Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám amiatt panaszkodik,...

Anyám amiatt panaszkodik, hogy vegán ételeket szolgálok fel, amikor itt vannak. Ezt hogyan lehetne orvosolni?

Figyelt kérdés

Külön háztartásban élek a férjemmel, mindketten vegánok vagyunk nagyjából 3 hónapja, előtte én vegetáriánus voltam, a férjem meg ritkán evett húst, kb heti 1-2x, általában akkor, amikor családi ebédre átjöttek a szüleim, vagy az ő szülei. Majd a férjem elhatározta, hogy ő vegán lesz egy egészségügyi probléma miatt. Mióta húsmentesen táplálkozik, sokat javult az állapota és mondta, hogy sokkal jobban is érzi magát. Ennek hatására kipróbáltam én is, nekem is bejött ez a fajta étrend, ezért az állati eredetű ételek fogyasztását abbahagytuk teljesen. Itt jön a képbe édesanyám, akinek szintén vegán ételeket szolgálunk fel ha átjön ebédre (apukámnak szintén, de neki ízlenek), mondhatni gourmet fogásokat, változatos formában, nem pedig salátával etetjük őket. Ennek ellenére folyton csak kritizál, hogy “ilyen” kajákat adunk neki, és ő nem nyúl, hogy ezzel etessem. Már számtalanszor elmagyaráztam neki, hogy most már ez van, mindketten vegánok vagyunk és hogy nem eszünk húst, valamint a hús megvásárlásával nem támogatjuk az iparágat. Folyton megy a pofavágás, lehurrogás, kötekedés, amikor csak próbálunk tudatosabban étkezni. Nem akarjuk ráerőszakolni a mi életvitelünket, de ha átjön, akkor olyan ételt kap, amit mi is szívesen fogyasztunk. 1 személyre meg nem akarok húst sütni, mert nem igen kivitelezhető. Ha mi átmegyünk hozzá, ő se főz vegetáriánus ételt a mi kedvünkért, általában odaadja a zöldség részét az amúgy húsos főételnek és ezzel le is van tudva. Emiatt a probléma miatt, már nem szívesen hívom át ebédelni, mert folyton csak beszólogat és megmérgezi a légkört. Apukám próbálja csillapítani, de nem nagy sikerrel. Bánt ez az egész helyzet, mert neki nem az ételekkel van a baja, hanem a tudattal, hogy húsmentesen élünk, főleg mióta a férjem is átváltott.

Szerintetek hogyan lehetne ezt a helyzetet megoldani?

2021. jan. 15. 19:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/124 anonim ***** válasza:
47%
Ha ők a húst szeretik, miért nem szolgálsz fel nekik hús ételt?
2021. jan. 15. 19:18
 12/124 anonim ***** válasza:
89%
Em értem anyádat. Ha tudja, hogy milyen ételeket fog kapni nálatok, akkor miért akar ott enni? Vagy ti miért hívjátok meg? A legegyszerűbb az lenne, ha a találkozásokat úgy oldanátok meg, amikor nincs étkezés. Vagy csak minimális. Pl uzsonna időben egy kis gyümölcstál, vagy tea. Ne egyetek egymásnál. Probléma megoldva.
2021. jan. 15. 19:18
 13/124 anonim ***** válasza:
55%
Ha valakit vendégül látsz, akkor figyelembe veszed az igényeit. Te nem teszed, ennyi. Első voltam.
2021. jan. 15. 19:19
 14/124 anonim ***** válasza:
90%
rendelj pizzát
2021. jan. 15. 19:19
 15/124 anonim ***** válasza:
86%
Mi lenne ha étterembe mennétek? Így mindenki azt enne amit akar. Esetleg ha hosszú távra jön vehettek neki 1-1 csomag sajtot és párizsit.
2021. jan. 15. 19:21
 16/124 A kérdező kommentje:

#11 leírtam, egy emberre nem fogok. Valaki írta a mirelitet, az jó lehet. Legközelebb azt kap.

#12 nagyon jó kérdés, mert anyám erőlteti folyton, merthogy “családi összejövetel”.

#13 mert ő miben veszi figyelembe a miénket ha átmegyünk? Bírom az ilyen kettősmércét. Tehát a válaszod nem tudom elfogadni indoknak.

2021. jan. 15. 19:22
 17/124 anonim ***** válasza:
14%
Nem kell mindig kaviár.
2021. jan. 15. 19:26
 18/124 anonim ***** válasza:
14%
Van egy jobb ötletem: ne legyél vegán. Problem solved.
2021. jan. 15. 19:30
 19/124 anonim ***** válasza:
10%

Anyádékkal ne egyetek, nézzetek együtt egy kisfilmecskét:

https://www.youtube.com/watch?v=Xo5nqrf7xOo

*

és kérdezd meg, milyen virágot szeret Édesanyád,

mert a temetőbe majd azt szeretnél vinni neki - feltéve, ha támogatod a virágipart.

2021. jan. 15. 19:30
 20/124 anonim ***** válasza:
82%
Te írtad: " Akkor ennyi erővel ő se hívjon, mert nem készít nekünk külön ételt." Ez alapján az egész nem a vegán életmódról, hanem a JÁTSZMÁZÁSRÓL szól, amiben mind a ketten nyakig benne vagytok. Mindketten ragaszkodtok az elveitekhez, te csak azért sem fogsz húsos ételt készíteni/venni/rendelni, ő csak azért sem fog vegán fogást készíteni nektek, mert az ELVEITEKKEL ellenkezik. Az egyetlen szimpatikus figura az apukád, aki elvi fenntartások nélkül örömmel elfogadja azt az ételt, ami ízlik neki, függetlenül attól, hogy van-e benne hús. Anyukáddal próbáljátok meg KÖLCSÖNÖSEN elfogadni, hogy az étkezésről másként gondolkodtok, és akkor a vendéglátás is könnyebb lesz. Én egyébként vegetáriánus vagyok, családtagjaimnak rendszeresen készítek húst, számomra a vegetarianizmus nem egy vallás, és nem érzem felsőbbrendűnek vagy különlegesebbnek magam attól, hogy nem eszem húst. Javaslom neked is a toleráns, elfogadó mentalitást.
2021. jan. 15. 19:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!