Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg a szüleim,...

Miért nem értik meg a szüleim, hogy szükségem van új ruhákra?

Figyelt kérdés

Minden ruhámat magamnak kell megvennem a spórolt pénzemből, ami pl szülinapokkor, névnapokkor, karácsonykor összejön. Hiába mondom nekik, hogy nem hordhatom a 3-4 éves felsőimet, szeretnék én is divatozni, mint a többiek:(

De egyszerűen sajnálják rám a pénzt, és már 2 éve mindig félre rakom a pénzem és gyűjtögetem, erre mindig csak azt mondják, hogy beteg vagyok, hogy "mindig" ruhát akarok venni.. Egyáltalán nincs sok ruhám, körülbelül 5-6 pulcsim, 2 nadrágom, és egy kabátom van + ugye a nyári cuccok, de az sem olyan hú de sok.

Legutóbb azon akadtak ki, hogy szeretnék tőlük kérni egy új cipőt, mert már alig van pénzem, egyetlen egy sportcipőm van, az is két éves és elég megviselt állapotban van már. Egyáltalán nem állunk rosszul anyagilag, ezért is nem értem.

Mindig hívnak a barátnőim, hogy menjünk együtt vásárolni, de egyszerűen mindig le kell mondanom, mert nekik természetes, hogy a szüleik adnak 20-30 ezer forintot, hogy vegyenek dolgokat, de én örülök, ha egy ezrest kapok, amiből semmit nem lehet venni. Miért nem tudják megérteni, hogy szeretnék én is jól kinézni, mint a többi velem egykorú lány?

2021. febr. 8. 20:32
 81/128 A kérdező kommentje:
#80 Igen, szerintem is
2021. febr. 9. 13:54
 82/128 anonim ***** válasza:
85%
Nagymama vagyok, de a 13 éves unokámnak elég sokszor vásárolok ruhákat, mivel most már inkább annak örül, mint a játékoknak. Ismerem az ízlését, mindig odafigyelek, mit mutat meg, mit szeretne. Korom és a pandémia miatt nem járok mostanában üzletekbe, interneten rendelek. A H&M-ben pl. szuper akciók voltak, 6-9 ezer Ft-os farmerokat, ruhákat, pulóvereket vettem 1500-3000 Ft körül, a Reserved-ből és a Zara-ból is hasonló árakon vásároltam. Skechers cipőket 20-22 ezer helyett 5-6 ezerért, de a múltkor egy Salamandert (puha bőr) 5 ezer Ft-ért csíptem meg. Kínaiból én sosem vásárolok, és nem is vásároltam, egyéb okok miatt. Rendszeresen kapok email-eket az akciókról, és többnyire a postaköltséget is elengedik. Egyetlen hátránya, hogy ha nem jó, a vissza postát fizetni kell, (de eddig még nem kellett visszaküldeni semmit). Nem értem, miért a gyereknek kell ruháznia magát.
2021. febr. 9. 14:13
 83/128 A kérdező kommentje:
#82 De aranyosnak tetszik lennii
2021. febr. 9. 14:20
 84/128 anonim ***** válasza:
72%

Az én lányom 11 éves, de nyilván lesz ő is 15, úgy gondolom, hogy a megfelelő ruházatáról nekem kell akkor is gondoskodni, nem pedig majd neki. Nyilván ha heti 25-30 ezret akar majd hetente költeni, akkor mehet diákmunkára, de elsősorban tanuljon, ha már nekem nem adatott meg.

Beszélj a szüleiddel, mondd el nekik milyen árak vannak, nem hiszem, hogy nem értenék meg.

Én pl normális melltartót nagyon rég nem találok 6.000 Ft. alatt, hogy a többi fehérneműről ne is beszéljek. Farmer nincs 8.000 alatt, még a kínaiban sem.

Mi olyan helyen élünk ahol nincs Zara, New Yorker, tehát ezekről nyilatkozni nem tudok, csak ruha miatt ritkán megyünk el Egerbe vagy fel Budapestre.

Februárban pedig eszedbe ne jusson sportcipőt húzni, sokkal inkább egy csizmát vagy bakancsot vegyetek.

2021. febr. 9. 15:30
 85/128 anonim ***** válasza:
42%
84: ha nem extra méreted van, idönként az aldiban bombajó basic melltartók vannak 2e ft alatti áron. Én 75C -t hordok, ezek a sima tshirt-bra-kat szeretem . Vékony szivacs+merevitős.
2021. febr. 9. 17:32
 86/128 anonim ***** válasza:
59%

Köszi, de próba nélkül nem veszek melltartót, egyszerűen látnom kell, hogy áll rajtam.

Van egy kedvenc fehérnemű üzletem, ott szoktam venni bodykat, baby-dollokat, bugyikat.

Ha alkalom van, vagy csak "olyanom" van, akkor megyek a Triumphba.

2021. febr. 9. 17:48
 87/128 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem a kérdező kicsit el van kényeztetve, mert a barinők pénztárcája alapján akar ő költeni. Még egyszer kérd meg szüleidet vázolják fel mennyit keresnek és ebből mennyit költenek és mire és egyből meglátod, nem is álltok annyira jól, hogy folyton ruhákat vásárolj mint barinőid:P
2021. febr. 9. 19:28
 88/128 anonim ***** válasza:
74%
Otthon fel tudod próbálni. Ha nem jó, visszaadják a pénzt.
2021. febr. 9. 19:30
 89/128 A kérdező kommentje:
#87 Én és az elkényeztetettség két külön dolog
2021. febr. 9. 19:40
 90/128 anonim ***** válasza:
67%

Én nem szaladgálok vissza cuccokkal, különben is felpróbálok tízet, mire azt mondom kettőre, hogy na ez oké, ez csinosan mutat.

Azért huszonegynehány éve hordok melltartót, így szoktam meg. Melltartónál meg amúgyis nagyon fontos a minőség.

A Kérdező nem a barátnői miatt akar ruhát magának, hanem azért, mert lepedőbe csavarva nem járhat. Ezen mit nem lehet megérteni?

2021. febr. 9. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!