Házvásárlás, kinek van igaza, kinek a pártján kéne álljak?
Párommal szeretnénk építkezni, egyelőre még csak telkeket néztünk, tehát semmi nincs megvásárolva, aláírva.
Annyi biztos, hogy ahhoz, hogy ez menjen, eladnám a lakásomat (egy budai lakásról beszélünk, és vidéken építkeznénk, a szülővárosunkban). Szüleim pedig mondták, hogy annyival segítenének majd, hogy amíg a ház nem épül fel, lakhatunk az ő egyik lakásukban.
A párom szülei nem tudnak segíteni minket semmivel. Viszont ő a tulajdonjogot fele-fele arányban szeretné, a szüleim szerint ez nem fair, mert neki abban a házban 1 forintja sem lesz. És ha esetleg elválunk, mire fel kérné a felét?
Őket is megértem, mert tudom, hogy hatalmas segítséget adtak már azzal is, hogy egyáltalán 26 évesen lehet saját, hitelmentes lakásom. Nem kevés bérleti díjat megspórolnak nekünk azzal is, hogy az építkezés alatt is megoldott lesz a lakhatásunk.
A párom viszont azt mondja, hogy ő azt a házat így sosem fogja a sajátjának érezni és egy szeget nem fog a falba fúrni, oldjak majd meg mindent, ahogy akarok. Nekem ez nagyon rosszul esik, mert pl. itt sem éreztettem vele soha, hogy ez csak az én lakásom, mindig azt akartam, hogy otthonosan érezze magát.
A szüleim nem a "beleszólós" típusok.
8 éve élek tőlük külön, saját lakásban, semmibe nem szóltak bele soha. Apukám szokott azzal viccelni, hogy a bank csak a pénzt adja, nem az ötleteket. :D
Ha kikérem a véleményüket, elmondják, tudok velük beszélgetni bármiről, de nem erőltetik a saját meglátásukat. Itt is én kérdeztem, nekik mi a véleményük erről, azért mondták el.
"Én sem szívesen élnék olyan otthonban, amihez semmi közöm."
Csak ugye, ha a páromon múlna a lakhatás, akkor mehetnénk albérletbe. Az meg méginkább nem lenne az övé...
A szüleitől semmilyen segítségre nem számíthat, még nekik is van lakáshitelük.
Nos ha a ház csak a könnyebb matek miatt 100 milliós lesz majd. A lakásod 50, szülői segítség 30 kettőtök hitele 20. Akkor a párodnak pontosan 10% a jogos tulajdonrésze benne.
De ha addig összeszedtek ketten 50 millát, és úgy vesztek fel 20 kölcsönt, a lakásod meg a segítséggel 30, akkor majd 35/65 arányban osztoztok.
Volt ilyen ismerősöm. Az ő nagyapai öröksége tette ki az új lakás harmadát, de a férj és annak családja is 50-50-et akart. De a másik harmadot senki se tette hozzá. Hát persze. Mire ajándékozgassanak neki milliókat?
Nem tudom, egy felnőtt ezen mit nem ért.
Akkor lakjatok a lakásban, és gyűjtsetek közösen.
10 jellenleg is a csaj lakasaban lakik a pasi. Ez nem zavarja???
Csak az uj hazba kell neki tulajdon?
Én a szüleidnek adok igazat, ne menj bele abba amit a párod akar.
Lényegében ő nulla befektetéssel szeretne egy fél ingatlanhoz jutni.
Meg ez milyen gagyi indok már hogy nem érzi magáénak?
Én a feleségemmel olyan házban lakom, ami 100%-ban az ő tulajdona.
Soha semmi kifogásom nem volt ez ellen, ugyanúgy közös otthonnak tekintem, ahova szívesen jövök haza munka után. Ugyanúgy költök minden kiadásra, mintha én is tulajdonos lennék.
Párod csak a hasznot lesi én úgy látom. Szóval vagy elbeszélgetsz vele és belemegy abba hogy te vagy a kizárólagos tulaj, vagy pedig szerintem jobb ha másik partner után nézel.
14.
Leirta h a pesti lakas arabol lenne a telek megveve es a haz epitve... Ha kell a lany szulei kisegitik az epitkezest.
A fiu semmit nem tesz bele.
DE ha a fiu felvenne hitelt akkor a bekerulesi ertek aranyaiba kapna tulajdonreszt.
Peldadnal maradva ha a csaj 90millat tesz bele a srac csak 10milla hitelt akkor jogos a 10% tulajdonresz.
De ezt szerzodesbe fektetnem le h a hitelt a srac fizeti sajat kasszabol mert csak akkor illeti meg a tulajdonresz. Es marad a kulon kassza es nuku hazassag. Ha kozos kassza lenne akkor max 5% jarna neki.
A párod vegyen fel hitelt ha tulajdonrészt akar. Nem tekintené a sajátjának..de jó pofa
Nem dolgozott meg érte, egy forintot nem adott bele, te a segge alá teszed. Ezt a sajátjának érezné?
Ritka nagy barom vagy, ha ráíratod a felét. Miért nem találok én is ilyen agyhalottakat...😒
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!