Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Házvásárlás, kinek van igaza,...

Házvásárlás, kinek van igaza, kinek a pártján kéne álljak?

Figyelt kérdés

Párommal szeretnénk építkezni, egyelőre még csak telkeket néztünk, tehát semmi nincs megvásárolva, aláírva.

Annyi biztos, hogy ahhoz, hogy ez menjen, eladnám a lakásomat (egy budai lakásról beszélünk, és vidéken építkeznénk, a szülővárosunkban). Szüleim pedig mondták, hogy annyival segítenének majd, hogy amíg a ház nem épül fel, lakhatunk az ő egyik lakásukban.

A párom szülei nem tudnak segíteni minket semmivel. Viszont ő a tulajdonjogot fele-fele arányban szeretné, a szüleim szerint ez nem fair, mert neki abban a házban 1 forintja sem lesz. És ha esetleg elválunk, mire fel kérné a felét?

Őket is megértem, mert tudom, hogy hatalmas segítséget adtak már azzal is, hogy egyáltalán 26 évesen lehet saját, hitelmentes lakásom. Nem kevés bérleti díjat megspórolnak nekünk azzal is, hogy az építkezés alatt is megoldott lesz a lakhatásunk.

A párom viszont azt mondja, hogy ő azt a házat így sosem fogja a sajátjának érezni és egy szeget nem fog a falba fúrni, oldjak majd meg mindent, ahogy akarok. Nekem ez nagyon rosszul esik, mert pl. itt sem éreztettem vele soha, hogy ez csak az én lakásom, mindig azt akartam, hogy otthonosan érezze magát.

dec. 30. 20:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/136 anonim ***** válasza:
98%
Amit te beleviszel pénzt, az a te tulajdonrészed lesz (erről akár papírt is lehet írni), ami pedig az építkezés során belemegy közös pénz, az fele-fele arányban oszlik. Semmiképp se lesz övé 50%-ban, ez jogilag se állja meg a helyét. Ha ezt nem érti meg, akkor nem kell erőltetni a közös életet.
dec. 30. 20:45
 2/136 anonim ***** válasza:
99%

Ha a párod semmivel nem tud hozzájárulni a telek vásárláshoz, építkezéshez, akkor ebben az esetben szüleidnek adok igazat.

Biztosan nem adnám el a Bp-i lakást nem építkeznék és íratnám az új lakást fele arányban csóró Huanra, aki max a tökét tette hozzá..

dec. 30. 20:46
 3/136 A kérdező kommentje:

De épp ez az, hogy az építkezés is a lakás árából lesz megoldva, plusz a szüleim segítségével, ha úgy van.

Amit a párom keres, az arra elég, hogy megéljen belőle, nem fog tudni milliókat beletenni a házprojektbe.

dec. 30. 20:46
 4/136 anonim ***** válasza:
85%

A közös szerzeménynél nem nézik a jövedelmi viszonyokat, csak hogy egy háztartás vagytok. De mint írtam, amit te igazolhatóan beleteszel, az a tied. Csak legyen róla papír. Ahogy írod, az egész a tied lesz. De a szüleid pénze kicsit necces, mert az már ajándék és adóköteles lehet.

Ha te veszed a telket, a te neveden lesz. Ha ebbe a párod nem megy bele, akkor lapát...

dec. 30. 20:52
 5/136 anonim ***** válasza:
77%

Hazassagi szerodes

Megkaphatja a fele tulajdont de valas eseten a te javadra lemond minden feltetel nelkul.

Amit a szuleid adnak az ajandekozassal menjen csak neked !

6/136 anonim ***** válasza:
97%
Én ilyen körülmények között egészen biztosan nem építkeznék. Csak bajt és konfliktust szülhet.
 7/136 anonim ***** válasza:
93%

Na szóval.

Párod annyit se keres, hogy ő, egymaga megéljen.

Se a párod, se a szülei egy lukas garassal se járulnak hozzá az új lakáshoz.

Szóval. Eltartod, de még a házad fele is kellene ingyen.

Tüsszents egy nagyot, hogy el szálljon a rózsaszín köd, aztán gondold ezt még egyszer végig.

Ha netalántán szétmentek, akkor full ingyen adtál neki nem tudom hány milliót?

dec. 30. 20:53
 8/136 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk házasok.

Nem tartom el, igazából inkább külön kasszán vagyunk. Rezsit, nagybevásárlást felezzük, de amúgy mindenki költi a saját pénzét, plusz randikon ő fizet.

dec. 30. 20:54
 9/136 anonim ***** válasza:
97%
Nehogy belemenj ebbe. Nalunk nekem nem volt kvazi semmim, ferjemnek meg volt egy lakasa, amit a szulei vettek neki. Soha eszembe nem jutott az, hogy akkor en abbol kerjek barmennyi reszt is, en egy forintot nem raktam bele soha.
dec. 30. 20:55
 10/136 anonim ***** válasza:
14%
Mindkét félnek igaza van. Ha a szüleid finanszírozzák az egészet, érthető, hogy neked akarják a házat. De a párodat is megértem. Én sem szívesen élnék olyan otthonban, amihez semmi közöm. A szüleid biztos, hogy később is bele fognak szólni dolgokba a házzal kapcsolatban. Ha meg lenne mondva nekem, hogy semmi közöm a házhoz, én is azt mondanám, hogy akkor intézz mindent magad.
dec. 30. 20:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!