Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Házvásárlás, kinek van igaza,...

Házvásárlás, kinek van igaza, kinek a pártján kéne álljak?

Figyelt kérdés

Párommal szeretnénk építkezni, egyelőre még csak telkeket néztünk, tehát semmi nincs megvásárolva, aláírva.

Annyi biztos, hogy ahhoz, hogy ez menjen, eladnám a lakásomat (egy budai lakásról beszélünk, és vidéken építkeznénk, a szülővárosunkban). Szüleim pedig mondták, hogy annyival segítenének majd, hogy amíg a ház nem épül fel, lakhatunk az ő egyik lakásukban.

A párom szülei nem tudnak segíteni minket semmivel. Viszont ő a tulajdonjogot fele-fele arányban szeretné, a szüleim szerint ez nem fair, mert neki abban a házban 1 forintja sem lesz. És ha esetleg elválunk, mire fel kérné a felét?

Őket is megértem, mert tudom, hogy hatalmas segítséget adtak már azzal is, hogy egyáltalán 26 évesen lehet saját, hitelmentes lakásom. Nem kevés bérleti díjat megspórolnak nekünk azzal is, hogy az építkezés alatt is megoldott lesz a lakhatásunk.

A párom viszont azt mondja, hogy ő azt a házat így sosem fogja a sajátjának érezni és egy szeget nem fog a falba fúrni, oldjak majd meg mindent, ahogy akarok. Nekem ez nagyon rosszul esik, mert pl. itt sem éreztettem vele soha, hogy ez csak az én lakásom, mindig azt akartam, hogy otthonosan érezze magát.

dec. 30. 20:37
 91/138 A kérdező kommentje:

“Akkor miből gondoltad, hogy teljesen átlátjuk a helyzetet?“

Miért lényeges info, hogy a párom apja alkoholista?

dec. 31. 16:56
 92/138 anonim ***** válasza:
8%
Pedig így van. Ha téged zavar hogy srácnak nincs pénze akkor keress egy olyat akinek van. Nem hiszem hogy a srác a te vagyonodra pályázna, de ez így elég kellemetlen a srácnak hogy te fitogtatod hogy van valamid és elvárod tőle hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerüljön. Szerintem egy kapcsolatnak nem a pénzről kéne szólnia. De a válaszadók alapján a srác a patás ördög mert férfiból van.
dec. 31. 16:58
 93/138 A kérdező kommentje:

“Férfiból van” 😂

Miért, mert a randikon ő fizet?

Ugyanúgy az én ingatlanomban élünk jelenleg is, minden kiadást felesben fizetünk. Nem mondanám, hogy túlzottan a tenyerén hordozna.

dec. 31. 17:00
 94/138 anonim ***** válasza:
3%
Én azt honnan tudjam ki fizet a randitokon? Nőj már fel. gyerekes ahogy viselkedsz.
dec. 31. 17:03
 95/138 A kérdező kommentje:
Leírtam már korábban, kötekedés helyett olvasgatni kéne. 😊
dec. 31. 17:07
 96/138 anonim ***** válasza:
4%
Inkább vitasd meg a gondjaid a sráccal. azt javaslom.
dec. 31. 17:20
 97/138 anonim ***** válasza:
95%

Számít, hogy az apja alkoholista, a családjában pedig 0 a pénzügyi tudatosság. Ezt látta otthon. Legfeljebb ő annyival haladta meg, hogy érzelmi zsarolásdal, sértődöttséggel elvenné a te vagyonod felét. De nem egy olyan férfit fogtál ki, aki képes lenne értéket teremteni vagy legalább korrekt lenne és azt mondaná: " Drágám, természetesen az a ház, ami 100%,-ban a te pénzedből épül fel, 100%-ban a te tulajdonodban lesz, én pedig a segítségemmel meghálálom, hogy ingyen lakhatok."

Esetleg majd sok év múlva,ha beletesz valami értéknövelő beruházást a házba, akkor annak arányában kaphat tulajdonrészt.

Remélem, a többségünk megerősített abban, hogy ne engedj a zsarolásnak.

dec. 31. 17:37
 98/138 Katona Dius ***** válasza:
90%

Úgy látom, hogy a srác (vagy egy ahhoz hasonló mentalitású egyén) feltalált a gyikre. Tleljesen mindegy, hogy a kérdező hogyan jutott az ingatlanhoz, a "szülei alá tolták" vagy a saját erejéből vette. A srácnak ehhez a vagyonhoz semmi köze, egy forintot sem követelhet belőle.

Ha annyira közös tulajdont akar, akkor keressen jobban fizető állást, vagy vonja meg a pénzt a pénzt szóró családjától, szálljon bele a ház építésébe (akár hitellel) és amit így megspórol a kérdező, azt elrakja ő maga a saját számlájára (mármint a kérdező). Így lesz benne tulajdonrésze a párjának is.

De eléggé vészjelzés, ha ilyeneket fel sem ajánl, csak a felét követeli minden bele rakott munka/vagyon nélkül.

dec. 31. 17:38
 99/138 anonim ***** válasza:
94%

Add el a házat, vedd meg a telket, építsd meg a házad, 1/1ben legyél tulajdonos.

Ha a párod így megy veled, akkor megy, ha nem akkor nem.

Amúgyis egy csomó kérdés még lóg a kapcsolatotokban a jövőt illetően. Van egyáltalán közös jövőkép? És ha igen meddig akarsz még rá várni?

Időközben úgyis kibukik hogy ez a kapcsolat képes e életben maradni vagy sem. Ha majd jönnek a házzal kapcsolatos dolgok, ha férfi segítség kell menj apukádhoz tanácsért vagy szakemberhez. Bőven megtudod oldani a párod nélkül. Mind a ketten rájötök majd hogy te elég vagy egyedül is ebben a témában, nincs rá szükséged. Kérdés hogy ez majd mennyire hat a kapcsolatotokra. Ha már így is van kisebbségi érzése párodnak feléd, ezekutan valós hogy nagyobb lesz, neked pedig felszáll a rózsaszín köd, mert látni fogod milyen is a párod valóban.

Aztán az is benne van a pakliban hogy felcsinál, ha rájön hogy fixen nem lesz benne a neve a házban. Egy gyerekkel már csak nem rakod ki, magához is láncol és ismét rászolsz majd, nem tudsz függetlenedni.

Okos legyél kérdező. Ilyen férfira vágysz mint párod?

dec. 31. 19:16
 100/138 anonim ***** válasza:
2%

"Ugyanúgy az én ingatlanomban élünk jelenleg is, minden kiadást felesben fizetünk. Nem mondanám, hogy túlzottan a tenyerén hordozna."

Brühü, brühü, brühü

dec. 31. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!