Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy apukám...

Miért van az, hogy apukám ilyeneket nem képes megtenni értem?

Figyelt kérdés

Folyton mindennél azt akarja, hogy én intézzem el magamnak. Pl mondtam neki, hogy szeretnék dolgozni, kérdezze meg a munkahelyén, nem-e lenne nekem valami munka. (a nagybátyám a főnök ott amúgy, meg apukámmal is eléggé jóban vannak, régóta ismerik egymást, szóval nem arról van szó, hogy valami idegen főnöke van akitől nem merné megkérdezni) És azt mondta, hogy majd én bemegyek a 20 km-re lévő munkahelyére, aztán majd én megkérdezem.

Meg régebben akartam járni zeneiskolába, erre is azt mondta, hogy majd én felhívom őket, meg majd én elmegyek beiratkozni.. Mit tudnék tenni, ha minden ilyen komolyabb dolgot rám akar hárítani, hogy oldjam meg magam, mikor neki sokkal egyszerűbb lenne?

2020. aug. 19. 21:14
 141/161 anonim ***** válasza:
60%
"18 eves korig amugy orvoshoz is kell szulo" Meg fogsz lepődni: Nem kell szülő az orvoshoz.
2020. aug. 20. 21:34
 142/161 anonim ***** válasza:
71%
Szülő az orvoshoz?? 😂 Én általános iskolás korom óta egyedül jártam, és egyszer nem kellett hozzá szülő. Hagyjuk már!
2020. aug. 20. 22:27
 143/161 anonim ***** válasza:
17%

A haziorvoshoz nem is kell. De irtam h fogorvos csak velem egyutt volt hajlando kezelni.

De a nogyogyaszhoz is be kellet mennem.

Oke nemaradtam vegig de ala kellet irnom a papirt a vegen

Szal szakorvoshoz lell a szulo 18 eves korig

2020. aug. 20. 23:35
 144/161 anonim ***** válasza:
65%
Fura orvosok lehetnek felétek.
2020. aug. 20. 23:38
 145/161 anonim ***** válasza:
68%
Remélem kamu... nyári szünet van még egy darabig, hidd el hogy sokkal egyszerűbb neked szedni magad és elmenni megkérdezni, beiratkozni mint apudnak még munka után (előtt?helyett?) a te dolgaidért plusz kitérőket tenni. Bár nekem az is érdekes hogy a saját nagybátyáddal nem vagy beszélő viszonyban de mindegy... jogsinak addig örülj amíg csak beiratkoznod kell meg elvégezni, kifizetni már kevésbé vicces
2020. aug. 20. 23:39
 146/161 A kérdező kommentje:
shh
2020. aug. 20. 23:46
 147/161 anonim ***** válasza:
41%

" 16 eves fiamat kiserni kellett a fogorvoshoz mert nelkulem nem tomtek be a fogat."

Ezt nem hiszem. Én 14 éves koromtól, gimi kezdete óta, egyedül jártam fogorvoshoz.

2020. aug. 20. 23:59
 148/161 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem a kérdezőnek egyáltalán nem túlzóak vagy érthetetlenek a kérései. Én nem gondolom, hogy bárminemű probléma lenne abból, ha egy ember (nem kiskorú, nem fiatalkorú, nem gyerek stb., hanem ember!) bármiben segítséget kér egy másik embertől, pláne egy családtagjától. Én 21 éves vagyok, és bármivel fordulhatok a szüleim felé, segítenek nekem, de ez ugyanígy van a például a 36 éves testvéremmel is. Sőt, ez kölcsönös. Szerintem nincsen ember a világon, aki kivétel nélkül az élet minden egyes területén magabiztosan mozog, rögtön tudja mit hogyan kell, mindent ért, mindenben van tapasztalata és így tovább... Most mondok egy példát: A szüleim hiába 50+ éves, felnőtt, szinte egy teljes életet leélt, tanult, dolgozó, tapasztalt emberek, fogalmuk nincsen az internet és a technológia "világáról". Nem értenek a mai kütyükhöz és mindenféle elektronikai berendezésekhez vagy szolgáltatásokhoz és mondjuk ennél konkrétabb példa, hogy nem tudnak pénzt utalni vagy az interneten megrendelni valamit. Többek között ezekben a dolgokban igenis szoktak tőlünk vagy akár másoktól is segítséget kérni és akkor arra nem az a válasz, hogy "háá mer' nem igaz, hogy erre se vagy képes, te életképtelen senki, hol élsz, segged ki tudod törölni" és hasonlók, hanem a normális ember ilyenkor segít. Meg szoktuk mutatni, hogy mit hogyan kell stb., de igenis olyan is van, hogy például elkísérjük őket vagy megcsináljuk helyettük. Most ez helyett mondhattam volna bármi más példát is pl. engem is elkísért anyukám mikor 18 évesen bankszámlát kellett nyitnom az egyetem miatt, a 36 éves testvéremet is elkísérte apukánk mikor autót szeretett volna vásárolni magának vagy segített neki új albérletet találni ha volt rá módja, vagy mondjuk nekem is segített apukám munkát keresni 20 évesen és minden évben elvittek és segítettek beköltözni a kollégiumba stb. Egyiknek sem az az oka, hogy az illető vagy jómagam nem tudtunk volna bebattyogni egyedül x helyre vagy felvenni a telefont és elintézni a dolgot valahogyan, de (főleg családon belül) mégis miért ne segíthetnék egymást az emberek? Szerintem semmi értelme nincsen játszani a büszke mártírt, hogy "ó hát én nekem nincsen szükségem semmi segítségre, mindent megoldok magam is". Fel lehet vállalni, hogy én ezt és ezt nem tudom, ehhez és ehhez nem értek, ebben és ebben most segítségre szorulok, ennek és ennek örülnék, ez és ez jól esne stb. és ez se nem ciki, se nem gáz, se nem baj, se nem életképtelenség. Főleg családon belül és főleg a mai világban, amikor az embert úton útfélen kihasználhatják és sajnos sokan meg is teszik, ha azt érzik vagy látják, hogy kiszolgáltatott vagy. Szóval mondjuk elmehettem volna 18 évesen egyedül intézni a bankszámlámat, de akkor az ügyintéző kb. azt írat velem alá, amit csak akar vagy mondjuk a szüleimre is rá lehet sózni egy számukra teljesen szükségtelen mobil előfizetést, de mindez megelőzhető. Sokszor arra sincsen idő/lehetőség, hogy mindennek külön utánajárjon az ember és mindent megtanuljon saját maga, ilyenkor pedig jól jön egy már tapasztaltabb, adott témában/ügyben járatosabb vagy hozzáértőbb ember segítsége. Pláne fiatalabb korban, amikor még kevésbé tisztelik az embert, sok helyen egyszerűen nem is veszik komolyan és alapvetően nem kezelnek partnerként, könnyebben át tudnak vágni és így tovább. Szerintem egy szülőnek ezt nem úgy kellene kezelnie, ahogyan a kérdező apukája teszi...
2020. aug. 21. 00:55
 149/161 anonim ***** válasza:
80%

Van igazság abban, amit írsz, csakhogy a kérdező nem olyan dolgokban kérne segítséget, amikhez ő nem ért, az apja meg igen. Hanem olyanokban, amikhez egyrészt semmilyen hozzáértés nem kell, másrészt az apja egy fokkal sincs bennük előrébb, neki is pont ugyanannyi kérdés, utánajárás, mert ő sem tudja magától.

Ha az apjának feltennénk a kérdést, hogy hogyan, hol, mikor kell beiratkozni a zeneiskolába/kresztanfolyamra, és pontosan mi történik a beiratkozáson, meg úgy általában mit kell tudni az egészről, azt mondaná, tudja a franc. És ugyanazt kéne csinálnia, mint a kérdezőnek: felhívni, interneten utánanézni, megkeresni, odamenni, megkérdezni.

Mindeközben semmi olyat nem olvasna/hallana, amit a 17 éves gyereke ne lenne képes ugyanúgy felfogni, mert olyanokat mondanak, hogy "nyolcadikán 14 órára kell jönni a földszint 23-as terembe, hozz tollat és az igazolványaidat" meg "a tandíj x ezer forint, a beiratkozáson adunk hozzá csekket, amit majd októberig kell befizetni".

Zeneiskolában, autósiskolában meg pont nem fognak "ki tudja mit" aláíratni senkivel, nem kell paranoiásnak lenni.

Bankban is legfeljebb hitelfelvételkor, ha nem érted az apróbetűs részt, sem az ügyintéző magyarázatát (de azokat általában pont nem értik a felnőttek sem), és később meglepődsz, hogy emelkedik a törlesztőd. De egy számlanyitásnál ugyan mit íratnak alá veled? Eleve a fiataloknak való, kedvező csomagokat ajánlják, megkérdezik, kell-e bankkártya, netbank, sms értesítés, ezekre tudnia kell egy 18 évesnek is válaszolni, végülis ő tudja mit akar, a szülő honnan tudja helyette, milyenek lesznek a pénzkezelési/vásárlási szokásai, mit fog használni? (Pl. lehet, hogy a szülő régimódi készpénzes ember, nem kérne ilyen "úri huncutságokat", a gyerek viszont haladna a korral, és kártyával vásárolna az interneten.) Nem fog az ügyintéző sunyiban eléd tolni egy papírt, amiben ráíratod a házad.

2020. aug. 21. 08:51
 150/161 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, te bulizni meg szexelni elégfelnőttnek tartod magad de a telefont felemelni még baba vagy? Komolyan ennyire életképtelenek a mai fiatalok? Egyetemre hogy tervezel menni? Minden nap anyuciék rendelnek neked ebédet hogy éhen ne halj?

Bár ha az én gyerekem lennél nem engednélek messzire menni tanulni mert kb 2 hét alatt meghalnál, ha nem lennének ott a szüleid hogy elintézzenek helyetted mindent. De tényleg, popsitörlés megy egyedül?

2020. aug. 21. 14:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!