Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Házvásárlás, kinek van igaza,...

Házvásárlás, kinek van igaza, kinek a pártján kéne álljak?

Figyelt kérdés

Párommal szeretnénk építkezni, egyelőre még csak telkeket néztünk, tehát semmi nincs megvásárolva, aláírva.

Annyi biztos, hogy ahhoz, hogy ez menjen, eladnám a lakásomat (egy budai lakásról beszélünk, és vidéken építkeznénk, a szülővárosunkban). Szüleim pedig mondták, hogy annyival segítenének majd, hogy amíg a ház nem épül fel, lakhatunk az ő egyik lakásukban.

A párom szülei nem tudnak segíteni minket semmivel. Viszont ő a tulajdonjogot fele-fele arányban szeretné, a szüleim szerint ez nem fair, mert neki abban a házban 1 forintja sem lesz. És ha esetleg elválunk, mire fel kérné a felét?

Őket is megértem, mert tudom, hogy hatalmas segítséget adtak már azzal is, hogy egyáltalán 26 évesen lehet saját, hitelmentes lakásom. Nem kevés bérleti díjat megspórolnak nekünk azzal is, hogy az építkezés alatt is megoldott lesz a lakhatásunk.

A párom viszont azt mondja, hogy ő azt a házat így sosem fogja a sajátjának érezni és egy szeget nem fog a falba fúrni, oldjak majd meg mindent, ahogy akarok. Nekem ez nagyon rosszul esik, mert pl. itt sem éreztettem vele soha, hogy ez csak az én lakásom, mindig azt akartam, hogy otthonosan érezze magát.

dec. 30. 20:37
 81/138 anonim ***** válasza:
100%

"ő is szereti a családját és így tudja őket támogatni, te önző p..."

És őt meg majd a csajának a szülei támogassák, ugye..? Ahham.

dec. 31. 16:44
 82/138 A kérdező kommentje:

Kicsit kezd elszaladni a ló egyesekkel... Nem gondolom magam önző picsának, azért, mert nem tudok tapsikolni boldogan, mikor látom, hogy a párom ahelyett, hogy magára/a közös életünkre tenne félre, feneketlen kútba dobálja a pénzt.

Mert a szülei még most is hitelt nyögnek, apukának a napi 2-3 sör a minimum, a testvére pedig mindent csinál, csak dolgozni ne kelljen. Sosem fognak egyenesbe jönni, hiszen nincs semmi pénzügyi tudatosságuk, ha egy hitelt visszafizetnek, már veszik fel a következőt. Nyilván ezt nem akartam így leírni, de nem érzem, hogy én lennék itt az önző, és engem kéne picsának nevezni (édesanyádat üdvözlöm, hogy ilyen jó nevelést adott!).

dec. 31. 16:45
 83/138 A kérdező kommentje:

"el kéne dönteni kedves kérdező hogy a pároddal közös életet akarsz közös ingatlannal, vagy pedig csak saját pénzből mindent. "

Ha arra várnék, hogy a párom összeszedje egy családi ház árának a felét, akkor még 60 évesen is a 2 szobás lakásomban laknánk.

dec. 31. 16:46
 84/138 anonim ***** válasza:
100%

110 millió vs. 0 ft

Akinek 0 forintja van az ne akarjon 110 milliós házat, de még a felért se!

Egy vidéki házhoz átlag 30% önerőt kérnek, 55 millió 30%-a 16,5 millió. És ehhez kéne neki 16,5 millió.

dec. 31. 16:49
 85/138 anonim ***** válasza:
97%
"Engem ez zavart, hogy ő ott aztán semmit nem fog csinálni, ha nem lesz az övé a fele." Hát nem tudom, 55 milliót akarsz adni neki, hogy beverjen egy szöget a falba? Ennél olcsóbban lehet mesterembert találni. Ne hagyd magad zsarolni! Mondd neki, hogy jó, akkor ne verjen be egy szöget sem, de fizesse a rezsi és a vásárlások felét, és legyen hálás, hogy ingyen lakik. Bár én mondjuk a helyedben már lendületből kivágtam volna ilyen hozzáállással.
dec. 31. 16:49
 86/138 anonim ***** válasza:
7%
Úgy könnyű kedves kérdező ha szülők alád tolnak mindent.
dec. 31. 16:51
 87/138 anonim ***** válasza:
22%

82 - "Nyilván ezt nem akartam így leírni"

Akkor miből gondoltad, hogy teljesen átlátjuk a helyzetet?

dec. 31. 16:54
 88/138 anonim ***** válasza:
100%
Szerencséje volt, az tény. De ez nem azt jelenti, hogy az szüleinek a faszi apjának a sörét és a here testvérének az eltartást is finanszírozni kéne, mert közvetve ez történne.
dec. 31. 16:54
 89/138 anonim ***** válasza:
97%

"Úgy könnyű kedves kérdező ha szülők alád tolnak mindent."

A kérdező párjának is könnyű ám, csak beteszi a popsiját a készbe! Ez az állítás akkor is igaz, ha nincs tulajdonrésze.

dec. 31. 16:55
 90/138 A kérdező kommentje:
Hagyjuk már ezt az “alád tolnak mindent” szöveget! Segítenek, ahol és ahogyan tudnak. Mindenhol ez lenne a normális, és egy percig nem fogom magam rosszul érezni attól, hogy én számíthatok a családomra bármiben.
dec. 31. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!