Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez fair anyámék részéről?

Ez fair anyámék részéről?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék elköltözni a páromhoz, de még tanuló vagyok (egyetem), így nem tudnék mellette annyit dolgozni, hogy el is tartsam magam. Igen, nem vagyok mindent egyszerre bírő hős, ahogy a neten mindenki más az. Max hétvégén lenne rá időm.

Anyuámék viszont nagyon szigorúak. Nem engednek szinte semmit. Bulizni is alig járhattam amíg 18 nem lettem, minden ismerősömmel problémájuk volt stb. Most, hogy felnőtt vagyok sem néznek jó szemmel semmit. Állandó ordítás megy otthon. A párom szerintük nem hozzám való, holott alig ismerik. 27 éves és szerintük ez hatalmas korkülönbség. Hát szerintem nem :D a párom felajánlotta, hogy “eltart” ha elköltözök hozzá, de én ezt nem szeretném így hétvégén mindenképp dolgoznék ebben az esetben, hogy valamennyit én is tehessek a közösbe.

A probléma az, hogy anyukám kijelentette(apámmal karöltve), ha netán vége lenne a kapcsolatomnak hozzájuk vissza nem mehetek, mert ők csak jót akarnak nekem és én ellenállok. Szóval szerintük ezesetben legyek teljesen önálló, miközben még nagyban folynak a tanulmányaim. Nem hinném, hogy vége lesz a kapcsolatunknak amúgy, nagyon harmónikus és szeretjük egymást, de sose tudni semmit atombiztosra. Szerintetek fair ez így? Ők üldöznek el! Ha békességben engednék, hogy a szerelmemmel legyek eszem ágában sem lenne költözni amíg nem tudok saját lábra állni.

20/lány

2021. jan. 27. 08:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/89 anonim ***** válasza:
81%

"""Van egy idézet miszerint az kötekedik és látja másokban a hibát, aki a saját életével nincs megelégedve. NAGY IGAZSÁG."""

Szerinted, akik itt írtak neked választ, nem saját tapasztalatból írták? Lehet, hogy 20 évesen ők is ilyen naívak voltak, mint te most. Tudod, ez egy névtelen oldal, ahol marha könnyű beismerni a hibáinkat, személyesen ez aligha menne. Ahogyan nem megy neked sem, még névtelenül sem.

2021. jan. 27. 12:57
 62/89 anonim ***** válasza:
75%
Az egészet végig olvasva, ahogy reagálsz, ahogy csöpögteted az infót, ahogy 20 évesen mindent tudni vélsz, ezek alapján abszolút a szüleidnek adok igazat. Lehet, hogy veszekednek, de tényleg jót akarnak. Magamnak megtiltanám, hogy ilyet tegyek, ilyen körülmények közé menjek, ezt reálisan látni vall érett gondolkodásra.
2021. jan. 27. 13:05
 63/89 anonim ***** válasza:
94%

Drága kérdező! Hiába ekézed a válaszolókat, az ő életük nem befolyásolja a te döntésed. Ha szemetek lennének a válaszadók, akkor biztatnának, hogy mihamarabb költözz a pasidhoz és helyeselnének neked. A kibicnek semmi nem drága, te fogod a levét meginni.

Nyugodtan költözz oda a pasidhoz. Annak tudatában, hogy:

-nincs párkapcsolati tapasztalatod

-fogalmad sincs mivel jár egy komoly kapcsolat

-a háztartásért egyedül te leszel a felelős

-a pénzetek nem lesz elég

-pénzt beosztani nem tudsz, mert sosem kellett megtapasztalnod mivel jár ez, nincs benne gyakorlatod

-a pasiddal számíts vitákra az anyagiak miatt, a háztartás vezetése miatt

-számíthatsz veszekedésre az ex és a gyerek miatt

-időd magadra és a párodra nem lesz

-a párod testvérével is lehet konfliktusotok

-nem biztos egyáltalán, hogy annyira független egymástól a háztartásuk

-a tanulmányaid rovására mehet ez az új élethelyzet

-nem biztos, hogy találsz rendszeres hétvégi munkát

-ha probléma van, neked csendben tűrnöd kell, vagy kiteszik a szűröd

-kiszolgáltatott helyzetben leszel

-a szüleid támogatását elveszted

-ha szakítotok lehetséges, hogy valóban nem lesz hova menned, mert a szüleid komolyan mondták, hogy nem mehetsz vissza

Ha ezeket mind vállalod és úgy is gondolod meg fogod tudni oldani, akkor költözz a pasidhoz.

2021. jan. 27. 13:29
 64/89 anonim ***** válasza:
7%

Szegény kérdező.

Az összes férfigyülölő nő neked esett, mert irigylik, hogy szerelmes vagy.

Őket viszont még teleszkópos bottal sem piszkálták meg már évek óta.

Nők nőknek a farkasai.

(Vagy inkább tyúkjai.)

2021. jan. 27. 15:06
 65/89 anonim ***** válasza:
68%
Milyen szerencse, hogy a végtelenül frusztrált 64-est se piszkálgatja senki bottal, hogy úgy érezte, le kell ezt írnia ;D
2021. jan. 27. 16:16
 66/89 anonim ***** válasza:
84%

Nem a szerelmet irigyli senki a kérdezőtől, csak a válaszolóknak - vele ellentétben - már van némi párkapcsolati és élettapasztalata.

20 évesen én is baromi büszke voltam magamra féléves kapcsolatban, hogy ott vagyok nála, hogy csináltam a pasimnak paprikáskrumplit amíg dolgozott, igazzzzzy háziasszony vagyok, és ilyen idilli lesz minden ebéd, hogy ő mosolyogva hálásan leül és akkor is dicséri, ha nem is finom.

Pár évvel később (és nyilvánvalóan nem azzal a pasival...) már tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy mekkora idegbaj a mindennapos főzést és háztartást koordinálni munka mellett - pedig már egyetemre se járok -, és hogy álomkép marad az, hogy mindennap illatozó lakásban friss ebéddel/vacsorával várjam haza a párom, mikor sokszor munka mellett meghalni sincs időm.

Ja, de legalább én nem vagyok kiszolgáltatva a páromnak, egyenlő felekként vagyunk a kapcsolatban - a kérdezővel ellentétben.

Szép dolog a szerelem, de egy közös életet nem a rózsaszín ködre kell építeni, mert abból lesznek a kérdező paskójához hasonló gondok, a becsúszott gyerek, meg az idegbajos ex :)

2021. jan. 27. 16:29
 67/89 anonim ***** válasza:
76%
66-os, igeen, én is emlékszem az első főzéseimre az exnek, maga volt az idill, tényleg :) :) :D
2021. jan. 27. 16:35
 68/89 A kérdező kommentje:

Mikor írtam azt, hogy kell neki a 40.000ft havi kis diákmunka?

Úgy ajánlotta fel, hogy teljesen eltart és el is bírna!

Abba viszont Én NEM mennék bele. Nem akarom, hogy a személyes higiénámra vagy ruháimra költsön.

Nincs rámszorulva :)

2021. jan. 27. 19:38
 69/89 anonim ***** válasza:
67%
Itt írtad: "De keres annyit, hogy fenntartsa magát és ha én is dolgoznék mellette hétvégente simán meglennénk ketten."
2021. jan. 27. 19:44
 70/89 A kérdező kommentje:
Igen, meglennénk, hisz nekem úgy lenne a jó! Nem is engedném, hogy 100%ban rajta csüngjek mint egy góc.
2021. jan. 27. 20:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!