Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám amiatt panaszkodik,...

Anyám amiatt panaszkodik, hogy vegán ételeket szolgálok fel, amikor itt vannak. Ezt hogyan lehetne orvosolni?

Figyelt kérdés

Külön háztartásban élek a férjemmel, mindketten vegánok vagyunk nagyjából 3 hónapja, előtte én vegetáriánus voltam, a férjem meg ritkán evett húst, kb heti 1-2x, általában akkor, amikor családi ebédre átjöttek a szüleim, vagy az ő szülei. Majd a férjem elhatározta, hogy ő vegán lesz egy egészségügyi probléma miatt. Mióta húsmentesen táplálkozik, sokat javult az állapota és mondta, hogy sokkal jobban is érzi magát. Ennek hatására kipróbáltam én is, nekem is bejött ez a fajta étrend, ezért az állati eredetű ételek fogyasztását abbahagytuk teljesen. Itt jön a képbe édesanyám, akinek szintén vegán ételeket szolgálunk fel ha átjön ebédre (apukámnak szintén, de neki ízlenek), mondhatni gourmet fogásokat, változatos formában, nem pedig salátával etetjük őket. Ennek ellenére folyton csak kritizál, hogy “ilyen” kajákat adunk neki, és ő nem nyúl, hogy ezzel etessem. Már számtalanszor elmagyaráztam neki, hogy most már ez van, mindketten vegánok vagyunk és hogy nem eszünk húst, valamint a hús megvásárlásával nem támogatjuk az iparágat. Folyton megy a pofavágás, lehurrogás, kötekedés, amikor csak próbálunk tudatosabban étkezni. Nem akarjuk ráerőszakolni a mi életvitelünket, de ha átjön, akkor olyan ételt kap, amit mi is szívesen fogyasztunk. 1 személyre meg nem akarok húst sütni, mert nem igen kivitelezhető. Ha mi átmegyünk hozzá, ő se főz vegetáriánus ételt a mi kedvünkért, általában odaadja a zöldség részét az amúgy húsos főételnek és ezzel le is van tudva. Emiatt a probléma miatt, már nem szívesen hívom át ebédelni, mert folyton csak beszólogat és megmérgezi a légkört. Apukám próbálja csillapítani, de nem nagy sikerrel. Bánt ez az egész helyzet, mert neki nem az ételekkel van a baja, hanem a tudattal, hogy húsmentesen élünk, főleg mióta a férjem is átváltott.

Szerintetek hogyan lehetne ezt a helyzetet megoldani?

2021. jan. 15. 19:09
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/124 anonim ***** válasza:
25%

Majd a férjem elhatározta, hogy ő vegán lesz egy egészségügyi probléma miatt. Mióta húsmentesen táplálkozik, sokat javult az állapota és mondta, hogy sokkal jobban is érzi magát. Ennek hatására kipróbáltam én is, nekem is bejött ez a fajta étrend,

ergo köze nem volt ahhoz, hogy te nem támogatod az állatipart, mint azt később állítottad...

2021. jan. 16. 22:14
 92/124 A kérdező kommentje:
Volt köze, mert előtte VEGETÁRIÁNUS voltam évekig. Komolyan, nem hiszem már el, ti direkt értetlenkedtek? Le van írva világosan a kérdésben. Szerinted aki vegetáriánus de tojást, sajtot eszik, azaz nem vegán, az attól még támogatja a húsipart? Hát nem.
2021. jan. 17. 00:05
 93/124 anonim ***** válasza:
15%
Cica, akkor a férjed se evett volna, ha etikai problémátok van vele.
2021. jan. 17. 08:00
 94/124 anonim ***** válasza:
19%
tök mindegy, mit írtok, a csaj eldöntötte, hogy beleáll az anyjába és őt fogja ekézni. ha egy kicsit bölcsebb lenne, sütne egy csirkecombot neki, de neeeem.
2021. jan. 17. 08:54
 95/124 anonim ***** válasza:
25%

Hagyjátok már ezt az ipar támogatás témát. Pont egyáltalán nem releváns hogy a kérdező miért így eszik. Senkit se érdekel.

Nem ez a lényeg. Hanem hogy a vendeglatonak illene figyelembe vennie hogy a vendég miket eszik/szeret. Ami a kérdezőnek ugye nem probléma mert tudja hogy kell rántott húst csinálni. Vagy ha nincs kedve külön fozocskezni akkor rendel valamit. Persze kérdező anyadnak is ugyanígy tekintettel kellene lennie rád, de azt te is belathatod hogy nyilván nincs otthon a témában és csak azt tudja hogy egy rántott sajtot se tehet eléd. Beszélgess vele erről hogy ti mit mivel szoktatok helyettesíteni.

2021. jan. 17. 10:03
 96/124 anonim ***** válasza:
24%

ez egy rejtély, hogy a kérdező - és 'eszmei társai'(khm) mi a lószarért pontozzák le azokat a normális válaszokat, amelyek azt próbálják megértetni a kérdezővel, hogy ezeket a kérdéseket

EMBEREK meg szokták beszélni szeretteikkel...

Nem tudom, hogy feloldódik-e ez a rejtély - már 100felé közeledik a hsz-ek száma

2021. jan. 17. 11:02
 97/124 anonim ***** válasza:
26%
Kerdezo! Ne foglalkozz az itteni idi@****al! Aki vegan az erzelmileg, szellemileg sokkal magasabb szinten van, mint egy huszabalo. Itt felesleges ilyen kerdeseket kiirni, mert ahhoz, hogy teged valaki megertsen szukseges, hogy kello intelligenciaval rendelkezzen. Ennek hianyaban csak kotekedni tudnak ugy mint Anyad. Tarts ki es ne foglalkozz a buta valaszokkal.
2021. jan. 17. 11:02
 98/124 anonim ***** válasza:
34%

Aki vegan az erzelmileg, szellemileg sokkal magasabb szinten van, mint egy huszabalo

tisztán látszik a válaszodból a szellemi színvonalad.

2021. jan. 17. 11:15
 99/124 anonim ***** válasza:
85%

szerintem nem fer elvárni tőled, hogy készíts húst, hisz fordítva se gondolnak rád. Nekem anyum minidg készít vegán fogást, így ha ő követelné a húst, neki rendelnék, el neki se készíteném. De szerencsére attól még hogy eszik húst, kibírja, ha nincs egy fogásban.

Én se készítenék húst, mert rosszul vagyok tőle, nem kényeskedek, ez van. Nem fogom magam kínozni mert "illik". Nyilván szeretném ha a vendégek jól éreznék magukat nálam, de ha nem értik meg, hogy nem értek egyet a vágóhídakkal és amíg ezek létező dolgok, addig nem vagyok hajlandó a pénzemmel erre szavazni, illetve konkrétan rosszul vagyok ha dolgoznom kell vele, akkor inkább ne jöjjenek.

Nem olyan extrám dolog a vegánság, a kérdező anyukája ugyanúgy behemetne a boltba egy zacskó sárgaborsóért, ha annyira jó vendéglátó szeretne lenni.

Szerintem is amúgy az a megoldás, ha nem ebédre mennek.

2021. jan. 17. 11:25
 100/124 anonim ***** válasza:
70%
100-as vagyok. De jó!
2021. jan. 17. 12:19
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!