Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Házvásárlás, kinek van igaza,...

Házvásárlás, kinek van igaza, kinek a pártján kéne álljak?

Figyelt kérdés

Párommal szeretnénk építkezni, egyelőre még csak telkeket néztünk, tehát semmi nincs megvásárolva, aláírva.

Annyi biztos, hogy ahhoz, hogy ez menjen, eladnám a lakásomat (egy budai lakásról beszélünk, és vidéken építkeznénk, a szülővárosunkban). Szüleim pedig mondták, hogy annyival segítenének majd, hogy amíg a ház nem épül fel, lakhatunk az ő egyik lakásukban.

A párom szülei nem tudnak segíteni minket semmivel. Viszont ő a tulajdonjogot fele-fele arányban szeretné, a szüleim szerint ez nem fair, mert neki abban a házban 1 forintja sem lesz. És ha esetleg elválunk, mire fel kérné a felét?

Őket is megértem, mert tudom, hogy hatalmas segítséget adtak már azzal is, hogy egyáltalán 26 évesen lehet saját, hitelmentes lakásom. Nem kevés bérleti díjat megspórolnak nekünk azzal is, hogy az építkezés alatt is megoldott lesz a lakhatásunk.

A párom viszont azt mondja, hogy ő azt a házat így sosem fogja a sajátjának érezni és egy szeget nem fog a falba fúrni, oldjak majd meg mindent, ahogy akarok. Nekem ez nagyon rosszul esik, mert pl. itt sem éreztettem vele soha, hogy ez csak az én lakásom, mindig azt akartam, hogy otthonosan érezze magát.

dec. 30. 20:37
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/138 anonim ***** válasza:
100%

a budai lakást el ne ad ,lakj ott amig normális pasit találsz vagy megházasodsz akivel tényleg érdemes lesz håzat venni .

ezel férfivel ne .

dec. 31. 06:52
 52/138 anonim ***** válasza:
92%
Egy eve voltunk egyutt, amikor hazat vettem, hitelbol, igy 100% az en tulajdonom. Azota eltelt 3,5 ev, mar hazasok vagyunk es gyerekunk is van, de a ferjem sosem erezte magat megturt szemelynek, vagy vendegnek, sosem verte a tamtamot, hogy neki kell tulajdonresz. Az en hazam, de kettonk (illetve mostmar harmunk) otthona.
dec. 31. 07:40
 53/138 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne közösködj! Lakhat nálad, de ne adj neki tulajdonrészt! Ha később szétmennétek, mi lenne?
dec. 31. 08:10
 54/138 anonim ***** válasza:
94%

De ha jól értem még a házasság gondolata sincs a képbe? Jegyesek sem vagytok, csak párod nem pedig vőlegényed.

Az is el árul valamit, hogy egy fél, több milliós házhoz elkötelezödne, követeli majdnemhogy a részét az ingatlanról, de hozzád nem köteleződik egy komoly háasodási szándékkal, lánykéréssel.

Bele ne menj abba amit a pasi szeretne. Kényelmes élete van melletted, most épp arra törekszik hogy mégkényelmesebb legyen nulla hozzájárulással.

Szerintem itt nem az a kérdés hogy engedni kéne azzal kapcsolatban hogy legyen tulajdonjoga, hanem az hogy neked ez a kapcsolat megéri e.

Azért mostmár a komoly kérdésekre valamilyen válasszal kéne szolgálnia a párodnak, házasság, gyerek stb. ( ez mellékes de ha esetleg leköltöznétek az új házba vidékre, lenne ott rögtön állása, vagy addig te tartanád amíg keres állást?) és ha a válaszaiban a szüleid, a családod anyagi helyzete belekeveredik az egy hatalmasas red flag.

dec. 31. 09:22
 55/138 anonim ***** válasza:
37%
Budán jó helyen van az a lakás? Garzon vagy kicsit komolyabb? Vidéken merre mennétek?
dec. 31. 09:50
 56/138 anonim ***** válasza:
94%

"egy szeget nem fog a falba fúrni"

Egyem a lelkét. A szeget és a fúrót meg tudná egyáltalán venni?

dec. 31. 10:09
 57/138 anonim ***** válasza:
100%
Talán egy kalapácsra telik neki 56-os :))
dec. 31. 10:23
 58/138 anonim ***** válasza:
96%

10-es, már hogy lenne bármi közöd egy olyan lakáshoz, amihez max a szexszel járultál hozzá, semmi vagyonnal?

Még szép, hogy nem lesz és nem is szabad közösnek lennie :D

dec. 31. 10:47
 59/138 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, még holnap dobd ki ezt a díszpintyet, aki csak élősködik rajtad, cserébe követelné egy olyan, majdani ház fele tulajdonjogát, amibe egy fityinget nem adott bele.

Ne légy ostoba! A pasid zsarol és játszmázik.

dec. 31. 10:52
 60/138 anonim ***** válasza:
92%
Tipikus here. Még rosszabb lenne, mert nyeregben érezné magát. Ha szakítanátok, hosszú pereskedés lenne a vége, mert hidd el nem hagyná hogy kirakd, vagy busás összegű lelépő pénzt kérne a pereputtya javaslatára.
dec. 31. 10:56
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!