Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám amiatt panaszkodik,...

Anyám amiatt panaszkodik, hogy vegán ételeket szolgálok fel, amikor itt vannak. Ezt hogyan lehetne orvosolni?

Figyelt kérdés

Külön háztartásban élek a férjemmel, mindketten vegánok vagyunk nagyjából 3 hónapja, előtte én vegetáriánus voltam, a férjem meg ritkán evett húst, kb heti 1-2x, általában akkor, amikor családi ebédre átjöttek a szüleim, vagy az ő szülei. Majd a férjem elhatározta, hogy ő vegán lesz egy egészségügyi probléma miatt. Mióta húsmentesen táplálkozik, sokat javult az állapota és mondta, hogy sokkal jobban is érzi magát. Ennek hatására kipróbáltam én is, nekem is bejött ez a fajta étrend, ezért az állati eredetű ételek fogyasztását abbahagytuk teljesen. Itt jön a képbe édesanyám, akinek szintén vegán ételeket szolgálunk fel ha átjön ebédre (apukámnak szintén, de neki ízlenek), mondhatni gourmet fogásokat, változatos formában, nem pedig salátával etetjük őket. Ennek ellenére folyton csak kritizál, hogy “ilyen” kajákat adunk neki, és ő nem nyúl, hogy ezzel etessem. Már számtalanszor elmagyaráztam neki, hogy most már ez van, mindketten vegánok vagyunk és hogy nem eszünk húst, valamint a hús megvásárlásával nem támogatjuk az iparágat. Folyton megy a pofavágás, lehurrogás, kötekedés, amikor csak próbálunk tudatosabban étkezni. Nem akarjuk ráerőszakolni a mi életvitelünket, de ha átjön, akkor olyan ételt kap, amit mi is szívesen fogyasztunk. 1 személyre meg nem akarok húst sütni, mert nem igen kivitelezhető. Ha mi átmegyünk hozzá, ő se főz vegetáriánus ételt a mi kedvünkért, általában odaadja a zöldség részét az amúgy húsos főételnek és ezzel le is van tudva. Emiatt a probléma miatt, már nem szívesen hívom át ebédelni, mert folyton csak beszólogat és megmérgezi a légkört. Apukám próbálja csillapítani, de nem nagy sikerrel. Bánt ez az egész helyzet, mert neki nem az ételekkel van a baja, hanem a tudattal, hogy húsmentesen élünk, főleg mióta a férjem is átváltott.

Szerintetek hogyan lehetne ezt a helyzetet megoldani?

2021. jan. 15. 19:09
 81/124 A kérdező kommentje:
Ja, és ha én megyek, akkor miért nincs vegán, esetleg vegetáriánus opció? Ja, hogy az nem számít, mert ő szülő. Aha, hát ez nem így működik. Erre a kérdésre várom a választ, mondjuk értelmes úgyse fog jönni.
2021. jan. 16. 15:31
 82/124 anonim ***** válasza:
31%
Ugyanazt csináljátok, de persze csak anyád a hibás... nevetséges :)
2021. jan. 16. 16:02
 83/124 anonim ***** válasza:
30%

Szia,

Sokszor van az, hogy anyukák ilyen házi sárkányok lesznek, ezt nem a kajából gondolom, hanem, hogy írtad mindig mindenkinek igazodnia kell hozzá.

Ha tényleg így lenne, legyen a fagyasztóban mirelit csirkemell, amit csak megmikrozol, vagy olajba dobsz, hiszen így az ő kívánsága teljesül (és szerintem kompromisszumra nem lesz nyitott). Ahogy én ismerem az ilyen fajta anyukákat(anyósokat) ezzel is lesz baja, de rajtad már nem múlik

2021. jan. 16. 17:53
 84/124 anonim ***** válasza:
26%

Az anyaság része a feltétlen elfogadás és szeretet. Az anyád nem szeret téged eléggé, ha nem képes a te ilyen tenyleg semmiség döntésedet elfogadni. (mi lenne ha leszbi lennél?)

Valamint abból is látszik, hogy nem szeret tiszta szívből, mert ha te mégy hozzá sem akar a kedvedbe járni.

Igazi klimaxos vén picha.

50N

2021. jan. 16. 18:05
 85/124 anonim ***** válasza:
22%
Felesleges hisztéria ez a veganizmus.
2021. jan. 16. 20:02
 86/124 A kérdező kommentje:
#86 Aha, akkor ennyi erővel felesleges állatkínzás és pusztítás a húsevés.
2021. jan. 16. 20:10
 87/124 anonim ***** válasza:
20%
87 Nagyon nem, mert az ember biológiailag mindenevésre van hitelesítve.
2021. jan. 16. 20:12
 88/124 anonim ***** válasza:
21%

Mondjuk azért nincs anyadnal vegan kaja mert rohadt nehéz egy vegannak megfelelő kaját csinálni olyannak aki ebben nem jártas. Az idiótaknak akik turo gomboccal meg krumplis tésztával jönnek elmondanam hogy a veganok semmi állati eredetű dolgot nem esznek. Magyarul, mivel a tésztában van tojás így egy kbszott krumplistesztat se tehetsz elé.

Anyád évtizedek óta így főz, én se őrültködnék a helyében hogy kitalaljak valamit amivel eleget teszek az új hobortodnak.

2021. jan. 16. 20:14
 89/124 anonim ***** válasza:
18%
#89, jogos. a vegánsághoz sok szempontból speckó alapkészletre van szükség, és ha mindezt be is szerezné, holnap azzal jönne a leány, hogy az anyja azzal a késsel vágta a hagymát és az uborkát, amivel múlt héten a csirkét darabolta
2021. jan. 16. 20:26
 90/124 anonim ***** válasza:
20%

szép dolog kérdező, hogy ellene vagy az állatkínzásnak és pusztításnak. Most egészítsd ki azzal, hogy az emberekre is figyelsz szeretettel, még ha az a gyakorin agyonszidatott, rohadékként kezelt ÉDESANYÁD.

Az emberek is nagyon sokat szenvednek a méltatlan bánásmódtól, legalább annyit érdemelnek, hogy részvéttel viseltetsz irántuk, mint az állatok iránt. Nem kell mániákusan kezelni az étrendet - beszéljétek meg, ha együtt vagytok beszélgettek egy tea mellett, nem kell enni, mert máshogy szoktatok enni.

Felnőtt vagy, meg tudod ezt oldani.

2021. jan. 16. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!