Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Házvásárlás, kinek van igaza,...

Házvásárlás, kinek van igaza, kinek a pártján kéne álljak?

Figyelt kérdés

Párommal szeretnénk építkezni, egyelőre még csak telkeket néztünk, tehát semmi nincs megvásárolva, aláírva.

Annyi biztos, hogy ahhoz, hogy ez menjen, eladnám a lakásomat (egy budai lakásról beszélünk, és vidéken építkeznénk, a szülővárosunkban). Szüleim pedig mondták, hogy annyival segítenének majd, hogy amíg a ház nem épül fel, lakhatunk az ő egyik lakásukban.

A párom szülei nem tudnak segíteni minket semmivel. Viszont ő a tulajdonjogot fele-fele arányban szeretné, a szüleim szerint ez nem fair, mert neki abban a házban 1 forintja sem lesz. És ha esetleg elválunk, mire fel kérné a felét?

Őket is megértem, mert tudom, hogy hatalmas segítséget adtak már azzal is, hogy egyáltalán 26 évesen lehet saját, hitelmentes lakásom. Nem kevés bérleti díjat megspórolnak nekünk azzal is, hogy az építkezés alatt is megoldott lesz a lakhatásunk.

A párom viszont azt mondja, hogy ő azt a házat így sosem fogja a sajátjának érezni és egy szeget nem fog a falba fúrni, oldjak majd meg mindent, ahogy akarok. Nekem ez nagyon rosszul esik, mert pl. itt sem éreztettem vele soha, hogy ez csak az én lakásom, mindig azt akartam, hogy otthonosan érezze magát.

dec. 30. 20:37
 121/138 anonim ***** válasza:
94%

Elég vicc ez az indok, hogy nem érezné sajátnak. Ha fordítva lenne a helyzet, akkor albérletben lennétek, ami egyikőtökésem lenne.

Itt az a lényeg, hogy Ő nem tud adni bele és már jön az érzelmi "zsarolás". Ennyiből a jelenlegi lakás felét is ráirathatnád.

Ha te szeretnél vidéken lakni csak akkor add el a lakást, mivel te és a családod fizeti majd az egészet. A párod a leírtak alapján nem keres annyit, hogy építkezzen, így nagy eséllyel ha ráiratod felét, akkor is a te családod nyűgje lesz az egész építkezés. Ha kész a ház fel kell értékelni és a párod megveheti a felét, de nyilván úgyis hisztizni fog inkább.

jan. 1. 20:30
 122/138 anonim ***** válasza:
89%

Amúgy nagyon látszik hogy nem akarod elhagyni a srácot, pedig olyan amilyen.

Szerintem bőven benne van a pakliban, hogy annak ellenére hogy most 100+ ember egybenhangzóan leírta hogy ne adj tulajdonrészt a srácnak, és te is érzed ezt jelenleg valamilyen szinten, ha odakerül a sor mégis engedsz. A pasid eddig úgy vett hülyére ahogy akart, ezután sem fog változni.

jan. 1. 20:39
 123/138 anonim ***** válasza:
79%
Ez már a kérdező felelőssége. Egy ilyen herével szemben meg alap a házassági szerződés. Akkor szoktak még heréék vinnyogni, hogy "jaj nem bízol bennem?" "így kezdődjön a közös életünk?". Ekkor sem szabad engedni... Normális ember bele tud gondolni ebbe. Én bármikor aláírnám ha a párom megkérne rá az esküvő előtt. Jah, mondjuk mindketten jól állunk, és egyikünk sem here mint ez a srác.
jan. 1. 20:48
 124/138 anonim ***** válasza:
85%

Nekem csak 1 kérdésem van.

Aranyból van a pimpiloje hogy a nagy semmire csak ùgy akarna egy fél házat, te meg gondolkodol ezen? Nem vagytok házasok, örüljön hogy nem kell(és nem kersz) bérleti díjat. Eszem megáll.

Ha veszel is, nehogy 1 budos százalékot is adj neki. Én meg kiis tenném a szürèt. Ha házasok lennétek sem nagyon lenne köze a házhoz. Házasság előtt szerzett vagyonbol veszed a házat, és ajándékbol. Max ilyen 10%ot kaphatna ha kapna. Vagy ha 80Misit te fizetsz ki, és 20 milliót hitelből akkor is csak 10% lenne az övé. Nehogy adj neki!!!

jan. 2. 00:34
 125/138 anonim ***** válasza:
83%

Sziper ódákat írtak itt sokan.

Én csak válaszolok a kérdésedre egy mondatban.

" Házvásárlás, kinek van igaza, kinek a pártján kéne álljak? "

A magadén.

jan. 2. 01:24
 126/138 anonim ***** válasza:
88%

Ez az ember nem szeret téged, csak még nem vagy hajlandó ezzel teljes mértékben szembenézni.Egy igazi aranyásó pasassal sikerült összejönnöd.Igen, pasik között is van nem kevés.Nem kizárólag a nőkre jellemző ez a tevékenység, mint azt szeretik ezen az oldalon is letagadni a kanok.

Ha hozzámész, 99,9%, hogy nagyon megfogod szívni vele.De amíg érzelmileg ennyire függsz tőle, addig vakon maradsz.Nos, majd saját károdon megtanulod.Vagy nem.De mindenképpen csakis te leszel a hibás.

jan. 2. 07:34
 127/138 anonim ***** válasza:
88%

Azért nem vesz fel hitelt, mert azt már nem tudná fizetni az alkoholista apja és a here bátyja eltartása mellett. Adj csak neki tulajdonrészt.

Pár hónap, és beköltözteti őket maga mellé. Mellétek. Mert szegénykéknek nincs hol lakni, ti "egy család vagytok", és a te szüleid amúgy is gazdagok.

jan. 2. 08:37
 128/138 Grizesteszta ***** válasza:
88%
Kerdezo, te egyedul, enelkul a krapek nelkul is szeretnel videken epitkezni? Mert ha nem, akkor rossz a sorrend...Igy kellene:1) leszogezni, hogy kozos tul. csak a beleadott penz aranyaban, ha nincs penz, nincs tulajdon. 2) A kozos eletetek koltsegeit nagyon szigoruan felezni, ha eddig nem igy volt.(kozos, fele-fele befizetes, cdak kozos dolgokra kpltes, privat koltes mindenkinek a sajst szamlajarol.) Es itt adni egy kis idot neki, hogy megpattanjon. Mert meg fog, de lehet, hogy addigra te mar epitkezel videken... Feleslegesen adod el a budai lakast, mert itt nem a tukajdonjog az elsodleges problema, hanem a krapek jelleme.
jan. 2. 09:19
 129/138 anonim ***** válasza:
95%
Az én exem azt megcsinálta mikor utoljára találkoztunk és megmondtam hogy nincs lóvé, visszaült a szakadt kocsijába, telefon elő, és le is vette FB-ről hogy "kapcsolatban" van velem :)) Majdnem hogy csikorgó kerekekkel hajtott el tőlem. Itt is ez történne :)
jan. 2. 12:31
 130/138 anonim ***** válasza:
90%
Én ezek után akkor sem adnék neki tulajdonrészt, ha valamilyen csoda folytán mégis bele tudna szállni anyagilag! Megmondanám, hogy én építkezek egyedül, ott ahol akarok, olyat amilyet akarok, abból amiből akarom, 100%-ban az enyém lesz, ő meg intézzen magának saját tulajdont máshol, ha tud!
jan. 2. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!