Miért van az, hogy apukám ilyeneket nem képes megtenni értem?
Folyton mindennél azt akarja, hogy én intézzem el magamnak. Pl mondtam neki, hogy szeretnék dolgozni, kérdezze meg a munkahelyén, nem-e lenne nekem valami munka. (a nagybátyám a főnök ott amúgy, meg apukámmal is eléggé jóban vannak, régóta ismerik egymást, szóval nem arról van szó, hogy valami idegen főnöke van akitől nem merné megkérdezni) És azt mondta, hogy majd én bemegyek a 20 km-re lévő munkahelyére, aztán majd én megkérdezem.
Meg régebben akartam járni zeneiskolába, erre is azt mondta, hogy majd én felhívom őket, meg majd én elmegyek beiratkozni.. Mit tudnék tenni, ha minden ilyen komolyabb dolgot rám akar hárítani, hogy oldjam meg magam, mikor neki sokkal egyszerűbb lenne?
Szerintem ne magyarázkodj.. Mezei hülyegyerekek szórakoztatnak már csak, mert érdemben már nem szól egy ideje senki.
Ezt is lehet lepontozni! Pont nem érdekel, annak viszont örülök, ha csak egy szóval is tudtam neked segíteni.
Minden jót kívánok neked!
A leírtakból úgy tűnik, hogy fokozatos próbál önállóságra nevelni.
Elvitt személyit csináltatni, amikor már szükséged volt rá. Ebből egyrészt megtanultad, hogy olyan dolgokat amik feleslegesek nem kezelünk prioritásként, másrészt nyilván ügyintézés közben figyeltél is, hogy mit hogyan kell a felnőttek világában csinálni.
Tesztnek ott volt, hogy iratkozz be magadtól zenesuliba. Pótvizsgának itt van a jogsi ügyintézés. Itt felénk ezt barátok, osztálytársak intézik együtt. Szülők igencsak ritka esetben.
Intézett neked munkát, így már megvan az ismeretséget, hogy másodjára magadnak tudd elintézni.
Nézz szét a világban. A túl sok segítség csak problémákat okoz. Elkényelmesednek az emberek, meg elveszi a célokat, ami nélkül képtelenné válnak haladni az életben.
Utálod a tömegközlekedést? Ok arra, hogy jogsit szerezz. Nincs kocsi? Ok arra, hogy dolgozz stb...
Vannak akik tálcán kapják a dolgokat, másoknak meg meg kell dolgozniuk érte. Ameddig vársz a sült galambra, addig éhen halsz. Én úgy gondolom ez lenne az amit meg kellene értened.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!