Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg a szüleim,...

Miért nem értik meg a szüleim, hogy szükségem van új ruhákra?

Figyelt kérdés

Minden ruhámat magamnak kell megvennem a spórolt pénzemből, ami pl szülinapokkor, névnapokkor, karácsonykor összejön. Hiába mondom nekik, hogy nem hordhatom a 3-4 éves felsőimet, szeretnék én is divatozni, mint a többiek:(

De egyszerűen sajnálják rám a pénzt, és már 2 éve mindig félre rakom a pénzem és gyűjtögetem, erre mindig csak azt mondják, hogy beteg vagyok, hogy "mindig" ruhát akarok venni.. Egyáltalán nincs sok ruhám, körülbelül 5-6 pulcsim, 2 nadrágom, és egy kabátom van + ugye a nyári cuccok, de az sem olyan hú de sok.

Legutóbb azon akadtak ki, hogy szeretnék tőlük kérni egy új cipőt, mert már alig van pénzem, egyetlen egy sportcipőm van, az is két éves és elég megviselt állapotban van már. Egyáltalán nem állunk rosszul anyagilag, ezért is nem értem.

Mindig hívnak a barátnőim, hogy menjünk együtt vásárolni, de egyszerűen mindig le kell mondanom, mert nekik természetes, hogy a szüleik adnak 20-30 ezer forintot, hogy vegyenek dolgokat, de én örülök, ha egy ezrest kapok, amiből semmit nem lehet venni. Miért nem tudják megérteni, hogy szeretnék én is jól kinézni, mint a többi velem egykorú lány?

2021. febr. 8. 20:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/128 A kérdező kommentje:
#30 De jooo, ezt nem tudtam
2021. febr. 8. 22:37
 32/128 anonim ***** válasza:
8%
? Valami nem tiszta.
2021. febr. 8. 23:08
 33/128 anonim ***** válasza:
43%

Édesem, egy nadrág évekig jó rád(főleg kamaszként amikor nem hízol) és nem kell minden héten/hónapban új fölső, nadrág stb.

Turkában/adományboltban is lehet találni olyan márkás darabokat, hogy csak na.

Én most vettem magamnak két melltartót tescoban 2500 Ft-ért és még azért is sajnáltam a pénzt, nem hogy 25 ezer-ből két pulcsi és gatya. Tudod mennyiért vettem legutóbb adományboltban egy márkás báli ruhát? 3000 ft- ért és pár hete volt leárazva náluk minden ruha(ami alapból max 1000 ft,de alsó hangon 500 ft) fél áron és így vagy 20 ruhát vettem pár ezer forintból.

Szerintem nagyon elvagy tévedve az anyagiak terén és kérd meg a szüleidet írják le mennyit keresnek, ebből mikre mennyit költenek és akkor majd meglátod, hogy nem is álltok olyan szuperül anyagilag, max normálisan álltok(és ebben nincsenek benne a hirtelen költségek mint betegség/valamit meg kell javíttatni stb. mert a plusz pénz a váratlan dolgokra kell).

2021. febr. 8. 23:25
 34/128 anonim ***** válasza:
44%

Mondjuk ha te egy farmersortot hatezerért veszel, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz.

Az 5-6 pulcsi meg egész heti adag, ennél többet hova akarsz?

Sportcipőre meg nyilván azért nem adnak pénzt, mert februárban röpködő mínuszokban és hóban semmi szükséged nincs sportcipőre, ugyanis ilyenkor nem azt kell hordani.

Úgy érzem itt-ott sarkítasz.

2021. febr. 9. 00:00
 35/128 anonim ***** válasza:
66%
En megértem valahol a kérdezőt. Hasonló szituból jövök én is, szüleim ugyanezek, kb. 15 éves koromtól kezdve sose kaptam tőlük ruhákat, kivéve ünnepek, vagy az arra kapott pénzből voltam kénytelen mindig bevasarolni. Ezen kívül másoktól megörökölt ruhákat kaptam, így osszejott azért pár.. De sose volt az igazi, meg emiatt sokáig csak turkálóból voltam képes öltözködni, ami miatt pasiktol kritikákat kaptam. Nos ez oda vezetett, hogy felnőttként amint jobban kezdtem keresni tetemes összegeket költöttem ruhákra, több 100 darabot halmoztam fel most meg használni se tudom őket.. És inkább autót vettem volna belőle. Szóval nem jó ez a gyerekkori nélkülözés. Manapság ráadásul jobban előtérbe került a jó kinézet és a pénz dominál mindenhol.
2021. febr. 9. 00:26
 36/128 anonim ***** válasza:
4%

Miert nem pl bakancsra kersz penzt? Nem akarom elhinni, hogy 4 eves agyon hasznalt sportcipo melle nem vesznek egy kinais 3-4 ezres bakancsot? Ha mar nem is deichmanban vagy dragabb helyen akarnad.

Bonprixen, aboutyou ks rengetege akcio van.

Pepcoban is foleg ha tini vagy

2021. febr. 9. 00:44
 37/128 anonim ***** válasza:
12%
Mi a cipő és a ruha méreted? :)
2021. febr. 9. 00:52
 38/128 anonim ***** válasza:
40%
Jezus, nem a kerdezo, hanem ti vagytok eltevedve. Az, hogy jol, szepen, divatos ruhakba oltozkodj tizenéves korodba mindig jelen volt, nem csak most, hanem 10-20-100 evvel ezelott is. Nem biztos hogy egy 15 eves lany tud a Tescobol öltözködni, ugy mint egy felnőtt no. (vannak ott jo cuccok, meg az ilyesmi helyeken, de nem a tini korosztálynak) Azt is megjegyeznem, hogy egy Hada mar drágább mint egy Zara, es a fel napod is elmegy vele, h kivalogasd a sok szar közül ami kell. En is ilyen voltam, meg most is ilyen vagyok, hogy minél tobb ruhát szeretnek, h varialhassam, de en az alap minimum ruhatarat megkaptam, es nem a kinaibol, mert semmi ertelme megvenni az ócska minőségű szart, hogy jo legyen 1-2 honapig, inkabb megvettük a dragabbat, de tartósabb volt. Mostmar dolgozok, nem csak emiatt, hanem hogy másra legyen pénz, de igy sokkal jobban erzem magam, hogy azt veszem meg amit akarok. (a szüleimnek nagyon hálás vagyok, hogy mindig megvettek ami kell, félreértés ne essék, csak igy legalabb extrákat is tudok venni magamnak) Kérdezőnek azt ajanlom, hogy learazaskor menj boltba, most is vannak, en pl Bershkaban vettem 4ezerert gatyat, pólók is vannak 1-2 ezerert, amik amugy 5-6 ezer forintok lennének. Ilyenkor 3x annyi cuccot tudsz venni, mint alapbol, mert annyi penzt en is sajnalok ezekre a ruhakra, de ilyenkor jol fel lehet tankolni. :) Adidas bolt meg van a Boráros teren, itt mindig olcsóbb minden, cipő, ruha, en vettem mar 40 ezres adidas cipőt 5 ezerert, szoval ide is nezz el, hatha.
2021. febr. 9. 00:57
 39/128 anonim ***** válasza:
19%
(19l)
2021. febr. 9. 00:58
 40/128 anonim ***** válasza:
44%

38, megsúgom, kínaiban is pont ugyanaz a minőség, mint a fast fashion boltokban, csak mondjuk feleannyiért. Nem kell a ruhán díszítés gyanánt a márkát villogtatni, és a kutya nem mondja meg, hogy honnan van.

A cuccaim többsége kínaiból van, és évek óta hordom őket.

2021. febr. 9. 01:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!