Miért van az, hogy apukám ilyeneket nem képes megtenni értem?
Folyton mindennél azt akarja, hogy én intézzem el magamnak. Pl mondtam neki, hogy szeretnék dolgozni, kérdezze meg a munkahelyén, nem-e lenne nekem valami munka. (a nagybátyám a főnök ott amúgy, meg apukámmal is eléggé jóban vannak, régóta ismerik egymást, szóval nem arról van szó, hogy valami idegen főnöke van akitől nem merné megkérdezni) És azt mondta, hogy majd én bemegyek a 20 km-re lévő munkahelyére, aztán majd én megkérdezem.
Meg régebben akartam járni zeneiskolába, erre is azt mondta, hogy majd én felhívom őket, meg majd én elmegyek beiratkozni.. Mit tudnék tenni, ha minden ilyen komolyabb dolgot rám akar hárítani, hogy oldjam meg magam, mikor neki sokkal egyszerűbb lenne?
132#
Én ezt teljes mértékben megértem. Telefonálni én is magam telefonáltam, és ezt a kérdező is megtehetné. De a kérdés tizen x oldal után elkezdett átmenni boszorkány üldözésbe, hogy egy 17 éves gyereknek miért is kellene BÁRMINEMŰ segítségnyujtás a világban, merthogy intézzen el csak ő maga MINDENT. Mert itt a kommentelok 90%-a 15 éves kora óta egyszer nem kért segítséget a szüleitől. Ez a gondom.
130: azért tegyünk már különbséget egy orvosi vizsgálat meg egy telefonhívás között, mert most így csak égeted magad ezzel a litániával
..
Amúgy én totál megérteném ezt a "magyarázza el, hogy mi hogy merre dolgot", de felhívni egy zeneiskolát meg beiratkozni valahova... Az kevesebb lépés, mint a főzés, ami pedig megy a kérdezőnek.
Ha nem tudtam valamit, mindenhol van ember, akit meg lehet kérdezni, hogy mi van. Mindenhol ül egy néni, aki örül, ha valaki hozzászól.
Basszus, egy év múlva felnőtt vagy, szavazhatsz, vezethetsz, koliba mehetsz, önállóan lakhatsz, és ezeket nem tudod egyedül elintézni? Az külön vicces, hogy szidod apádat, mert nem képes segítséget kérni egy rokontól, de neked is ugyanúgy a rokonod. Nem mered felhívni a saját nagybátyád?
Én amúgy asszem a te generációd vagyok hivatalosan, 96, pont a határ. De ilyeneket gimis korom óta magam intéztem. Agglomerációban laktunk, a szüleim ott is dolgoztak, én meg BP-en jártam suliba, evidens volt, hogy suli után intézem magam a dolgaim, és nem vároom el, hogy ilyen piszlicsáré ügyek miatt beautózzanak a városba a szüleim. A mai fiatal felnőttek amúgy sok szempontból önállóak szerintem, 18 évesen rengetegen külföldre mennek egyetemre tök egyedül. Sőt, a vidékiek sokan már gimiben is koleszba laknak. Szóval nem a generációd elcseszett, csak az osztályod maximum.
Remélem, hogy kamu a kérdés, mert ha egy 17 éves tényleg ezen a szinten van, az elég ciki. Azt írtad, nem tudod, hogy mennek ezek a dolgok, szóval leírom. Kinézed hova szeretnél jelentkezni zenélni/vezetni. Google maps-en tervezel egy útvonalat, megnézed a nyitvatartást. Bemész, köszönsz. Elmondom mit szeretnél. És onnatól majd mondják neked a további lépéseket.
Én amúgy apád helyében mondanám, hogy oké, segítek, elintézek mindent helyetted. De akkor sulin kívül ne is menj sehova nélkülem. Se buli, se barátok, szigorúan csak felügyelettel szórakozhatnál. Mert ha ahhoz is béna vagy, hogy egy nyomorult zeneiskolába önállóan elmenj, akkor nem való még neked az önállósodás, hiszen egy általános iskolás szintjén vagy. Ők meg ugye nem szoktak bulikázni.
18 eves korig amugy orvoshoz is kell szulo
Oke persze elmehetnek egyedul is a 16 eves fiamat kiserni kellett a fogorvoshoz mert nelkulem nem tomtek be a fogat.
Letelefonalta de ott kellet lennem. Leven en vagyok a gondviseloje! En felelek erte 18 eves korig.
A lanyomnak a jogsijanal is ode kellet mennem alairni a beleegyezo nyilatkozatott szemelyesen! Mashogy nem fogadtak el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!