Családi konfliktusok szoktak lenni a hétvégi ebédeken, mert mindenki másképp étkezik. Hogyan lehetne pontot tenni ennek a végére?
Van vega, vegán, plaeo, 'húst hússal', vegyes étkezésű. A gond csak az, hogy bele akarnak szólni a másik étkezésébe és elmondják, hogy miért az ő életmódjuk a helyes és a másé miért nem. Ott kezd el eldurvulni, mikor a 'húst hússal' már agitál a vegán anyukának, mert szerinte a 3 éves kisgyereke is azért nem eszik húst, mert az anyja sem eszik. Ő ad neki húst rendesen, csak a gyerek nem szereti és inkább azt eszi amit az anyja, mert a vegán kaják színesebbek meg nagyon finoman főz.
Szóval állandó téma ez az étkezés a családi asztalnál. Hogyan oldhatnánk ezt fel? Vagy hagyjak fel azzal, hogy én hassak az asztaltársaságra?
Bocs,de egy intelligens családban ebből nincs semmi veszekdés.
Inkább hagyjad őket.
8-as: igen szüklátókörü valaki vagy, ha egyböl itélkezel, ez tipikusan azokra jellemzö, akik nem képesek mást elfogani, csak azt, amit ök csinálnak! Szégyelld magad!
Nálunk is hasonló a helyzet az étkezési szokások terén, pontosabban van vega, vegán, laktózérzékeny, gluténérzékeny, fruktózintoleráns, húsevö, cukorbeteg - de ennek "ellenére" egyetlen családi ebéd sem fajul el veszekedös, gyözködös írányba, mindenki tudomásul veszi, hogy a másik másként étkezik.
Ez nem étrend kérdése, hanem alapvetö intelligenciájé, náluk ezért nincs veszekedés ebböl (sem).
És hogy az elözöt (8-as válaszoló) cáfoljam, én vagyok a vegán!
Kérdezö: ha ennyire szemellenzös a társaság, akkor miért tartotok közös ebédeket?
Egyszerüen ne adjatok lehetöséget az ilyen viták/veszekedések kialakulására, mindenki egyen otthon vagy kellöen toleráns társaságban, ha családi összejövetelt akartok, akkor az megy evés nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!