccokat vehetnek de azt nem akarják mert nincs rá idejük (na persze), ha nekem csak ekkora problémám lenne :D

2021. febr. 11. 03:28
 122/128 anonim ***** válasza:
65%
Ha megveszek valamit, akkor azt nem otthon akarom varrogatni meg boholytalanitani. Halisten en dolgozok, es nekem van penzem, nem fogok ilyen módszerekhez folyamodni, es biztatni se senkit arra, hogy aDomÁnYbOlTbA b@ssza az idejét, mikor ugyanazt megveszi bármelyik boltban. De amikor gyerek voltam, akkor is anyaek azt mondtak inkabb legyen kevesebb ruhám, de az olyan legyen hogy tetszik, es minőségi. Ezert kaptam mindig drágább cuccokat. Ha neked ez faj, es tukmalod meg mindig az olcsó szart, akkor csak sajnálni tudlak.
2021. febr. 11. 04:04
 123/128 anonim ***** válasza:
74%
Nem vagyok tini lelkű csak azért,mert ha valamit vennem kell,akkor megveszem.Ha nem olyan fontos megvárok valamilyen akciót.De nekem az nem öröm,hogy ezer helyre menjek,meg otthon varrogassak egy újonnan vett ruhát.Turkálni sose tudtam,más túrt nekem mindig.Ráadásul ott sosincs olyan ruha,ami az én ízlésem,ha van akkor meg nem jó rám.Az meg hogy valaki sajnálja a gyerekére a pénzt kész röhej.Nekünk se volt sok pénzünk,de ha mentünk valahova mindig varrattunk vagy vettünk ruhát.Az én ruháim drágák,de tényleg elhordom őket évekig.
2021. febr. 11. 09:59
 124/128 Laylah ***** válasza:
82%

Annyira odavagy az adományboltért, de arra nem gondoltál, hogy Magyarország nem Budapestből áll? Google szerint ennyi adománybolt van az országban:

[link]

Kérdem én, ha a kérdező mondjuk nyíregyházi, bajai vagy békéscsabai, utazzon fel Pestre, hogy neked megfeleljen és be tudjon menni egy adománybolba?

2021. febr. 11. 10:12
 125/128 anonim ***** válasza:
22%
123 erre én rácáfolnék,eygyszer vettem egy kifogástalan ruhát, egy hiba volt benne, a zipzárját kellett megjavíttatni. Utólag nem bánom, mert neten kutatva rájöttem, hogy ez egy irtó drága darab, ráadásul egyedi is, újonnan meg 40-50e lenne megvenni..
2021. febr. 11. 15:28
 126/128 anonim ***** válasza:
3%

Vagy talán nem a Google térképre kellene csak hagyatkozni. Ahol én élek, abban a városban van kettő is, aztán nem is látszik a térképen. :-)

2021. febr. 11. 15:37
 127/128 anonim ***** válasza:
24%
Adományboltról, mindig azt hiszik mivel adomány csak törött, vacak dolog lehet amit agyonhasználtak, csakhogy neves boltok is adományoznak, raktáron maradt SOHA nem használt dolgokat. Nem is beszélve ritka tárgyakról, retró ruhákról(amik megint divatosak), persze mindenki úgy költi el a pénzét ahogy akarja, a válaszolóknak ez szíve joga,de a kérdező stílusából süt, hogy fogalma sincs a szülei tényleges anyagi helyzetéről és bár az elején engem is meggyőzött, hogy ő milyen szerencsétlen, de végére kiderült, hogy csak ugyanolyan divatos és gazdag szeretne lenni mint a barátnők(tipikus kamasz dolog).
2021. febr. 11. 16:59
 128/128 Laylah ***** válasza:
69%
Kérdező, ha érdekel, About You-n most van egy elég nagy leárazás, 2000 Ft környékén már lehet vinni cuccokat. Ha jól számolom, vasárnap estig tart.
2021. febr. 13. 10:55
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!