Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vegán vagyok, de anya nem...

Vegán vagyok, de anya nem hajlandó ennek megfelelő ételeket készíteni(?)!

Figyelt kérdés

Tehát az a helyzet, hogy pár hónapja vegán lettem és nem eszem semmilyen állati eredetű ételt. Ezt tudja az egész család, anyum mégse készít ennek megfelelő ételeket. Ez még a kisebbik gond, csakhogy alapanyagokat se vesz hozzá, amiből én tudnék főzni magamnak. Azt mondja, hogy ez egy hülyeség. A húst teljesen tudom mellőzni, de még mindig előfordul, hogy pl tojást felhasznál valamihez, amit kénytelen vagyok megenni, mert más nincs. Ez engem nagyon zavar. 16 éves vagyok, diákmunkázni jelenleg nem tudok, főleg a vírus miatt, tehát nekem nincs bevételem, amiből meg tudnám venni az alapanyagokat.

Mit tudnék tenni ebben a helyzetben? Sokszor van olyan, hogy inkább nem is eszek, hanem keresek valami zöldséget/gyümölcsöt a hűtőben és azt vacsorázom. Elég lenne, ha vegán alapanyagokat vásárolna nekem és én megfőzném magamnak az ételt.

2020. nov. 15. 11:47
 81/104 A kérdező kommentje:
Ja, és húst nem eszem, valamelyik válaszoló idézőjellel ide beírta, mintha én írtam volna, hogy kénytelen vagyok húst enni.
2020. nov. 15. 15:46
 82/104 anonim ***** válasza:
59%
Ha vadidegen felnőtteket okoskázol, gondolom, milyen stílus jut anyukádnak.
2020. nov. 15. 15:52
 83/104 anonim ***** válasza:
43%
És most, hogy rajtunk levezetted a dühödet, felvilágosítottál, hogy miért vagy vegán, mi hogy megy az állatokkal, anyád már megfőzi és megveszi ezeket ennek hatására? Vagy mi volt a cél? Pénzed nincs, anyádat nem érdekli. Most mi lesz?
2020. nov. 15. 16:02
 84/104 anonim ***** válasza:
25%
#83, szerinted a tejpor miből van? Megsúgom, ha magad még nem jártál tejpor gyártó üzemben: tejből 😄
2020. nov. 15. 16:09
 85/104 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem senki nem beszélt veled úgy, amilyen stílust te itt megengedsz magadnak.
2020. nov. 15. 16:14
 86/104 anonim ***** válasza:
1%

89

Miért mégis milyen stílusra számítottál egy állatvédőtől?

2020. nov. 15. 16:23
 87/104 anonim ***** válasza:
44%
Én is állatvédő vagyok, de nem beszélek így olyanokkal, akik nem vegánok. Én se vagyok az, de a kettő nem is szinonímája egymásnak.
2020. nov. 15. 16:29
 88/104 anonim ***** válasza:
91%
azt hiszem te oylan dolgokra gondolsz, amik helyettesítő termékek, mint tej helyett manudlatej vagy szójatej és tofu meg egyebek. Zöldség és gyümi biztos van otthon. Ott kezdpdne a dolog hogy készítesz magadnak menutervet receptekkel, amik hétköznapiak, azaz mellőzik a drága vegán kiegészítőket. Akkor megbeszélheted anyukáddal, hogy vegyen több rizst, zöldséget és csinálj magadnak egy dobozt, ahol elkülöníted a kajádat. Én diétázom és van egy külön polcom, amin magamnak különítettem el dolgokat és ahhoz senki nem nyúlhat, mert akkor nem lesz mit ennem. Szóval nézzél egyszerű recepteket és tegyél félre magadnak rizst, vagy a fagyóba is tegyél félre egy szatyorba,dobozba fagyazstott zöldséget. anyukád hétköznapi főszerei elégnek kellene legyenek. De olyan hogy vegán tejföl miegymás ne várj. ha huzamosabb ideig betartod a vegánságot és anyukád is látja hogy már fél éve vegán vagy és magadnak főzől, akkor ráveheted hogy vegyen neked mindig meg egy extra vegán kiegészítőt, pl. szójatejet. De egyszerre csak egy ilyennel bővítsd a receptjeid.
2020. nov. 15. 16:32
 89/104 anonim ***** válasza:
0%
Elárulod, mi volt az a hat problémád, amit az utóbbi 30 napban ki kellett írnod csak ebben a kategóriában? A prividből tudom a neved...
2020. nov. 15. 16:38
 90/104 anonim ***** válasza:
55%

80: Végül is az a pártízezer év, amíg eléldegélt az ember mindenevőként, az semmi...! :-DDDD

Iszonyú hamar??? Még párezer év...? Vagy többtízezer...?

LOL

2020. nov. 15. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!