Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Házvásárlás, kinek van igaza,...

Házvásárlás, kinek van igaza, kinek a pártján kéne álljak?

Figyelt kérdés

Párommal szeretnénk építkezni, egyelőre még csak telkeket néztünk, tehát semmi nincs megvásárolva, aláírva.

Annyi biztos, hogy ahhoz, hogy ez menjen, eladnám a lakásomat (egy budai lakásról beszélünk, és vidéken építkeznénk, a szülővárosunkban). Szüleim pedig mondták, hogy annyival segítenének majd, hogy amíg a ház nem épül fel, lakhatunk az ő egyik lakásukban.

A párom szülei nem tudnak segíteni minket semmivel. Viszont ő a tulajdonjogot fele-fele arányban szeretné, a szüleim szerint ez nem fair, mert neki abban a házban 1 forintja sem lesz. És ha esetleg elválunk, mire fel kérné a felét?

Őket is megértem, mert tudom, hogy hatalmas segítséget adtak már azzal is, hogy egyáltalán 26 évesen lehet saját, hitelmentes lakásom. Nem kevés bérleti díjat megspórolnak nekünk azzal is, hogy az építkezés alatt is megoldott lesz a lakhatásunk.

A párom viszont azt mondja, hogy ő azt a házat így sosem fogja a sajátjának érezni és egy szeget nem fog a falba fúrni, oldjak majd meg mindent, ahogy akarok. Nekem ez nagyon rosszul esik, mert pl. itt sem éreztettem vele soha, hogy ez csak az én lakásom, mindig azt akartam, hogy otthonosan érezze magát.

dec. 30. 20:37
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 131/138 anonim ***** válasza:

"Szeretem a várost, de az utóbbi 1 évben azt vettem észre, hogy sokkal szívesebben vagyok otthon, a családi házunkban, vidéken."

Ez alapján egyértelműen leírta, vidékre akar költözni.

jan. 2. 13:05
 132/138 Grizesteszta ***** válasza:
20%
Most, ezzel s fickoval. Es egy ujjal? En pont koltoztem a valadom utan Pesttol 250 km-re, amikor megismerkedtem valskivel. Viharos gyorsasaggsl osszegabalyodtuk es en visdzajottem...:) Ot Bp-hez koti a munkaja, nekem meg mindegy volt, szoval alkslmazkodtam. A kerdezo ilyen dolgairol nem tudunk semmit, barmi lehet.
jan. 2. 13:17
 133/138 A kérdező kommentje:
A családom miatt szeretnék hazaköltözni.
jan. 2. 13:35
 134/138 Grizesteszta ***** válasza:
87%
133: Ha mindenkeppen videkre koltoznel, akkor lenyegeben semmi kockazat: telek kereses, lakaseladas, uj haz finanszirozas 1/1 tulajdonnal. Es a krspek vagy megy, vagy marad. ( szerintem megy, smint "jobb" not talal.) Sok sikert neked!
jan. 2. 13:57
 135/138 anonim ***** válasza:
94%

A pasinak mondd meg, hogy nem kap tulajdonrészt, mert egy fillért sem tesz bele. Az nem számít, hogy a napi költségeket felezitek és néha meghív valamire.

Mondd el, hogy lesz egy házad, ahol szívesen laksz vele, de a tiéd marad és házassági szerződésben ki fogod kötni ugyanezt. Ettől még szerethetitek egymást ugyanúgy. Ha kell, csomagoljon, ha nem, akkor us mehet máshová.

jan. 2. 14:00
 136/138 anonim ***** válasza:
85%
Örök igazság: suba a subához, guba a gubához.
jan. 2. 16:50
 137/138 anonim ***** válasza:
42%

A 129-től kérdezném minden rosszindulat nélkül, hogy miért voltál együtt akkor egy ilyen tahóval? Mert nem hiszem, hogy csak a csikorgó kerekekkel elhúzós performanszánál derült ki hogy ez egy paraszt!

De a kérdező esetében is komolyan kérdezem, hogy ez miért kérdés? Nem egyértelmű, hogy az ilyen után becsapom az ajtót és a soha viszontnemlátásra? Komolyan mondom, hogy nem értem miért kell ezen moralizálni, hogy mi a teendő.

jan. 2. 18:51
 138/138 anonim ***** válasza:
73%
Ne add el a lakásod! Ha közöset akar te se tegyél bele semmit, akkor ugyanonnan indultok.
jan. 2. 22:59
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!