Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez fair anyámék részéről?

Ez fair anyámék részéről?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék elköltözni a páromhoz, de még tanuló vagyok (egyetem), így nem tudnék mellette annyit dolgozni, hogy el is tartsam magam. Igen, nem vagyok mindent egyszerre bírő hős, ahogy a neten mindenki más az. Max hétvégén lenne rá időm.

Anyuámék viszont nagyon szigorúak. Nem engednek szinte semmit. Bulizni is alig járhattam amíg 18 nem lettem, minden ismerősömmel problémájuk volt stb. Most, hogy felnőtt vagyok sem néznek jó szemmel semmit. Állandó ordítás megy otthon. A párom szerintük nem hozzám való, holott alig ismerik. 27 éves és szerintük ez hatalmas korkülönbség. Hát szerintem nem :D a párom felajánlotta, hogy “eltart” ha elköltözök hozzá, de én ezt nem szeretném így hétvégén mindenképp dolgoznék ebben az esetben, hogy valamennyit én is tehessek a közösbe.

A probléma az, hogy anyukám kijelentette(apámmal karöltve), ha netán vége lenne a kapcsolatomnak hozzájuk vissza nem mehetek, mert ők csak jót akarnak nekem és én ellenállok. Szóval szerintük ezesetben legyek teljesen önálló, miközben még nagyban folynak a tanulmányaim. Nem hinném, hogy vége lesz a kapcsolatunknak amúgy, nagyon harmónikus és szeretjük egymást, de sose tudni semmit atombiztosra. Szerintetek fair ez így? Ők üldöznek el! Ha békességben engednék, hogy a szerelmemmel legyek eszem ágában sem lenne költözni amíg nem tudok saját lábra állni.

20/lány

2021. jan. 27. 08:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/89 anonim ***** válasza:
68%

Eluldoznek? Mivel?

Ha kulon akarsz költözni, költözz. Nem kötelesek tamogatni, felnőtt vagy Ha biztos a kapcsolatod, akkor menj nyugodtan.

2021. jan. 27. 08:54
 2/89 kicsibarany ***** válasza:
88%

Szerintem nem gondolják komolyan, hogy nem mehetnél vissza.

A gyerekeket (mondjuk már nem is vagy gyerek) meg engedni kéne tapasztalni és hibázni is (nem feltétlen az összeköltözésre írom, hanem általánosságban), és segíteni őket ha valami nem jön össze.

2021. jan. 27. 08:54
 3/89 A kérdező kommentje:
Az állandó veszekedéssel. Nem szó szerint, de véleményem szerint senki sem tudna nyugodt, boldog életet élni ha folyamatosan vitáznak vele, belekötnek és mások szabályai szerint kell élnie.
2021. jan. 27. 08:56
 4/89 anonim ***** válasza:
45%

Annyiban igazuk van, hogyha a nagylányt akarod játszani, tartsd el magad.

Oké, téged most elvakít a köd meg a pillangók, de egy ilyen függő helyzetbe belemenni (hogy kitartott vagy), baromi veszélyes. Lehet, hogy a párod maga a tökély és életed végéig a tenyerén hordoz, de az is megesik, hogy a kapcsolatok megromlanak. Te a kitartottság miatt akkor is hozzá leszel kötve...

A szüleid módszere nem jó, túl radikális, és ellentétes hatása van, mint amit akarnak. De ez nem a párod iránti szimpátiáról szól, hanem arról, hogy buta vagy, és egy függő helyzetbe akarsz belemenni.

Az se mindegy, milyen régóta vagy a pároddal. Huszonévesen már nem lesz sok a 7 év, de ha már együtt vagytok X éve, akkor itt is érthető a szülők kiakadása.

2021. jan. 27. 08:59
 5/89 anonim ***** válasza:
88%
Önmagában a korkülönbség nem olyan nagy, és sztem nem kizárólag emiatt van ellenállás a szüleid részéről. Mi az, amit nem írtál le a párodról és tudni kellene a teljes kép megismeréséhez?
2021. jan. 27. 09:17
 6/89 A kérdező kommentje:

4-es, nem vagyok buta, fel tudom mérni a helyzetet. Épp ezért szeretnék hétvégi melót, hogy ne csak a párom pénzén éldegéljek. Pár hónapja vagyunk együtt, ő az első párkapcsolatom.

5-ös, nem tudom mit mondhatnék róla. Rendbes ember, dolgozik, nincs semmilyen káros szenvedélye. Egyedüli probléma a szüleim szerint, hogy van egy kisfia. Viszont az nem az ő hibája, hogy szétment az előző nővel, mert állítólag totál kattos volt.

2021. jan. 27. 09:23
 7/89 anonim ***** válasza:
92%

6 Már bocs, ha kidobna a párod, akkor mire mész a hétvégi melóddal? Azzal a max 40 000Ft-tal,amit úgy meg tudsz keresni?

Egyébként honnan veszed, hogy találsz rendszeres hétvégi munkát?

2021. jan. 27. 09:28
 8/89 anonim ***** válasza:
59%

Én ismerek olyan párt ahol ennél is nagyobb a korkülönbség.

A lány 20 éves és együtt laknak. Eddig minden jól megy nekik.

2021. jan. 27. 09:28
 9/89 anonim ***** válasza:
83%
6 Másrészt ha ez az első kapcsolatod, ott borítékolom, hogy lesznek súlyos problémák. Nem biztos, hogy a kapcsolatok milyenségét rögtön együttélésben kellene megélni.
2021. jan. 27. 09:29
 10/89 anonim ***** válasza:
77%

Minden lany szulei aggodnak, ha egyetem alatt annyira bepasizik, hogy ossze akar vele koltozni. Es minden fiu szulei is aggodnak azon, ha a fiuk egyetem alatt egy novel ossze akar koltozni. Elobbinel attol felunk, nem fejezi be az egyetemet es ott all majd egy semmit nem ero erettsegivel netan egy babaval. Az utobbinal detto...

Tehat szuleid reszeirol ertheto, ha osszekoltozest nem tamogatnak. Ezt peldaul az en esetemben a baratom anyja akkor se tamogatta, amikor egy egyetemen tanultunk, kozos hosszutavu jovokepunk volt, a baratomnak volt otthonrol vegezheto munkaja es sok penzt keresett vele es nem kulon akartunk koltozni csak o szeretett volna velem tobbet egyutt lenni hol naluk hol nalunk. Kesobb kiderult egyertelmuen az anyja nem tartott engem a gyerekehez melto leendo parnak. Az elet megbosszulta magat, most tobb ezer kilometerre el tole a gyereke es a parja foglalkozasa az mint az enyem csak nincs diplomaja se😂. Ez utobbit azet irtam, mert oehet a szuleid neked se a korkulonbseget ellenzik, csak nem mernek őszintek lenni veled...es kozben ha te ezekhez vonzodsz tiz evel kesobb is lehet ugyanigy ugyanilyen parod es akkor ugyanugy sirankozhatnak.

A lenyeg: helyedbe nagyon nagyon tanulnek es anyamek fele ezt kommunikalnam ezerrel. Peldaul ugy is, hogy hu hat elmentem hetvegen a szerelmemhez es kepzeljetek egesz nap kuksoltam a szobaban es tanultam a ...ra vagy irtam a projektemet o meg csak beadta a reggelit az ebedet es este kivitt egy 30 perces setara. Tehat azt erositsd a szuleidben, hogy ez a fazon a tanulmanyaidat nagyon tamogatja es nem szeretne ha felberszakadna. Ha megvan a diplomad akkor eg koltozz hozza. Addig amugy egy igazi szerelem kibirja. Ha nem akkor meg orulj. (Bocs most ebbe ne is gondolj bele.)

2021. jan. 27. 09:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!