Anyám amiatt panaszkodik, hogy vegán ételeket szolgálok fel, amikor itt vannak. Ezt hogyan lehetne orvosolni?
Külön háztartásban élek a férjemmel, mindketten vegánok vagyunk nagyjából 3 hónapja, előtte én vegetáriánus voltam, a férjem meg ritkán evett húst, kb heti 1-2x, általában akkor, amikor családi ebédre átjöttek a szüleim, vagy az ő szülei. Majd a férjem elhatározta, hogy ő vegán lesz egy egészségügyi probléma miatt. Mióta húsmentesen táplálkozik, sokat javult az állapota és mondta, hogy sokkal jobban is érzi magát. Ennek hatására kipróbáltam én is, nekem is bejött ez a fajta étrend, ezért az állati eredetű ételek fogyasztását abbahagytuk teljesen. Itt jön a képbe édesanyám, akinek szintén vegán ételeket szolgálunk fel ha átjön ebédre (apukámnak szintén, de neki ízlenek), mondhatni gourmet fogásokat, változatos formában, nem pedig salátával etetjük őket. Ennek ellenére folyton csak kritizál, hogy “ilyen” kajákat adunk neki, és ő nem nyúl, hogy ezzel etessem. Már számtalanszor elmagyaráztam neki, hogy most már ez van, mindketten vegánok vagyunk és hogy nem eszünk húst, valamint a hús megvásárlásával nem támogatjuk az iparágat. Folyton megy a pofavágás, lehurrogás, kötekedés, amikor csak próbálunk tudatosabban étkezni. Nem akarjuk ráerőszakolni a mi életvitelünket, de ha átjön, akkor olyan ételt kap, amit mi is szívesen fogyasztunk. 1 személyre meg nem akarok húst sütni, mert nem igen kivitelezhető. Ha mi átmegyünk hozzá, ő se főz vegetáriánus ételt a mi kedvünkért, általában odaadja a zöldség részét az amúgy húsos főételnek és ezzel le is van tudva. Emiatt a probléma miatt, már nem szívesen hívom át ebédelni, mert folyton csak beszólogat és megmérgezi a légkört. Apukám próbálja csillapítani, de nem nagy sikerrel. Bánt ez az egész helyzet, mert neki nem az ételekkel van a baja, hanem a tudattal, hogy húsmentesen élünk, főleg mióta a férjem is átváltott.
Szerintetek hogyan lehetne ezt a helyzetet megoldani?
#11 leírtam, egy emberre nem fogok. Valaki írta a mirelitet, az jó lehet. Legközelebb azt kap.
#12 nagyon jó kérdés, mert anyám erőlteti folyton, merthogy “családi összejövetel”.
#13 mert ő miben veszi figyelembe a miénket ha átmegyünk? Bírom az ilyen kettősmércét. Tehát a válaszod nem tudom elfogadni indoknak.
Anyádékkal ne egyetek, nézzetek együtt egy kisfilmecskét:
https://www.youtube.com/watch?v=Xo5nqrf7xOo
*
és kérdezd meg, milyen virágot szeret Édesanyád,
mert a temetőbe majd azt szeretnél vinni neki - feltéve, ha támogatod a virágipart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!