Házvásárlás, kinek van igaza, kinek a pártján kéne álljak?
Párommal szeretnénk építkezni, egyelőre még csak telkeket néztünk, tehát semmi nincs megvásárolva, aláírva.
Annyi biztos, hogy ahhoz, hogy ez menjen, eladnám a lakásomat (egy budai lakásról beszélünk, és vidéken építkeznénk, a szülővárosunkban). Szüleim pedig mondták, hogy annyival segítenének majd, hogy amíg a ház nem épül fel, lakhatunk az ő egyik lakásukban.
A párom szülei nem tudnak segíteni minket semmivel. Viszont ő a tulajdonjogot fele-fele arányban szeretné, a szüleim szerint ez nem fair, mert neki abban a házban 1 forintja sem lesz. És ha esetleg elválunk, mire fel kérné a felét?
Őket is megértem, mert tudom, hogy hatalmas segítséget adtak már azzal is, hogy egyáltalán 26 évesen lehet saját, hitelmentes lakásom. Nem kevés bérleti díjat megspórolnak nekünk azzal is, hogy az építkezés alatt is megoldott lesz a lakhatásunk.
A párom viszont azt mondja, hogy ő azt a házat így sosem fogja a sajátjának érezni és egy szeget nem fog a falba fúrni, oldjak majd meg mindent, ahogy akarok. Nekem ez nagyon rosszul esik, mert pl. itt sem éreztettem vele soha, hogy ez csak az én lakásom, mindig azt akartam, hogy otthonosan érezze magát.
Ha a párod semmivel nem tud hozzájárulni a telek vásárláshoz, építkezéshez, akkor ebben az esetben szüleidnek adok igazat.
Biztosan nem adnám el a Bp-i lakást nem építkeznék és íratnám az új lakást fele arányban csóró Huanra, aki max a tökét tette hozzá..
De épp ez az, hogy az építkezés is a lakás árából lesz megoldva, plusz a szüleim segítségével, ha úgy van.
Amit a párom keres, az arra elég, hogy megéljen belőle, nem fog tudni milliókat beletenni a házprojektbe.
A közös szerzeménynél nem nézik a jövedelmi viszonyokat, csak hogy egy háztartás vagytok. De mint írtam, amit te igazolhatóan beleteszel, az a tied. Csak legyen róla papír. Ahogy írod, az egész a tied lesz. De a szüleid pénze kicsit necces, mert az már ajándék és adóköteles lehet.
Ha te veszed a telket, a te neveden lesz. Ha ebbe a párod nem megy bele, akkor lapát...
Hazassagi szerodes
Megkaphatja a fele tulajdont de valas eseten a te javadra lemond minden feltetel nelkul.
Amit a szuleid adnak az ajandekozassal menjen csak neked !
Na szóval.
Párod annyit se keres, hogy ő, egymaga megéljen.
Se a párod, se a szülei egy lukas garassal se járulnak hozzá az új lakáshoz.
Szóval. Eltartod, de még a házad fele is kellene ingyen.
Tüsszents egy nagyot, hogy el szálljon a rózsaszín köd, aztán gondold ezt még egyszer végig.
Ha netalántán szétmentek, akkor full ingyen adtál neki nem tudom hány milliót?
Nem vagyunk házasok.
Nem tartom el, igazából inkább külön kasszán vagyunk. Rezsit, nagybevásárlást felezzük, de amúgy mindenki költi a saját pénzét, plusz randikon ő fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!