Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Házvásárlás, kinek van igaza,...

Házvásárlás, kinek van igaza, kinek a pártján kéne álljak?

Figyelt kérdés

Párommal szeretnénk építkezni, egyelőre még csak telkeket néztünk, tehát semmi nincs megvásárolva, aláírva.

Annyi biztos, hogy ahhoz, hogy ez menjen, eladnám a lakásomat (egy budai lakásról beszélünk, és vidéken építkeznénk, a szülővárosunkban). Szüleim pedig mondták, hogy annyival segítenének majd, hogy amíg a ház nem épül fel, lakhatunk az ő egyik lakásukban.

A párom szülei nem tudnak segíteni minket semmivel. Viszont ő a tulajdonjogot fele-fele arányban szeretné, a szüleim szerint ez nem fair, mert neki abban a házban 1 forintja sem lesz. És ha esetleg elválunk, mire fel kérné a felét?

Őket is megértem, mert tudom, hogy hatalmas segítséget adtak már azzal is, hogy egyáltalán 26 évesen lehet saját, hitelmentes lakásom. Nem kevés bérleti díjat megspórolnak nekünk azzal is, hogy az építkezés alatt is megoldott lesz a lakhatásunk.

A párom viszont azt mondja, hogy ő azt a házat így sosem fogja a sajátjának érezni és egy szeget nem fog a falba fúrni, oldjak majd meg mindent, ahogy akarok. Nekem ez nagyon rosszul esik, mert pl. itt sem éreztettem vele soha, hogy ez csak az én lakásom, mindig azt akartam, hogy otthonosan érezze magát.

dec. 30. 20:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/138 anonim ***** válasza:
96%
Nekünk anno barátom szülei vettek 10 ezer forintért egy ócska hűtőt, úgy hozták mintha aranytömb lett volna. Én a "buliból" 2-3 millió Ft minusszal jöttem ki. Exem szerintem azóta se látott egyben ennyi pénzt, nem is fog. 24-30#️⃣
dec. 30. 22:42
 42/138 anonim ***** válasza:
97%

De hát most sem vagytok közös

kasszán. Akkor minek közösködni úgy ha ő nem tesz bele?

dec. 30. 23:20
 43/138 anonim ***** válasza:
98%

Kinek a pártján kellene állj? A sajátodon!

El akarsz adni egy minimum 30, de nagyobb eséllyel 60 milliós pesti lakást, azért, hogy összeköltőzz egy pasival, akinek 0 forintja van a közös életetekre, és rögtön le is akar húzni 15-30 millióval.

Pár hete volt itt egy kérdése valami csávónak, hogy lehet házhoz jutni, ha nem keres eleget, nincs szülői segítsége és nincs hitele. Hát pont így, keresni kell egy gazdag, de buta libát…

dec. 30. 23:33
 44/138 Darius- ***** válasza:
75%
Több empatiát. Azt akartad jól érezze magát nem egyenlő azzal, hogy jól is érzi. Tulajdonjogot viszont nem érdemel. Nem árt az óvatosság sem. Ha szétmentek, megjárhatod. Albérletet semmiképp nem javaslok, mindenkki számára rablás. Új év, új lakás és élet. Remélem jól alakul 2025 számotokra.
dec. 30. 23:41
 45/138 anonim ***** válasza:
98%
A fejemet fogtam a kérdésedtől! Nehogy belemenj, pláne így! Szerintem el se add a budai lakásodat, ez a pasi nem az, akivel közös jövőt tervezhetsz! A pénzedre utazik, ezt ki is mondta. Ha a te neveden lenne, nem érezné a sajátjának? Jó vicc! Mert nem is lenne a sajátja. Kár egy jó forgalmi értékű lakást elpazarolni arra, hogy vegyél valahol egy eladhatatlan telket egy később eladhatatlan házzal, aminek a felére már most igényt tart a pasi. Inkább röptesd a pasast, ennél csak jobbat találsz.
dec. 30. 23:58
 46/138 anonim ***** válasza:
88%
Nem ad bele semmit, de a te ingatlanodban lakik. Örüljön, hogy nem kérsz ezért tőle használati díjat. Ingyen lakik nálad. Ezért cserébe akár pár szöget is beverhetne/ fúrhatna, / szerelhetne ha kell. Nem nagy ár az ingyen lakhatásért.
dec. 31. 00:14
 47/138 Grizesteszta ***** válasza:
97%

Kerdezo, igazuk van a szuleidnek, ne menj bele

a kozos tulajdonba! Hulye duma, hogy vendegnek erzi magat... En 2 eve koltoztem be a parom lakasaba, ami a valasa utan felig berendezett volt. Egyutt valasztottuk ki a hianyzo dolgokat, de o fizette, mert nem akart ismet "elvalni" butoroktol, targyaktol. Szoval: ove a lakas az utolso kiskanalig, de itthon erzem magam benne, mert kozosen fizetjuk a rezsit, egyutt tartjuk rendben, egyutt elunk. De ha szakitanank, egyertelmu kenne, hogy minden cucc marad es en tavozom. Ja, es ha valami elromlik ( pl mosogep) es uj kell, akkor azt mar kozos penzbol vesszuk, mert a regi potlasa, de a haztartas resze, ergo szinten maradna, ha en mennek.De ha tonkre menne a teto, es javitani kellene, az az o koltsege lenne. Hidd el, egy fikarcnyit sem erzem ettol vendegnek magam, de nem is akarom lehuzni a parom egy fel lakassal. A helyedben ragaszkodnek hozza, hogy aze a haz, aki lovet tesz bele, ugyanakkor az allagmegorzes nem a tulaj, hanem a lakok kozos feladata. Es ebbol nem engednek, akar a szakitast is bevallalnam. Mert ha a pasas szakit, skkor a hazhoz jobban ragaszkodik, mint hozzad!

dec. 31. 02:23
 48/138 anonim ***** válasza:
90%

Ezért nem jó anyagi különbségekkel házasodni, párt keresni.

Ez senkinek se jó, te folyton azt fogod érezni, hogy a pénz miatt van veled, ő meg egy megtűrt személynek.

dec. 31. 04:06
 49/138 anonim ***** válasza:
97%

Fordítsuk meg a dolgot!

Te vagy a párod helyzetében! Te kérnél ilyet, nem éreznéd pofátlanságnak?

Te is érzed mi a helyes válasz.

Ne legyél naív, ez a pasas csak kihasznál téged és érzelmileg manipulál. Ha belemész, nem adok félévet, mondvacsinált okkal szakít veled és kiforgat az ingatlanodból.

Érdekes hozzáállás, hogy nem érzi otthon magát...

Normális férfi fejében ilyen fel sem merülne.

Nem tiszta szándékú a pasas, az biztos!

dec. 31. 04:35
 50/138 anonim ***** válasza:
95%

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

Ez is a te kérdésed?! Mert kísértetiesen azonos a szituáció! Még a kor is stimmel, minden.

Ezt a faszit röptetni kellene, nem még kínlódni vele, de te tudod...

dec. 31. 04:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!