Miért van az, hogy apukám ilyeneket nem képes megtenni értem?
Folyton mindennél azt akarja, hogy én intézzem el magamnak. Pl mondtam neki, hogy szeretnék dolgozni, kérdezze meg a munkahelyén, nem-e lenne nekem valami munka. (a nagybátyám a főnök ott amúgy, meg apukámmal is eléggé jóban vannak, régóta ismerik egymást, szóval nem arról van szó, hogy valami idegen főnöke van akitől nem merné megkérdezni) És azt mondta, hogy majd én bemegyek a 20 km-re lévő munkahelyére, aztán majd én megkérdezem.
Meg régebben akartam járni zeneiskolába, erre is azt mondta, hogy majd én felhívom őket, meg majd én elmegyek beiratkozni.. Mit tudnék tenni, ha minden ilyen komolyabb dolgot rám akar hárítani, hogy oldjam meg magam, mikor neki sokkal egyszerűbb lenne?
A haziorvoshoz nem is kell. De irtam h fogorvos csak velem egyutt volt hajlando kezelni.
De a nogyogyaszhoz is be kellet mennem.
Oke nemaradtam vegig de ala kellet irnom a papirt a vegen
Szal szakorvoshoz lell a szulo 18 eves korig
" 16 eves fiamat kiserni kellett a fogorvoshoz mert nelkulem nem tomtek be a fogat."
Ezt nem hiszem. Én 14 éves koromtól, gimi kezdete óta, egyedül jártam fogorvoshoz.
Van igazság abban, amit írsz, csakhogy a kérdező nem olyan dolgokban kérne segítséget, amikhez ő nem ért, az apja meg igen. Hanem olyanokban, amikhez egyrészt semmilyen hozzáértés nem kell, másrészt az apja egy fokkal sincs bennük előrébb, neki is pont ugyanannyi kérdés, utánajárás, mert ő sem tudja magától.
Ha az apjának feltennénk a kérdést, hogy hogyan, hol, mikor kell beiratkozni a zeneiskolába/kresztanfolyamra, és pontosan mi történik a beiratkozáson, meg úgy általában mit kell tudni az egészről, azt mondaná, tudja a franc. És ugyanazt kéne csinálnia, mint a kérdezőnek: felhívni, interneten utánanézni, megkeresni, odamenni, megkérdezni.
Mindeközben semmi olyat nem olvasna/hallana, amit a 17 éves gyereke ne lenne képes ugyanúgy felfogni, mert olyanokat mondanak, hogy "nyolcadikán 14 órára kell jönni a földszint 23-as terembe, hozz tollat és az igazolványaidat" meg "a tandíj x ezer forint, a beiratkozáson adunk hozzá csekket, amit majd októberig kell befizetni".
Zeneiskolában, autósiskolában meg pont nem fognak "ki tudja mit" aláíratni senkivel, nem kell paranoiásnak lenni.
Bankban is legfeljebb hitelfelvételkor, ha nem érted az apróbetűs részt, sem az ügyintéző magyarázatát (de azokat általában pont nem értik a felnőttek sem), és később meglepődsz, hogy emelkedik a törlesztőd. De egy számlanyitásnál ugyan mit íratnak alá veled? Eleve a fiataloknak való, kedvező csomagokat ajánlják, megkérdezik, kell-e bankkártya, netbank, sms értesítés, ezekre tudnia kell egy 18 évesnek is válaszolni, végülis ő tudja mit akar, a szülő honnan tudja helyette, milyenek lesznek a pénzkezelési/vásárlási szokásai, mit fog használni? (Pl. lehet, hogy a szülő régimódi készpénzes ember, nem kérne ilyen "úri huncutságokat", a gyerek viszont haladna a korral, és kártyával vásárolna az interneten.) Nem fog az ügyintéző sunyiban eléd tolni egy papírt, amiben ráíratod a házad.
Kérdező, te bulizni meg szexelni elégfelnőttnek tartod magad de a telefont felemelni még baba vagy? Komolyan ennyire életképtelenek a mai fiatalok? Egyetemre hogy tervezel menni? Minden nap anyuciék rendelnek neked ebédet hogy éhen ne halj?
Bár ha az én gyerekem lennél nem engednélek messzire menni tanulni mert kb 2 hét alatt meghalnál, ha nem lennének ott a szüleid hogy elintézzenek helyetted mindent. De tényleg, popsitörlés megy egyedül?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!