Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vegán vagyok, de anya nem...

Vegán vagyok, de anya nem hajlandó ennek megfelelő ételeket készíteni(?)!

Figyelt kérdés

Tehát az a helyzet, hogy pár hónapja vegán lettem és nem eszem semmilyen állati eredetű ételt. Ezt tudja az egész család, anyum mégse készít ennek megfelelő ételeket. Ez még a kisebbik gond, csakhogy alapanyagokat se vesz hozzá, amiből én tudnék főzni magamnak. Azt mondja, hogy ez egy hülyeség. A húst teljesen tudom mellőzni, de még mindig előfordul, hogy pl tojást felhasznál valamihez, amit kénytelen vagyok megenni, mert más nincs. Ez engem nagyon zavar. 16 éves vagyok, diákmunkázni jelenleg nem tudok, főleg a vírus miatt, tehát nekem nincs bevételem, amiből meg tudnám venni az alapanyagokat.

Mit tudnék tenni ebben a helyzetben? Sokszor van olyan, hogy inkább nem is eszek, hanem keresek valami zöldséget/gyümölcsöt a hűtőben és azt vacsorázom. Elég lenne, ha vegán alapanyagokat vásárolna nekem és én megfőzném magamnak az ételt.

2020. nov. 15. 11:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/104 A kérdező kommentje:

MEG TUDOM FŐZNI MAGAMNAK. Komolyan hányszor kell még leírjam? Mindenki jön azzal, hogy anyámnak 2x kell főznie. Pont hogy nem, úgyhogy ezt többet ne írja senki, mert nincs így. Alapanyagokra van szükségem és megfőzöm az ételt ÉN.

Szüleimet miért kéne sajnálnom? Attól nekik mivel lesz rosszabb, hogy én nem eszem állati eredetű ételt? Logika..

2020. nov. 15. 12:13
 22/104 anonim ***** válasza:
83%

#11: a kérdező írja a fő kérdésben!!!!

"anya nem hajlandó ennek megfelelő ételeket készíteni"

2020. nov. 15. 12:13
 23/104 A kérdező kommentje:
A normális válaszokat köszönöm szépen.
2020. nov. 15. 12:14
 24/104 anonim ***** válasza:
46%

16.

Miért az a növény is elpusztul, mikor levágják a gyökeréről.

2020. nov. 15. 12:15
 25/104 A kérdező kommentje:
#22 akkor javítom: nem hajlandó ennek megfelelő alapanyagokat venni. Remélem most már mindenki érti.
2020. nov. 15. 12:15
 26/104 anonim ***** válasza:
45%
Egy emberre külön főzni pazarlás.
2020. nov. 15. 12:17
 27/104 anonim ***** válasza:
45%

Sajnálod a haszonállatokat, mert azért tartják őket, hogy leöljék az ember eledeléül.

Az emberiség fejlődéséről hallottál-e valaha?

A halászó-vadászó ősközösségi társadalmakból fejlődött ki a mai divathóbortos vegánság. Ha őseink nem vadásznak, ma vegánok sincsenek.

Miért nincs vegán a sarkkörön vagy azon túl élő emberek között?

Hogyan elképzelhető, hogy magvakat vetnek és mirelit zöldséget aratnak?

.

Vegán akarsz lenni?

Legyél az, de úgy, hogy sem anyagilag, sem munkával ne terheljed családod.

2020. nov. 15. 12:19
 28/104 anonim ***** válasza:
99%

"....nem hajlandó ennek megfelelő alapanyagokat venni. "

Biztos vagyok benne, hogy van otthon hagyma, krumpli, rizs és liszt. Máris van alapanyag és tudsz csinálni paprikás krumplit, tojasmentes házi tesztat, nokedlit, riszes eteleket, stb

2020. nov. 15. 12:20
 29/104 anonim ***** válasza:
65%

Figyu ha nem birod azt ha valaki nem ért veled egyet ne gykn kérdezősködj.

Mi felfogtuk hogy te MEGTUDOD FŐZNI,de MEGIS TUDOD MAGADNAK VENNI?Nem!Akkor meg mit akarsz?alapok vannak othon amiket előtem lévők leirtak..Ha annyira tudsz főzni hajrá légy kreatív

2020. nov. 15. 12:23
 30/104 anonim ***** válasza:
42%

Te jó ég mennyi rosszindulatú, gonoszkodó ember van itt... A vegánság nem csak jackfruitot és avokádót jelenthet. Ha elárulom nektek, hogy a rizs, a burgonya, a tojásmentes tészta is vegán, többet nem esztek belőle? :)

Kérdező, sajnos be kell érned az olcsó vegán opciókkal (zöldségek rizzsel, kenyér margarinnal és mondjuk paprikával, paradicsommal, tészta paradicsomos szósszal sajt nélkül stb.). Anyukáddal próbálnék úgy kompromisszumot kötni, hogy heti mondjuk 1000 forint értékben vegyen neked vegán kaját (tofu például), illetve próbáld meg edukálni őt arról, miért választottad ezt az étrendet, és miért jó neked.

Egyébként elég szomorú, hogy egy "édes"anya konkrétan semmibe veszi a lánya saját, önálló döntését, és inkább ellene dolgozik, minthogy segíten neki bármiben is. Az ég óvjon mindenkit az ilyen gusztustalan szülőktől. Sok sikert, kérdező!

Üdv, egy amúgy nem vegán ;)

2020. nov. 15. 12:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!