Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám amiatt panaszkodik,...

Anyám amiatt panaszkodik, hogy vegán ételeket szolgálok fel, amikor itt vannak. Ezt hogyan lehetne orvosolni?

Figyelt kérdés

Külön háztartásban élek a férjemmel, mindketten vegánok vagyunk nagyjából 3 hónapja, előtte én vegetáriánus voltam, a férjem meg ritkán evett húst, kb heti 1-2x, általában akkor, amikor családi ebédre átjöttek a szüleim, vagy az ő szülei. Majd a férjem elhatározta, hogy ő vegán lesz egy egészségügyi probléma miatt. Mióta húsmentesen táplálkozik, sokat javult az állapota és mondta, hogy sokkal jobban is érzi magát. Ennek hatására kipróbáltam én is, nekem is bejött ez a fajta étrend, ezért az állati eredetű ételek fogyasztását abbahagytuk teljesen. Itt jön a képbe édesanyám, akinek szintén vegán ételeket szolgálunk fel ha átjön ebédre (apukámnak szintén, de neki ízlenek), mondhatni gourmet fogásokat, változatos formában, nem pedig salátával etetjük őket. Ennek ellenére folyton csak kritizál, hogy “ilyen” kajákat adunk neki, és ő nem nyúl, hogy ezzel etessem. Már számtalanszor elmagyaráztam neki, hogy most már ez van, mindketten vegánok vagyunk és hogy nem eszünk húst, valamint a hús megvásárlásával nem támogatjuk az iparágat. Folyton megy a pofavágás, lehurrogás, kötekedés, amikor csak próbálunk tudatosabban étkezni. Nem akarjuk ráerőszakolni a mi életvitelünket, de ha átjön, akkor olyan ételt kap, amit mi is szívesen fogyasztunk. 1 személyre meg nem akarok húst sütni, mert nem igen kivitelezhető. Ha mi átmegyünk hozzá, ő se főz vegetáriánus ételt a mi kedvünkért, általában odaadja a zöldség részét az amúgy húsos főételnek és ezzel le is van tudva. Emiatt a probléma miatt, már nem szívesen hívom át ebédelni, mert folyton csak beszólogat és megmérgezi a légkört. Apukám próbálja csillapítani, de nem nagy sikerrel. Bánt ez az egész helyzet, mert neki nem az ételekkel van a baja, hanem a tudattal, hogy húsmentesen élünk, főleg mióta a férjem is átváltott.

Szerintetek hogyan lehetne ezt a helyzetet megoldani?

2021. jan. 15. 19:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/124 anonim ***** válasza:
68%
Ne hívj vendéget, ha nem akarod vendégül látni.
2021. jan. 15. 19:13
 2/124 anonim ***** válasza:
52%

Úgy hogy rengeteg növény alapú "hús" receptet találsz az interneten.

Problem solved.

2021. jan. 15. 19:15
 3/124 anonim ***** válasza:
52%
Ha vendéget hívsz, aki ki is fejezi, hogy szívesen enne húst, akkor pofátlanság ilyenekkel jönni, hogy "nem támogatod az iparágat"...
2021. jan. 15. 19:15
 4/124 A kérdező kommentje:
#1 Mi az, hogy nem akarom vendégül látni? Olvasd el még egyszer. Akkor ennyi erővel ő se hívjon, mert nem készít nekünk külön ételt.
2021. jan. 15. 19:16
 5/124 anonim ***** válasza:
93%

Nem látod vendégül, és kész. Máshogy nem megy.

2# Nem hiszem, hogy ez beválna. Hiába hús kellemű lenne, a mama akkor is belekötne.

2021. jan. 15. 19:16
 6/124 anonim ***** válasza:
67%
Oké, de gondolom akkor te se bánod hogy ha ti mentek enni akkor csak húsos ételek lesznek? Hiszen neki is joga van olyan főzni amit szívesen eszik.
2021. jan. 15. 19:17
 7/124 A kérdező kommentje:

#2 Próbáltam elég sokszor, neki mégse volt jó.

#3 Pedig ez az igazság, hogy nem támogatom. Neki ezt nem mondtam, csak itt írtam le mögöttes indokként.

2021. jan. 15. 19:17
 8/124 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem bunkó anyád van. Vennék neki valami olcsó mélyhütött, hustallért, ami kisül a sütőben 10 perc alatt és azt adnám neki minden alkalommal. Nonszensz egy vegántol elvárni, hogy húst készítsen.
2021. jan. 15. 19:18
 9/124 anonim ***** válasza:
11%
Antibiotikummal
 10/124 A kérdező kommentje:
#6 nem bánom, már megszoktam. Megeszem a zöldséget náluk, elbeszélgetünk, aztán mi hazamegyünk és esszük amit főzünk.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!