Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya nem engedi, hogy az ő...

Anya nem engedi, hogy az ő "fogyókúrás" termékeit egyem. Szerintetek jogos ez a részéről?

Figyelt kérdés

Anya eléggé el van hízva (120 kg), nemrég kevesebbet kezdett enni és vásárol magának mindenféle diétás kaját, pl. extrudált kenyeret is, de több zacskóval.

Egyszer elakptam egy hányós vírust, és akkor ettem ebből az extrudált kenyérből, de azóta is többször ettem belőle. Személy szerint unom már nagyon a kenyeret és egészségtelen is. Néha abból az extrudált kenyérből eszem, anya is tudta, eddig nem szólt érte. Tegnap vacsira és ma reggelire is abból ettem, elfogyott az egyik csomag fele és anya ma ordítozik velem, hogy megeszem az ő diétás kenyerét (eddig nem mondta h nem ehetem, és tudta is hogy ettem belőle). Ráadásul hetek óta ott vannak a spájzban ezek, anya még csak hozzájuk sem nyúlt, nem értem, ezek szerint annyira nem fontos neki.

Meg miért ne táplálkozhatnék én is egészségesebben? Miért anya kiváltsága csak ez?

Szüleim elváltak, apa 80 ezer rokontartást utal utánam anyának (ami, mivel 18 felett vagyok, engem illetne igazából, de lemondtam róla, hogy anyának menjen ez a pénz). Abból a 80 ezerből igazán ehetnék én is extrudált kenyeret...

Én gondolom ezt rosszul?

21/L

2020. máj. 19. 11:42
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Ja és még annyit, hogy legalább 1 hónapja ott van ez az extrudált kenyér a spéjzban és anya azóta is a sima kenyeret eszi. :D
2020. máj. 19. 11:46
 2/24 anonim ***** válasza:
22%
Igaza van, azért veszi a kevés kalóriatartalmú kenyeret, hogy fogyjon. Amúgy az komoly hogy egészségesnek tartod? Ezenkívül nem is finom szerinted. A lényeg ha akarsz menj le a boltba és vásárolj magadnak, mert bunkóság megenni a diétást attól aki fogyni szeretne.
2020. máj. 19. 11:48
 3/24 A kérdező kommentje:

1. Eddig is ettem, nem szólt eddig, hogy ne egyem és TUDTA, hogy eszem. Szerintem ezek után JOGTALAN a mai felcsattanása.

2. Ő nem eszi ezt, csak megvette, fél év alatt 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor evett belőle.

3. Akkor adjon rá pénzt. Az egyetem mellett én csak nyáron tudok dolgozni, ergo akkor van bevételem. Eltartanak, ráadásul ahogy írtam a kérdésemben, elég testes rokontartást kapok havonta. Akkor adja oda nekem anya a felét mondjuk, egy 40 ezret. És akkor magamnak vásárolok belőle. Úgyis JOGILAG ENGEM illetne az a pénz 100%-ban, mert 18 felett vagyok. Az más kérdés, hogy mivel itthon élek, természetesen a rezsi, kaja rám eső részét odaadnám amúgy is anyának.

2020. máj. 19. 11:51
 4/24 anonim ***** válasza:
41%

Ő nem ehet fehér kenyeret, te igen. Neked van választási lehetőséged. Ha te is ilyeneket akarsz enni, akkor szólj neki, hogy te is ugyanazt ennéd, vásároljon úgy.

Oké, hogy egy hónapja van a spájzban, de ő számított rá, hogy az ott van, aztán tényleg nagyon rosszul tud esni, hogy mire odaérsz, hogy megegyed, már valaki eltüntette. Eddig azért nem szólt, mert nem egy egész zacskóval faltál fel belőle.

2020. máj. 19. 11:53
 5/24 anonim ***** válasza:
75%

Bocsi nem olvastam a válaszod.

Akkor is, feleslegesen ezeken pattogni, meg mi jogos és mi nem, lehet más baja volt stb.

Kérd csak a saját számládra az az összeget, 21 éves vagy, nem 12... Xezret adjál be mint rezsi, és akkor minden kaját vegyél meg magadnak és főzz magadra.

De tényleg bolhából csinálsz elefántot.

2020. máj. 19. 11:55
 6/24 A kérdező kommentje:

Dehogynem. Eddig is ezt ettem, akár nap közben "nasiként" is, az ő orra előtt. Az elmúlt fél évben, mióta ezt veszi, a 80%-át én ettem meg, és ezt tudta. Ő egyszerűen nem eszi. Van egy másik hasonló cucc, valami kukoricás dolog, az konkrétan 1 éve ott van a spjázban, le is járt már. Azt is a fogyókúra miatt vette, bár abból nem ettem, mert abból nem 5-6, hanem csak 1 zacskó volt.

De ezt nem értem, mert ha tényleg ezeket enné napi szinten, nyilván nem zabálnám el előle. De ezek hónapok óta bontatlanul ott állnak és anya reggel, este is a hagyományos kenyeret eszi. Ellentmondásos az egész nekem.

Egyébként "komoly" fogyókúra ez, mert közben csokit simán eszik. Szóval nem csak ezt a kenyeret eheti.

2020. máj. 19. 11:58
 7/24 A kérdező kommentje:
Nem én csinálok a bolhából elefántot, hanem anya. Kimegyek tök nyugiban a konyhába és elkezd anya velem ordibálni... így a semmiből.
2020. máj. 19. 11:58
 8/24 anonim ***** válasza:
91%
Akkor nagyon valószínű, hogy nem ez a baja. Kommunikáció.
2020. máj. 19. 12:01
 9/24 anonim ***** válasza:
43%
Eltartanak, te meg még követelőzöl is? És jössz a jogaiddal. Akkor tartsd el magad, mert így csak egy hisztérikus parazita vagy.
2020. máj. 19. 12:01
 10/24 anonim ***** válasza:
45%

Gondolom, az zavarja, hogy magának vette, és te eszed meg az egészet.

Legközelebb esetleg kérdezz rá, mielőtt egy fél zacskót elnassolsz.

A másik, hogy ezek az "extrudált kenyerek" sok minden, de nem egészséges, és ha két étkezés közt ropogtatod, te is gyorsan eléred velük a 120 kilót.

Inkább olvass utána, hogy mit és hogy kéne enni, ha egészségesen akarsz táplálkozni, és tanulj meg ilyeneket te főzni.

2020. máj. 19. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!