Miért nem értik meg a szüleim, hogy szükségem van új ruhákra?
Minden ruhámat magamnak kell megvennem a spórolt pénzemből, ami pl szülinapokkor, névnapokkor, karácsonykor összejön. Hiába mondom nekik, hogy nem hordhatom a 3-4 éves felsőimet, szeretnék én is divatozni, mint a többiek:(
De egyszerűen sajnálják rám a pénzt, és már 2 éve mindig félre rakom a pénzem és gyűjtögetem, erre mindig csak azt mondják, hogy beteg vagyok, hogy "mindig" ruhát akarok venni.. Egyáltalán nincs sok ruhám, körülbelül 5-6 pulcsim, 2 nadrágom, és egy kabátom van + ugye a nyári cuccok, de az sem olyan hú de sok.
Legutóbb azon akadtak ki, hogy szeretnék tőlük kérni egy új cipőt, mert már alig van pénzem, egyetlen egy sportcipőm van, az is két éves és elég megviselt állapotban van már. Egyáltalán nem állunk rosszul anyagilag, ezért is nem értem.
Mindig hívnak a barátnőim, hogy menjünk együtt vásárolni, de egyszerűen mindig le kell mondanom, mert nekik természetes, hogy a szüleik adnak 20-30 ezer forintot, hogy vegyenek dolgokat, de én örülök, ha egy ezrest kapok, amiből semmit nem lehet venni. Miért nem tudják megérteni, hogy szeretnék én is jól kinézni, mint a többi velem egykorú lány?
Az én lányom 11 éves, de nyilván lesz ő is 15, úgy gondolom, hogy a megfelelő ruházatáról nekem kell akkor is gondoskodni, nem pedig majd neki. Nyilván ha heti 25-30 ezret akar majd hetente költeni, akkor mehet diákmunkára, de elsősorban tanuljon, ha már nekem nem adatott meg.
Beszélj a szüleiddel, mondd el nekik milyen árak vannak, nem hiszem, hogy nem értenék meg.
Én pl normális melltartót nagyon rég nem találok 6.000 Ft. alatt, hogy a többi fehérneműről ne is beszéljek. Farmer nincs 8.000 alatt, még a kínaiban sem.
Mi olyan helyen élünk ahol nincs Zara, New Yorker, tehát ezekről nyilatkozni nem tudok, csak ruha miatt ritkán megyünk el Egerbe vagy fel Budapestre.
Februárban pedig eszedbe ne jusson sportcipőt húzni, sokkal inkább egy csizmát vagy bakancsot vegyetek.
Köszi, de próba nélkül nem veszek melltartót, egyszerűen látnom kell, hogy áll rajtam.
Van egy kedvenc fehérnemű üzletem, ott szoktam venni bodykat, baby-dollokat, bugyikat.
Ha alkalom van, vagy csak "olyanom" van, akkor megyek a Triumphba.
Én nem szaladgálok vissza cuccokkal, különben is felpróbálok tízet, mire azt mondom kettőre, hogy na ez oké, ez csinosan mutat.
Azért huszonegynehány éve hordok melltartót, így szoktam meg. Melltartónál meg amúgyis nagyon fontos a minőség.
A Kérdező nem a barátnői miatt akar ruhát magának, hanem azért, mert lepedőbe csavarva nem járhat. Ezen mit nem lehet megérteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!