A szüleim miért nem veszik komolyan, hogy segítségre van szükségem?
Problémáim vannak. Nagyon rossz a kapcsolatom a szüleimmel (apukám alkoholista, agresszív, borzasztóan bánik a családjával, anyukám egy ebbe belerokkant, gyenge idegállapotú, ebből fakadóan agresszív nő), önértékelési problémákkal küszködök, tovább tanulási problémáim vannak, úgy érzem, egy igaz barátom sincs, akire számíthatok. Beszéltem már erről anyukámnak, hogy nem szeretnék mindebbe beleroskadni, szeretném, ha felkeresnénk egy pszichológust, aki a segítségemre lehet. Nem csodát, csak egy embert szeretnék, aki nem ismer sem engem, sem a családomat, a környezetemet, akinek őszintén tudnék beszélni a bennem levő, elfojtott érzésekről, emlékképekről. Anyukám szerint azonban, csak feltűnősködni akarok, meg "menőzni", hogy engem pszichológushoz járatnak a szüleim, illetve azt akarom elérni, hogy nekik újabb kiadásaik legyenek, miattam. Szerintetek mit tehetnék ezzel szemben? Lehetséges, hogy egyszer komolyan vegyenek idehaza? Emberszámba vegyenek?
18/L
Úgy hallottam elég a háziorvosi beutaló is...
Ott van a kedves iskolai pszichológus, legfeljebb Ő ír egyet.
De szerintem nem ennyire nagy a gond!
Ha az AA (anonim alkoholisták) ingyenes csoportban tudna beszélgetni pár hasonló alkoholista család hozzátartozójával akkor lehet javulna a helyzete.
Nekem nagyon jó fej pszichológusom volt, szóval nem mindegyik egy bunkó.
Rengeteget segített feldolgozni, hogy anyámat holtan találtam...
Minden szakorvosi rendelőintézetben kell lennie pszichiáternek vagy pszichológusnak! Érdeklődhetsz a háziorvosodnál, mert általában kell beutaló.
Vagy van sok zöld szám ilyen esetekre, ha ezeket a 'segélyközpontokat' felhívod, akkor adnak telefonszámot, címet. Keress rá neten és kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!