Vegán vagyok, de anya nem hajlandó ennek megfelelő ételeket készíteni(?)!
Tehát az a helyzet, hogy pár hónapja vegán lettem és nem eszem semmilyen állati eredetű ételt. Ezt tudja az egész család, anyum mégse készít ennek megfelelő ételeket. Ez még a kisebbik gond, csakhogy alapanyagokat se vesz hozzá, amiből én tudnék főzni magamnak. Azt mondja, hogy ez egy hülyeség. A húst teljesen tudom mellőzni, de még mindig előfordul, hogy pl tojást felhasznál valamihez, amit kénytelen vagyok megenni, mert más nincs. Ez engem nagyon zavar. 16 éves vagyok, diákmunkázni jelenleg nem tudok, főleg a vírus miatt, tehát nekem nincs bevételem, amiből meg tudnám venni az alapanyagokat.
Mit tudnék tenni ebben a helyzetben? Sokszor van olyan, hogy inkább nem is eszek, hanem keresek valami zöldséget/gyümölcsöt a hűtőben és azt vacsorázom. Elég lenne, ha vegán alapanyagokat vásárolna nekem és én megfőzném magamnak az ételt.
Miért lettél vegán?
Menj vele vásárolni, és tedd a kosárba a hozzávalóidat. De sok reményt nem jósolok annak, hogy külön fog neked mindig mindent megvenni, ha más nem vegán a családban. Azért az pénzbe kerül.
Hát én se főznék rád külön, mert neked most jött egy divathóbortod, és kitaláltad hogy te most vegán akarsz lenni. Nem kis plusz munka és plusz pénz, két ebédet főzni, mert rád külön kell. Vagy az egész család legyen vegán a kedvedért?
Ha nem tetszik amit anyád főz, akkor nem kötelező zabálnod. Akkor legeljél füvet az út szélén.
Szegény állatok?
Anyádat és a családod nem sajnalnad, hogy kétszer főzzon, vegye a túlárazott tofut meg avokadot meg a többi divatvega élelmiszert?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!