Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi konfliktusok szoktak...

Családi konfliktusok szoktak lenni a hétvégi ebédeken, mert mindenki másképp étkezik. Hogyan lehetne pontot tenni ennek a végére?

Figyelt kérdés

Van vega, vegán, plaeo, 'húst hússal', vegyes étkezésű. A gond csak az, hogy bele akarnak szólni a másik étkezésébe és elmondják, hogy miért az ő életmódjuk a helyes és a másé miért nem. Ott kezd el eldurvulni, mikor a 'húst hússal' már agitál a vegán anyukának, mert szerinte a 3 éves kisgyereke is azért nem eszik húst, mert az anyja sem eszik. Ő ad neki húst rendesen, csak a gyerek nem szereti és inkább azt eszi amit az anyja, mert a vegán kaják színesebbek meg nagyon finoman főz.

Szóval állandó téma ez az étkezés a családi asztalnál. Hogyan oldhatnánk ezt fel? Vagy hagyjak fel azzal, hogy én hassak az asztaltársaságra?

2020. aug. 6. 16:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
47%

#9!

“8-as: igen szüklátókörü valaki vagy, ha egyböl itélkezel, ez tipikusan azokra jellemzö, akik nem képesek mást elfogani, csak azt, amit ök csinálnak! Szégyelld magad!”

Már ebből is egyértelmű volt, hogy te vegán lehetsz, fölösleges volt beírni a végére, az ilyen megjegyzések “tipikusan azokra jellemzők”, akik így étkeznek. Mellesleg az, hogy valaki cukorbeteg, glutén-laktózérzékeny és fruktózintoleráns, nem választás kérdése, tehát nyilvánvaló, hogy ezen aztán tényleg nincs mit vitázni. Csak ide akartál szólni, mert te vegán vagy, értjük, de nem cáfoltad, hanem csak megerősítetted a sztereotípiákat.

Ja, és nem én vagyok a 8-as válaszoló.

Kedves Kérdező!

Szerintem, ha minden családi ebéd így végződik, akkor fölösleges próbálkoznod, nagyon sajnos nem tudsz mit tenni azon kívül, hogy kihagyod, vagy elengeded.

2020. aug. 6. 17:48
 12/18 anonim ***** válasza:
26%

11-es: több dologban is tévedsz!

Nálunk a vega is meg a vegán (én) is NEM választottuk ezt az étrendet, ennek egészségügyi oka van. Mindketten igen komoly tünetekkel reagálunk a húsokra, én emellett a tejtermékekre meg tojásra is, szóval semmiben sem másabb az értendünk, mint a többieknek, ha nem tartjuk be, akkor enyhébb esetben csak pár napig vagyunk rosszul rosszabb esetben meg kórházban kötünk ki - elöfordult már ilyen.

Emellett én vagyok az, aki az összes embernek elkészíti a neki megfelelö kajákat, szóval nem kellene mindenáron belémkötni!

Mellesleg a 8-as volt az, aki minden alap nélkül kezdett vagdalkozni, csak mert nem bírja ki, hogy ne szidja a vegánokat!

2020. aug. 6. 18:01
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"Érdekes, nálunk is mindenki másképp étkezik, szoktunk is róla beszélni, előnyök, hátrányok, de mi beszélgetésnak hívjuk, nem beleszólásnak."

Szerintem ha a kérdező is hagyná, hogy mindenki elmondhassa a magáét, hamarabb kimerülne a téma és végre kajálhatnának normálisan.

2020. aug. 6. 18:02
 14/18 anonim ***** válasza:
74%

"8/13 anonim ***** válasza:

Mibe fogadjunk, hogy a történetben a kérd3ző a vegán....? 😂

9/13 anonim ***** válasza:

8-as: igen szüklátókörü valaki vagy, ha egyböl itélkezel"

Mi a tököm ebben az ítélkezés??? Tippelt.

Az ítélkezés ilyen: "Három év fogházban letöltendő szabadságvesztést érdemelsz azért, hogy elloptad a pénzt," vagy valami hasonló, vagyis amikor megmondjuk, hogy milyen tettéért mit érdemel valaki.

2020. aug. 6. 18:05
 15/18 anonim ***** válasza:
73%

#12!

Nem tévedek, mert nem írtam sehol olyat, hogy a vegánság vagy a vegaság csak választás kérdése lehet, ahogyan azt sem, hogy nálad ez tuti választás kérdése lett volna, mert tisztában vagyok vele, hogy nem csak ez lehet az oka. Azt írtam, hogy a betegség és ételérzékenység viszont egyáltalán nem, tehàt nyilvánvaló, hogy ezekből nálatok nincsenek konfliktusok, mert mégis ki vitázna egy cukorbeteggel, mert nem eszik mondjuk marcipánt?!

De te jöttél egyből felháborodva, hogy jajjajj, micsoda gonosz a 8-as, és ezzel meg is erősítetted, hogy miért is írhatta azt a kommentet. De nekem mindegy igazából, mert nem sikerült megértened az előző kommentem lényegét.

2020. aug. 6. 18:09
 16/18 Thispain ***** válasza:
100%
#14 Onnan nagy valószínűséggel kitöröltek egy(vagy több) választ, emiatt a másik válasz már nem arra a válaszra mutat, amelyre eredetileg mutatott.
2020. aug. 7. 13:15
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
A ma 13:15-asnak valószínüleg igaza van, ezért jobb nem a válasz számára hivatkozni, hanem az idöpontra.
2020. aug. 7. 14:26
 18/18 anonim ***** válasza:
17%

Kedves Kérdező!

Szerintem azért vitatkoztok az ételről, mert arról mertek.

Valószínűleg sokkal nagyobb problémák vannak a családban, de azt mindenki titkolja. Így jön ki a feszültség.

2020. aug. 8. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!