Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám amiatt panaszkodik,...

Anyám amiatt panaszkodik, hogy vegán ételeket szolgálok fel, amikor itt vannak. Ezt hogyan lehetne orvosolni?

Figyelt kérdés

Külön háztartásban élek a férjemmel, mindketten vegánok vagyunk nagyjából 3 hónapja, előtte én vegetáriánus voltam, a férjem meg ritkán evett húst, kb heti 1-2x, általában akkor, amikor családi ebédre átjöttek a szüleim, vagy az ő szülei. Majd a férjem elhatározta, hogy ő vegán lesz egy egészségügyi probléma miatt. Mióta húsmentesen táplálkozik, sokat javult az állapota és mondta, hogy sokkal jobban is érzi magát. Ennek hatására kipróbáltam én is, nekem is bejött ez a fajta étrend, ezért az állati eredetű ételek fogyasztását abbahagytuk teljesen. Itt jön a képbe édesanyám, akinek szintén vegán ételeket szolgálunk fel ha átjön ebédre (apukámnak szintén, de neki ízlenek), mondhatni gourmet fogásokat, változatos formában, nem pedig salátával etetjük őket. Ennek ellenére folyton csak kritizál, hogy “ilyen” kajákat adunk neki, és ő nem nyúl, hogy ezzel etessem. Már számtalanszor elmagyaráztam neki, hogy most már ez van, mindketten vegánok vagyunk és hogy nem eszünk húst, valamint a hús megvásárlásával nem támogatjuk az iparágat. Folyton megy a pofavágás, lehurrogás, kötekedés, amikor csak próbálunk tudatosabban étkezni. Nem akarjuk ráerőszakolni a mi életvitelünket, de ha átjön, akkor olyan ételt kap, amit mi is szívesen fogyasztunk. 1 személyre meg nem akarok húst sütni, mert nem igen kivitelezhető. Ha mi átmegyünk hozzá, ő se főz vegetáriánus ételt a mi kedvünkért, általában odaadja a zöldség részét az amúgy húsos főételnek és ezzel le is van tudva. Emiatt a probléma miatt, már nem szívesen hívom át ebédelni, mert folyton csak beszólogat és megmérgezi a légkört. Apukám próbálja csillapítani, de nem nagy sikerrel. Bánt ez az egész helyzet, mert neki nem az ételekkel van a baja, hanem a tudattal, hogy húsmentesen élünk, főleg mióta a férjem is átváltott.

Szerintetek hogyan lehetne ezt a helyzetet megoldani?

2021. jan. 15. 19:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/124 anonim ***** válasza:
39%
40: ez nem arról szól hogy kibírja vagy sem. Anyuka nem akarja kibírni. kérdezhetted volna a kérdezőt is: "Egész héten zöldéget főzöl, egyszer nem bírod ki hogy húst is főzz?" ugyanaz megfordítva...
2021. jan. 15. 20:16
 42/124 anonim ***** válasza:
58%
De miért? Ők nem esznek húst egyáltalán. Értelmetlen a kérdésed
2021. jan. 15. 20:18
 43/124 A kérdező kommentje:
#42 én meg kérdezhetném őt, hogy egész héten húst főz, nem bírja ki, hogy akkor ne főzzön, amikor mi átmegyünk? Csak én ilyet nem fogok, mert tiszteletben tartom a szokásait.
2021. jan. 15. 20:20
 44/124 A kérdező kommentje:
Bírom amikor a húst kedvelők csak a vegánokat b@szogatják, hogy miért nem készítenek heti 1x húsos ételt, de fordítva eszükbe se jutna a kérdést feltenni.
2021. jan. 15. 20:22
 45/124 anonim ***** válasza:
78%
Természetesen ehet vegánt is, van nagyon finom vegán kaja és a tofut, meg a szejtánt is finom szaftosra lehet főzni, sütni, igaz én is csak étteremben találkoztam igazán jó vegán étellel, de az semmivel se volt rosszabb a húsos ételnél. A másik, hogy rengeteg sima, magyar étel is van, ami nem húsos, azt csak meg tudja enni, grízes tészta, krumplis tészta, hamis túrógombóc. A válaszok alapján olyanok verődtek ide válaszolni, akiknek fogalma nincsen a vegán konyháról, ilyen baromságokat írni, hogy nem bírja a gyomra. Na ja, csak a cupákokat tudja megenni, mi? Ha valóban jól főztök semmi gondja nem lehet a vegán kajával, a férjem is szerette ezeket, amikor nem föztem húst, pedig ő szereti a húsokat.
2021. jan. 15. 20:24
 46/124 anonim ***** válasza:
13%
Csinálj egy pörköltet azt csá. Ne makacskodjatok :D quality time az együtt ebédelés.
2021. jan. 15. 20:24
 47/124 anonim ***** válasza:
94%
Nem értem a problémát. Nagyanyám liszt+hagyma+bab+krumpli+répa alap anyagokból remekbe szabott ebédeket készített. Nem azért, mert vegán volt, hanem mert nem volt pénze másra.
2021. jan. 15. 20:26
 48/124 anonim ***** válasza:
87%
És egyébként is miért kell mindennap húst enni? Ez egyáltalán nem egészséges. Nem vagyok vega, de kb. kétnaponta van húsos főétel.
2021. jan. 15. 20:27
 49/124 anonim ***** válasza:
79%

Én nem értem ezt a sok hisztérika vendéget, aki bele akár halni abba, hogy egy hónapban egyszer nem zabálhat húst, ha vegánokhoz megy vendégségbe. Főleg azt nem értem, hogy valaki anya létére ilyen tapló legyen, a franc se cseszekedne ilyenen a gyerekével, örülnék, hogy meghívnak és vendégül akarnak látni.

Múltkor is volt már ebből vita, ott is ment a rinya a húsos oldalról, nem értve azt a különbséget, hogy a húsevő nem viszolyog általában a zöldséggel, fordítva viszont igen. Nem tudom, miért olyan nehéz mások elveivel szemben bizonyos fokig toleránsnak lenni, főleg családon belül.

Ez most olyan, hogy egy muszlin vendégnek sem szolgálunk fel disznót, és nem is várjuk el, hogy ő is megtegye ugyanezt. Vagy a kutyától félő rokonoktól sem várjuk el, hogy várjanak minket kutyával, ha mi elzárjuk a miénket, míg vendégségbe jön.

2021. jan. 15. 20:46
 50/124 anonim ***** válasza:
29%

"44/49 A kérdező kommentje:

Bírom amikor a húst kedvelők csak a vegánokat b@szogatják, hogy miért nem készítenek heti 1x húsos ételt, de fordítva eszükbe se jutna a kérdést feltenni." - Hát ne is haragudj, de most is az merült fel először hogy miértnem bírjaki az anyád egyszer egy héten hús nélkül és

UTÁNA az hogy te miért nem vagy képes húst adni neki...

49: te hallod magadat? segítek:

"Én nem értem ezt a sok hisztérikát, aki bele akár halni abba, hogy egy hónapban egyszer húst kell főznie, ha húsevő megy hozzá vendégségbe. Főleg azt nem értem, hogy valaki gyereklétére ilyen tapló legyen, a franc se cseszekedne ilyenen az anyjával, örülnék, hogy jön hozzám és vendégül láthatom.

Múltkor is volt már ebből vita, ott is ment a rinya a vega oldalról, nem értve azt a különbséget, hogy a húsevő nem tekinti főételnek a zöldséget viszont igen. Nem tudom, miért olyan nehéz mások elveivel szemben bizonyos fokig toleránsnak lenni, főleg családon belül."

vagy

"Ez most olyan, hogy egy muszlin vendégnek sem szolgálunk fel disznót, és nem is várjuk el, hogy ő is megtegye ugyanezt. Vagy a kutyától félő rokonoktól sem várjuk el, hogy várjanak minket kutyával, ha mi elzárjuk a miénket, míg vendégségbe jön." - és akkor ha egy muszlim jön vendégségbe akkor az egész családnak és az össze többi vendégnek is csak halal ételt készítesz? és ha egy zsidó és egy muszlim egyszerre jön mit csinálsz? mert a kósernem egyenlő azzal hogy halal.

a kutyakérdést meg halál feleslegesen kevered ide, ezzel csak csúsztatsz és karikírozol, a vegánok mióta fének a hústól?

Amúgy a muszlin egy szövet, a muszlim meg a mohamedán vallású ember ;)

2021. jan. 15. 21:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!