Vegán vagyok, de anya nem hajlandó ennek megfelelő ételeket készíteni(?)!
Tehát az a helyzet, hogy pár hónapja vegán lettem és nem eszem semmilyen állati eredetű ételt. Ezt tudja az egész család, anyum mégse készít ennek megfelelő ételeket. Ez még a kisebbik gond, csakhogy alapanyagokat se vesz hozzá, amiből én tudnék főzni magamnak. Azt mondja, hogy ez egy hülyeség. A húst teljesen tudom mellőzni, de még mindig előfordul, hogy pl tojást felhasznál valamihez, amit kénytelen vagyok megenni, mert más nincs. Ez engem nagyon zavar. 16 éves vagyok, diákmunkázni jelenleg nem tudok, főleg a vírus miatt, tehát nekem nincs bevételem, amiből meg tudnám venni az alapanyagokat.
Mit tudnék tenni ebben a helyzetben? Sokszor van olyan, hogy inkább nem is eszek, hanem keresek valami zöldséget/gyümölcsöt a hűtőben és azt vacsorázom. Elég lenne, ha vegán alapanyagokat vásárolna nekem és én megfőzném magamnak az ételt.
Kérdező, esetedben egyébként mi indokolja, hogy ne csak vegetáriánus legyél? A tojás és a tej természetes "melléktermék", nem károsítod meg vele az állatot, ha ezeket megeszed. Én is láttam "sajt-ellenes" videót, ahol a tejet a szegény újszülött kis bocitól vették el, csak azért, hogy a rohadék sajtevők kiélhessék a "perverziójukat", de ezek egysíkú és nagyon propagandisztikus, demagóg szemléletű anyagok (a tehenet meg KELL fejni, és nem csak várandósan van teje), a tojásevés meg megoldható, ha szabadtartású minősítésűeket vásároltok, azzal olyan gazdát támogattok, aki jól bánik az állatokkal.
Én hiába szeretem a természetet és az állatokat, azért nem tudnálak támogatni, mert lelkiismereti okokból bőven elég vegetáriánusnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!