Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy apukám...

Miért van az, hogy apukám ilyeneket nem képes megtenni értem?

Figyelt kérdés

Folyton mindennél azt akarja, hogy én intézzem el magamnak. Pl mondtam neki, hogy szeretnék dolgozni, kérdezze meg a munkahelyén, nem-e lenne nekem valami munka. (a nagybátyám a főnök ott amúgy, meg apukámmal is eléggé jóban vannak, régóta ismerik egymást, szóval nem arról van szó, hogy valami idegen főnöke van akitől nem merné megkérdezni) És azt mondta, hogy majd én bemegyek a 20 km-re lévő munkahelyére, aztán majd én megkérdezem.

Meg régebben akartam járni zeneiskolába, erre is azt mondta, hogy majd én felhívom őket, meg majd én elmegyek beiratkozni.. Mit tudnék tenni, ha minden ilyen komolyabb dolgot rám akar hárítani, hogy oldjam meg magam, mikor neki sokkal egyszerűbb lenne?

2020. aug. 19. 21:14
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/161 A kérdező kommentje:
De gondolom végig szüleitek főztek, mostak rátok, én pedig minden ilyen dolgot magam csinálok, mégsem kezdem el életképtelenezni azokat, akik se takarítani, se főzni, meg ilyeneket nem tudnak. Még is sokkal életképesebb lennék egyedül mondjuk egy saját háztartásban, el tudnám intézni az ilyen dolgaimat is, amik a kérdésben vannak, csak ha már van szülőm, miért ne kérhetném a segítségét ennyi idősen?
2020. aug. 19. 22:44
 82/161 A kérdező kommentje:

"Én sajnos elhanyagolt félárva gyerek voltam"

Ha úgy vesszük, én is az vagyok. Anyám nincs, apámmal meg hetente összesen találkozok kb 1 órát, mert estig dolgozik, utána is csak köszönni nyit be a szobámba.

2020. aug. 19. 22:45
 83/161 anonim ***** válasza:
86%
Na kezdődik a kamukahamuka, ha te főzöl mosol takarítasz, egyszóval viszed a háztartást a válladon, akkor ilyen piszlicsáré ügyeket meg se éreznél, nemhogy itt őrjöngj miatta. Ez egyre szánalmasabb :D
2020. aug. 19. 22:45
 84/161 anonim ***** válasza:
83%

"Nem, épp ez van a kérdésben is, épp írtam azt is, hogy 15 évesen lett személyim is, mikor a legtöbb gyereknek már jóval fiatalabb korban volt. Aztán mikor menni kellett középiskolába beiratkoznom, akkor erőt vett magán, és elmentünk személyit csináltatni mert kellett. De ez még mindíg egy elég primitív módja annak, hogy valakit önállóságra neveljenek."

A kiskorodban úgy értem, amikor 11-13 éves voltál. 15 évesen nekem se kellett apám ahhoz, hogy intézzem a személyimet.

17 évesen jogosan mondhatja, hogy minek menjen, ha nem kell. Az más, ha nem találsz el oda, mert rossz közlekedő vagy, de maga az ügyintézés részéhez, amíg nem kell az aláírása, egyedül is meg lehet oldani. Ha meg gond van, felhívod, hogy ez van, szóban ad tanácsot, aztán folyt. köv.

2020. aug. 19. 22:47
 85/161 A kérdező kommentje:

"Na kezdődik a kamukahamuka"

Elég gáz, ha valakinek ilyen hihetetlen, hogy valaki tud főzni meg takarítani is :D

2020. aug. 19. 22:49
 86/161 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, szerintem neked nagyon nem megy a szövegértés. :D Mindenki egy véleményen van, elmagyarázták már szépen, leírták már csúnyán, de te csak nem fogod fel. Ha ennyire nem tetszenek a válaszok, 1.) minek kérdeztél, ha nem vagy képes elviselni a te véleményedtől különböző válaszokat, 2.) miért nem lépsz tovább? :D

Hót ciki amit itt művelsz, önálló vagy, de azért a korosztályoddal érvelsz, hogy nekik segítenek. :D

2020. aug. 19. 22:54
 87/161 anonim ***** válasza:
93%

82-es vagyok.

Velem ugyanez volt. Anyukám nem volt, az apukám meg sosem volt itthon mert munkamániás volt.

Szerintem te inkább azt fájlalod, hogy keveset látod az apádat. Ha ez valóban így van, ne segítségeket kérj tőle. Mondd azt, hogy apa foglalkozz velem, tölts velem több időt mert elhagyatottnak érzem magam.

2020. aug. 19. 22:54
 88/161 anonim ***** válasza:
80%

Szóval a főzés meg a takarítás belefér, de az, hogy eleressz egy telefont, az nem?

Hát, erre se tudok mást mondani, mint hogy ok, zoomer. :D

2020. aug. 19. 22:56
 89/161 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem csak valamiféle figyelmet szeretne kicsikarni az apjából. Lehetünk bármennyi idősek, a szülők fontosak és a szeretetük is.
2020. aug. 19. 22:59
 90/161 A kérdező kommentje:
Fos lehet.. Ennyire messze állhatnak tőled az ilyen háztartásbeli dolgok, hogy ekkora hihetetlen csodának nézed, ami mellett eltörpül mindent.. Én inkább téged neveznélek életképtelennek, mihez kezdenél, ha egyedül kéne élned egy lakásban? :D
2020. aug. 19. 23:01
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!