Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vegán vagyok, de anya nem...

Vegán vagyok, de anya nem hajlandó ennek megfelelő ételeket készíteni(?)!

Figyelt kérdés

Tehát az a helyzet, hogy pár hónapja vegán lettem és nem eszem semmilyen állati eredetű ételt. Ezt tudja az egész család, anyum mégse készít ennek megfelelő ételeket. Ez még a kisebbik gond, csakhogy alapanyagokat se vesz hozzá, amiből én tudnék főzni magamnak. Azt mondja, hogy ez egy hülyeség. A húst teljesen tudom mellőzni, de még mindig előfordul, hogy pl tojást felhasznál valamihez, amit kénytelen vagyok megenni, mert más nincs. Ez engem nagyon zavar. 16 éves vagyok, diákmunkázni jelenleg nem tudok, főleg a vírus miatt, tehát nekem nincs bevételem, amiből meg tudnám venni az alapanyagokat.

Mit tudnék tenni ebben a helyzetben? Sokszor van olyan, hogy inkább nem is eszek, hanem keresek valami zöldséget/gyümölcsöt a hűtőben és azt vacsorázom. Elég lenne, ha vegán alapanyagokat vásárolna nekem és én megfőzném magamnak az ételt.

2020. nov. 15. 11:47
 71/104 anonim ***** válasza:
26%

69, még szerencse hogy most először tettem bele de ne zavarjon :D

De nyilván te minden anont meg tudsz különböztetni az oldalon 🤷‍♀️

Mindentől függetlenül tartom amit mondtam, nézz utána egy-két dolognak hogy többé ne égethesd magad még így név nélkül sem.

2020. nov. 15. 13:44
 72/104 anonim ***** válasza:
13%
Mondjuk ha már próbálsz itt az idegen szavakkal dobálózni, nem ártana a helyes szövegkörnyezetben használni, hogy legközelebb ne írj ilyen bődületes baromságot!
2020. nov. 15. 13:44
 73/104 anonim ***** válasza:
25%
Mellesleg a 69-es nem is én voltam. "De ne zavarjon"
2020. nov. 15. 13:46
 74/104 anonim ***** válasza:
51%

Hát erre annyit tudok csak mondani kedves falkában támadó nethuszárok, hogy éljen a húsevés, pusztítsuk ki az összes állatot és gonoszkodjunk a neten mert attól jobb lesz nekünk nyilván :)

Az egy dolog hogy nektek nincs életetek, de továbbra sem értek egyet azzal hogy gonoszkodjunk egy 16 éves tinivel aki tenni akar valamit az állatokért és a Földért. Sajnos a ti ostoba, gonosz, mindenkibe és mindenbe belekötős fajtátokból van több, így hiábavalóak a törekvései.

De akkor azt ajánlom hogy ne is szaporodjatok mert csúnya világ lesz itt pár évtizeden belül, amit ti sem akarhattok a saját gyerekeiteknek. Bár ki tudja azok után amit itt mutattatok magatokból.

Én egy bizonyos szellemi színvonal alá nem vagyok hajlandó lemenni, szóval további kellemes feszültséglevezetést kívánok.

Ragozzátok csak a butaságaitokat kedvetekre, adjátok csak vissza ennek a tininek az összes rosszindulatot ami titeket ért életetekben.

2020. nov. 15. 13:52
 75/104 anonim ***** válasza:
22%

Én egy bizonyos szellemi színvonal alá nem vagyok hajlandó lemenni

Akkor miért mentél mégis le?

2020. nov. 15. 13:54
 76/104 anonim ***** válasza:
65%

54es, én meg 45 vagyok, sosem ettem húst, mégsincs semmiféle bajom...

A mindenevő azt jelenti, hogy el tud lenni az ember a húson is és a növényeken is, nem azt, hogy muszáj a hús.

Nézz meg egy macskát, milyen a foga, s hasonlítsd a tiédhez.

Ja, és a ragadozók szőröstül-bőröstül eszik azt a húst, nem főzik, sütik..

2020. nov. 15. 14:09
 77/104 anonim ***** válasza:
85%
Nem értem a problémádat kérdező. Egy átlag háztartásban van rizs, krumpli, gyümölcsök és zöldségek is. Pazar kajákat tudnál készíteni magadnak, ha tenyleg akarnál.
2020. nov. 15. 14:11
 78/104 anonim ***** válasza:
39%
A növényevő állatoknak összetett gyomra van! AMi szükséges a rengeteg növényi táplálék megemésztéséhez. Az embernek nincs ilyen!
2020. nov. 15. 14:16
 79/104 anonim ***** válasza:
53%

A ragadozóknak meg tűhegyes foguk, rövid bélrendszerük, lihegéssel adják le a hőt.

Az emberre ezek közül egyik se jellemző.

A növényevőhöz még mindig közelebb van. És már írtam fentebb: a mindenevő nem azt jelenti, hogy muszáj húst enni, hanem hogy mindegyik étrenden el tud élni...

2020. nov. 15. 14:24
 80/104 anonim ***** válasza:
51%

Az ide kommentelők 90%-ának üzenem: ne szaporodjatok!

Az a világ, amiben ti meg az utódaitok fognak élni, iszonyú hamar el fog pusztulni.

Hihetetlen hogy felnőtt embereknek nincs jobb dolga, mint sértegetni, megalázni egy fiatalt, aki akár a ti gyereketek is lehetne, beletapostok, hogy levezessétek rajta a frusztációtokat... Mi iránt is? Mert nem eszik állati eredetű dolgokat *facepalm*. Sosem fogom megérteni miért borul el emiatt az a csökevény agyatok.

2020. nov. 15. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!