Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Házvásárlás, kinek van igaza,...

Házvásárlás, kinek van igaza, kinek a pártján kéne álljak?

Figyelt kérdés

Párommal szeretnénk építkezni, egyelőre még csak telkeket néztünk, tehát semmi nincs megvásárolva, aláírva.

Annyi biztos, hogy ahhoz, hogy ez menjen, eladnám a lakásomat (egy budai lakásról beszélünk, és vidéken építkeznénk, a szülővárosunkban). Szüleim pedig mondták, hogy annyival segítenének majd, hogy amíg a ház nem épül fel, lakhatunk az ő egyik lakásukban.

A párom szülei nem tudnak segíteni minket semmivel. Viszont ő a tulajdonjogot fele-fele arányban szeretné, a szüleim szerint ez nem fair, mert neki abban a házban 1 forintja sem lesz. És ha esetleg elválunk, mire fel kérné a felét?

Őket is megértem, mert tudom, hogy hatalmas segítséget adtak már azzal is, hogy egyáltalán 26 évesen lehet saját, hitelmentes lakásom. Nem kevés bérleti díjat megspórolnak nekünk azzal is, hogy az építkezés alatt is megoldott lesz a lakhatásunk.

A párom viszont azt mondja, hogy ő azt a házat így sosem fogja a sajátjának érezni és egy szeget nem fog a falba fúrni, oldjak majd meg mindent, ahogy akarok. Nekem ez nagyon rosszul esik, mert pl. itt sem éreztettem vele soha, hogy ez csak az én lakásom, mindig azt akartam, hogy otthonosan érezze magát.

dec. 30. 20:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/138 anonim ***** válasza:
92%

Hasonló helyzetben voltunk, de eszembe sem jutott sem nekem, sem a férjemnek, hogy ne 100 százalékban az én nevemre menjen. Pedig mi már házasok voltunk. Aztan amikor epitkeztunk, akkor nagyrészt ő pakolta bele a pénzt, igy onnantol kezdve 50-50 százalékban volt (mondjuk a csok miatt is így kellett). Aztan a szulesek alatt kis tulzassal, de kb. eltartott lettem, vettünk közben két autot, mindkettő az o nevére ment. Én ragaszkodtam hozza, mert szerintem így korrekt.

Az egyik autót hamarosan lecseréljük, az új már valószínűleg az én nevemre megy, de igazából igy 15 év utan ez szerintem mar reszletkerdes. De a te helyedben biztos nem mennek bele abba, hogy része legyen a telekben.

Amúgy közös kasszan vagyunk és mindig azon is voltunk.

dec. 30. 21:56
 32/138 anonim ***** válasza:
94%

Szüleidnek van igaza.

Nálunk is ilyesmi volt a helyzet, de még kellett hitelt is felvennie. Kiszámoltuk, hogy ki milyen arányban rak bele pénzt, ezért 80-20 arányban van a tulajdonlás.

Ha nem megy bele a párod, mert neki kell az 50%, akkor menekülj!

dec. 30. 22:12
 33/138 anonim ***** válasza:
13%
De az építkezés alatt az ő pénze is fel lenne használva ,nem? Mert igaza van, ha egy gazszálat is belerak, onnantól az ő munkája, pénze is benne van. Vagy akkor építkezz te,de ő max beköltözni fog. Én elég rossz startnak érzem ezt.
dec. 30. 22:22
 34/138 A kérdező kommentje:
Nem keres annyit, hogy az bármire is használható legyen a házzal kapcsolatban.
dec. 30. 22:24
 35/138 anonim ***** válasza:
98%
Kérdező, légy reális és gondolkodj érzelemtől függetlenül. Nagyon csúnya vége lehet ennek egyszer.
dec. 30. 22:27
 36/138 anonim ***** válasza:
97%
Add elő neki a jurta ötletet. Abba nem kell szeget verni.
dec. 30. 22:32
 37/138 anonim ***** válasza:
28%
Ha se pénzt nem ad beke, se munkát,se semmit,akkor ne legyen közös, viszont abban igaza van, hogy ebben ő vendégnek, megtűrt személynek érzi majd magát.
dec. 30. 22:32
 38/138 anonim ***** válasza:
97%

Ha együtt fogtok ott lakni,akkor mit nem érez magáénak? Megfogja kérdezni,hogy el mehet e wc re? Vagy csak az engedélyeddel fürödhet? Merhet magának ebédet,vagy szólnia kell érte? Ha ezekre mind nem a válasz,akkor te is tudod,hogy a párod csak le akar húzni. Méghogy nem érzi majd magáénak... Bezzeg melegedni,az áramot használni,fürdeni,stb... akkor biztos nem fogja ezt mondani.

Semmiképp ne osztozz addig a te részeden,amíg ő ilyenekkel zsarol. Mert ez zsarolás! Érzelmileg próbál téged zsarolni,hogy adj neki abból,amit a szüleid neked teremtettek meg.

Ha majd ő is ad bele valamit,legyen az csak annyi,hogy pl 5 évig karban tartja a lakást férfi létére,akkor hondolkoznék rajta. De így a semmire NEM!

dec. 30. 22:33
 39/138 anonim ***** válasza:
96%

Ismerős sztori. Sógorom akart házat venni a párjával, mert unták az albérletet. Nem házastárs! Elment a sogorom házat venni, kifizette, saját maga hiteléből. A nő nem adott bele semmit. Az anyósom meg az én párom is megmondta a tesójának, hogy nehogy fele-fele legyen a ház, mert a csaj nem megbízható. Szerencsére a sógorom hallgatott ránk. A nő 2 évig volt vele a házban, de már a ház vásárlásakor megsértödött, majd mindent elkövetett, hogy valahogy a nevére kerüljön a ház. Jelenleg a sogorom bíróságra jár, mert a nő feljelentette... Az utolsó húzásával már erőszak indokkal... Később kiderült, hogy a házat akarta, és mindent megtett, hogy meg is kapja, csak nem jött be a számítása... Viszont most tönkre tette a sógoromat.

Szóval, én csak azt szeretném tanácsolni, hogy probálj meg kicsit távlatokban gondolkozni, hogy érzed, az az ember 2-5-10 év múlva is veled lesz? Most próbálj kicsit túl nézni a rózsaszín ködön és jól gondold meg! Lehet, hogy fél év múlva összeházasodtok, és örök együtt lét, de lehet, hogy szétmentek. Ha a fél ház az övé lesz, úgy, hogy semmit sem adott bele, akkor tényleg megéri neked a pereskedés, ami azért lesz, hogy vagy megkapd a házat, vagy kifizesd, hogy eltűnjön? Nem egyszerű, az biztos, de itt sajnos muszáj neked önzőnek lenned, vagy elveszíthetsz mindent!

dec. 30. 22:38
 40/138 anonim ***** válasza:
98%

"Nem vagyunk házasok."

Akkor mire fel kéri a tulajdonjogot, abból az ingatlanból, amit kizárólag a te pénzeden vesztek és építenétek fel?

Szerintem neked nem párod van, csak egy élősködőd. Ilyen alapon, jó hogy nem a mostani lakásodból kéri a részét. Azt is idegennek érzi?

Ne menj bele!!!

dec. 30. 22:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!