Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim miért nem veszik...

A szüleim miért nem veszik komolyan, hogy segítségre van szükségem?

Figyelt kérdés

Problémáim vannak. Nagyon rossz a kapcsolatom a szüleimmel (apukám alkoholista, agresszív, borzasztóan bánik a családjával, anyukám egy ebbe belerokkant, gyenge idegállapotú, ebből fakadóan agresszív nő), önértékelési problémákkal küszködök, tovább tanulási problémáim vannak, úgy érzem, egy igaz barátom sincs, akire számíthatok. Beszéltem már erről anyukámnak, hogy nem szeretnék mindebbe beleroskadni, szeretném, ha felkeresnénk egy pszichológust, aki a segítségemre lehet. Nem csodát, csak egy embert szeretnék, aki nem ismer sem engem, sem a családomat, a környezetemet, akinek őszintén tudnék beszélni a bennem levő, elfojtott érzésekről, emlékképekről. Anyukám szerint azonban, csak feltűnősködni akarok, meg "menőzni", hogy engem pszichológushoz járatnak a szüleim, illetve azt akarom elérni, hogy nekik újabb kiadásaik legyenek, miattam. Szerintetek mit tehetnék ezzel szemben? Lehetséges, hogy egyszer komolyan vegyenek idehaza? Emberszámba vegyenek?

18/L

2012. júl. 5. 22:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%

Elég nehéz lehet ilyen szülőkkel. :S

Pszichológust nem tudok ajánlani, viszont nem ismerlek sem téged, sem a családodat, szívesen meghallgatlak. Nem vagyok orvos, de talán tudok segíteni.

23/N

2012. júl. 5. 22:48
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát menj el anyukád nélkül, megteheted. Ha nem magánhoz mész, fizetni sem kell.
2012. júl. 5. 22:52
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Iskolapszichológus? Gyermekjóléti szolgálat?
2012. júl. 5. 22:53
 4/17 A kérdező kommentje:
Nem magán úton, hol kereshető fel pszichológus? A sulinkban dolgozik egy nő, akinek ez a feladata. Hozzá azonban nem szeretnék menni, mert ismer mind engem, mind anyukámat. Olyat szeretnék, aki előtt meg tudnék nyílni!
2012. júl. 5. 22:54
 5/17 anonim ***** válasza:
18%
Elmehetsz a háziorvosodhoz. Ő majd elirányít egy megbeszélgetős csoportba. Én is így jártam. Nem is mentem el. Egyrészt rohadtul nem érdekel más baja, másrészt nem égetem porig magam mások előtt. Szóval az a tanulság, hogy anyád egy gyenge jellem, apád meg bunkó, de az emberiség nagy része detto ugyanilyen. Legyél te is szemét, és üss le mindenkit, aki nem tetszik, mert úgyis ezt érdemlik. Senki nincs a világon, akire számíthatsz, csak magad vagy.
2012. júl. 5. 23:20
 6/17 anonim ***** válasza:
25%
Nagyobb szakorvosi rendelőközpontokban szokott lenni pszichológus. De nem várj tőle sokat. Nem fog meghallgatni. Nekem 4 pszichiáterem volt az elmúlt 6 évben. Csak annyiban érdekli amit mondasz, hogy mihamarabb beskatulyázzon. Állandóan azt firtatja, hogy mi a te hibád. Bunkón fog viselkedni. Nekem például volt olyan pszichiáterem, aki azt mondta, hogy megérti apámat, amiért egész gyerekkoromban vert, mégpedig súlyosan, mert én ilyen olyan rossz vagyok. Rajtad az segítene, ha lenne egy terved, vagy egy utad, ami által megszabadulnál a családodtól. (akik szemmel láthatóan elképesztően ellenségesen viselkednek veled) Ha elmész egyetemre, akkor igényelhetsz kollégiumot, és ha mondjuk a családsegítőben a szüleid miatt önkormányzat által védett fiatalnak felvesznek, akkor nagyon nagy eséllyel meg is kapod. (Egyébként az az egyetem, ahova én járok a lakóhelytől való távolság alapján osztja) Szégyent pedig egyáltalán ne érezz sem magadban, sem senki előtt. Ugyanis te nem csináltál semmi rosszat.
2012. júl. 5. 23:25
 7/17 anonim ***** válasza:
40%

Egy valamire figyelj oda. Semmilyen dilibogyót ne kezdj el szedni, még ha orvos mondja akkor sem!

Merre felé laksz?

2012. júl. 5. 23:29
 8/17 anonim ***** válasza:
40%

Nekem is ingyen pszichológusom van, és sokat segített.

Kerületi ideggondozóba menj.

2012. júl. 5. 23:32
 9/17 anonim ***** válasza:

Vedd meg ajándékba anyukádnak Susan Foward: Mérgező szülők című könyvet!

Apukádnak pedig: Catherine Mathinee: Kati vagyok,alkoholista

Te is elolvashatod, hátha picit jobban beleérzel a szüleid viselkedésébe. A neten megtalálod elektronikus formában tán mindkettőt.

Nézd meg alábbi weboldalt:

www.anonimalkoholistak.hu

Ez egy országos segítő program úgy az alkoholisták mint a hozzátartozóik számára. Rengeteg városban vannak gyűlések (közös tapasztalatokról folyó beszélgetések)ahol külön csoport van a hozzátartozóknak.

Itt szabadon beszélhet aki akar de ha csak hallgatóságnak mész el, ott ez teljesen elfogadott.

Olyan emberek lesznek ott, aki hasonló helyzetben vannak mint Te és meg fogod látni, érezni, hogy nem vagy egyedül! Ez már önmagában is egy felszabadító érzés! Sok tapasztalati tanácsra és támogatásra lehet itt szert tenni a hasonló cipőben járók között!

Ha komolyan bajban lennél és anyagilag nem engedheted meg a pszichológust, akkor a Tündérhegyen csoportos pszichoterápiás csoportokat szerveznek és nem kell fizetned! Nézz utána!

[link]

Sok sikert! :-)

2012. júl. 5. 23:36
 10/17 anonim ***** válasza:
a tündérhegyre pszichiátriai beutaló kell
2012. júl. 6. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!