Miért nem értik meg a szüleim, hogy szükségem van új ruhákra?
Minden ruhámat magamnak kell megvennem a spórolt pénzemből, ami pl szülinapokkor, névnapokkor, karácsonykor összejön. Hiába mondom nekik, hogy nem hordhatom a 3-4 éves felsőimet, szeretnék én is divatozni, mint a többiek:(
De egyszerűen sajnálják rám a pénzt, és már 2 éve mindig félre rakom a pénzem és gyűjtögetem, erre mindig csak azt mondják, hogy beteg vagyok, hogy "mindig" ruhát akarok venni.. Egyáltalán nincs sok ruhám, körülbelül 5-6 pulcsim, 2 nadrágom, és egy kabátom van + ugye a nyári cuccok, de az sem olyan hú de sok.
Legutóbb azon akadtak ki, hogy szeretnék tőlük kérni egy új cipőt, mert már alig van pénzem, egyetlen egy sportcipőm van, az is két éves és elég megviselt állapotban van már. Egyáltalán nem állunk rosszul anyagilag, ezért is nem értem.
Mindig hívnak a barátnőim, hogy menjünk együtt vásárolni, de egyszerűen mindig le kell mondanom, mert nekik természetes, hogy a szüleik adnak 20-30 ezer forintot, hogy vegyenek dolgokat, de én örülök, ha egy ezrest kapok, amiből semmit nem lehet venni. Miért nem tudják megérteni, hogy szeretnék én is jól kinézni, mint a többi velem egykorú lány?
Én megkérném anyukádat hogy menjen veled vásárolni.
(Legfontosabb most egy rendes cipő! Mínusz fokok lesznek a héten, nem akarsz megfázni.)
És akkor a boltban látni fogja hogy mi mennyibe kerül, bizony legolcsóbb fast fashion cuccok is sokba tudnak kerülni. Ma már max turiban tudsz fillérekért ruhát venni.
Lehet szüleid nincsenek tisztában a mai árakkal, azért sokallják tőled a zsebpénzt ruhára.
Nyaf-nyaf anyuci nem ad nekem havonta 25-30 ezer forintot hogy ruhát vehesek rajta a barátnőimel együtt.és mehessen szelfi.
C&Aban veszem gyerekeim ruháit ősszel kb 30000ft költötem el de ebbe voltak pólók,pulcsik,pizsamák legingsekegy szett is ja és 3 gyerekre ,Lidl,Aldi,ha látok egy jó felsőt,pólót pulcsit,nadrágot,megveszem,mind csinos és divatos,még sem kerülnek egy vagyonba pulcsi Lidl,Aldi 3000ft,pólók 1500-2000ft nadrágok is 3-4000ft farmer,ja és ebböl 2 fiú és egy lány kedves kérdező nem Zara és társaiban kell vásárolni,hanem pl C&A Lidl,Aldi,vagy H&m.böven lehet olcsó de divatos holmikat venni és ha csak nem nőlsz évente már 10 cm akkor kevesebb ruha is elég ha nem megy tönkre és tavalyi nadrágod is teljesen jó .egy nem divat farmer évekig jó ha csak ki nem hizod,ki nem nővi,
Hát nézd, a mi anyagi helyzetünk átlagos. A gyereknek -17 éves- elég ritkán veszek ruhákat. Hogy miért? Mert trehány igénytelen a kisasszony. A szobája hányadék, a ruháit összegyűrve a földön tárolja, a koszosat együtt a frissen mosottal. Hát nem, nem fog újat kapni, max ha leszakad róla valami.
(A te nevelted iylennek megjegyzéseket hanyagoljuk, az utobbi pár évben lett ilyen igenytelen, amióta új baráti társaságba keveredett)
Pontozzatok le de tényleg úgy felmentek az árak hogy tavaly nyáron én is 5000 ezerért vettem rövidnadrágot egy fast fashion boltban.
Sportcipőt meg évek óta nem láttam 5000 forint alatt még a kínaiban sem.
Nem tudom, itt néhány válaszoló hol él. Igen, ott tartunk, hogy egy rövidnadrág 6-7 ezer Ft-ba kerül egy fast fashion boltban, és nem Zarára gondolok, hanem Bershka, H&M, New Yorker. Ki lehet fogni néha 4-5 ezer Ft-ért is, illetve akciósan nyilván olcsóbb, de akkor sok esetben már nem marad méret. Aki szerint pedig egy farmer évekig jó, az megint csak hol él? :D Ha Levi's-ről beszélünk, maximum, de gyanítom, a kérdező nem 30-40 ezres farmerokat vesz magának. A fast fashion boltokból származó farmerok manapság jó, ha egy évet kibírnak, de sok esetben inkább fél évet, pontosan azért, hogy minél többet fogyassz.
Amúgy sem értem, miért a kérdezőt támadjátok. Ha valaki gyereket vállal, az igen is biztosítsa neki a minimum szükségletet, ami az évszaknak megfelelő ruhatár. Nyilván nem elvárható az, hogy havi 30 ezreket adjon a gyereknek ruhákra, de az sem normális, hogy évente ennyit kell beosztania.
Kérdező, ha jól értelmezem, 15 éves vagy. Ennyi idősen már lehet menni diákmunkára, bár nem sok helyre. Sajnos, ha a szüleid nem hajlandóak változtatni a hozzáállásukon, akkor nem nagyon marad más opció.
47es nem tudom te hol élsz, de szeretném elmondani neked hogy nem csak fast fashion boltok léteznek ám...
kérdező: Te miért nem érted meg hogy a szüleid nem akarják fizetni a kis divathóbortjaidat?
#48 Ezek nen divathóbortok..a barátnőim vásárolnak minden héten új dolgokat, meg nekik van 5-6 márkás sportcipőjük
Én csak szimplán szeretnék jól kinézni, mint a többi velem egykorú😌
Ennek a diákmunkának meg utána fogok nézni
De, pontosan ez a divathóbort, hogy mész a barinők után ész nélkül.
Ha a barinők kútba ugranak mert épp az a divat, akkor te is ugrasz utánuk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!