Miért van az, hogy apukám ilyeneket nem képes megtenni értem?
Folyton mindennél azt akarja, hogy én intézzem el magamnak. Pl mondtam neki, hogy szeretnék dolgozni, kérdezze meg a munkahelyén, nem-e lenne nekem valami munka. (a nagybátyám a főnök ott amúgy, meg apukámmal is eléggé jóban vannak, régóta ismerik egymást, szóval nem arról van szó, hogy valami idegen főnöke van akitől nem merné megkérdezni) És azt mondta, hogy majd én bemegyek a 20 km-re lévő munkahelyére, aztán majd én megkérdezem.
Meg régebben akartam járni zeneiskolába, erre is azt mondta, hogy majd én felhívom őket, meg majd én elmegyek beiratkozni.. Mit tudnék tenni, ha minden ilyen komolyabb dolgot rám akar hárítani, hogy oldjam meg magam, mikor neki sokkal egyszerűbb lenne?
"Ja és mikor mondtam neki, hogy szeretnék jogosítványt, arra is azt mondta, hogy majd én elmegyek egyedül és beiratkozok."
Amíg nem tudsz egyedül beiratkozni, akkor nagyon szépen kérünk, NE akarj volán mögé ülni.
14 évesen egyedül mentem el megcsináltatni az első személyimet, mert a papírokat egyedül is ki tudtam tölteni. Autósiskolába is egyedül iratkoztam be, ahogy például a középiskolai beiratkozásomra is egyedül mentem el. Nem azért, mert nem akartak segíteni benne, hanem mert ezek olyan dolgok, amikhez egyszerűen nem kell segítség, kíséret meg pláne nem. A te korodban az ilyen dolgoknak köszönhetően sokkal önállóbb voltam, mint az ismerőseim nagyrésze. És valószínűleg ezt akarja a te apukád is, amit ugye már többen is leírtak előttem, de te mégis itt pattogsz és rinyálsz, mint egy 5 éves.
Azt amúgy elárulhatnád, hogy mégis pontosan miben tudna segíteni apukád például egy autós iskolai beiratkozásnál? Ha el tudnád intézni, miért is vársz bármiféle segítséget, ha elvileg nem is lenne rá szükséged?
A te korosztályodból már biztos segítenek mert egy régi tanárommal beszélgettem a minap és mondta, hogy ezek a gyerekek már nem olyanok mint mi voltunk, nem tudnak egymással sem kommunikálni, életképtelenek.
A mi korosztályunk pedig nem érti, hogy te miért várod, hogy apud kérdezze meg, holott a te rokonod is a főnök. Itt generációs különbségek vannak.
Én ha hátulról mentem anyukámon keresztül anno nevelő apumtól kérni valamit nem tette meg :D Úgyhogy nagyon gyorsan megtanultam, hogy mindent egyenesen azonnal face to face előhírnök nélkül.
Te miért nem tudsz egy telefont felemelni és felhívni a rokonodat, hogy szeretnél ismét ott dolgozni, van-e hely.
A jogsihoz csak el tudsz menni egyedül és elmondani, mit szeretnél. Készséggel fognak segíteni.
Zeneiskolába te akartál járni. Mégsem volt annyira fontos, ha őket sem tudtad felhívni és érdeklődni.
Komolyan érdekel, hogy milyen dolgokat intézel te magadnak. Megrágod a kaját és lenyeled? Vagy azt is előkészíti apukád?
Kezdj el leválni, ő is ezt szorgalmazza.
Az pedig, hogy 17 évesen te akarod megmondani, hogy milyen a jó szülő, az a nap vicce. El vagy tájolva.
“Persze, ha legalább megbeszélné, én elmennék egyedül, hogy beszéljek a főnökkel. De így nem fogok csak úgy a semmiből odaállítani..“-
Na ezért kell kérdező elkezdened önállóan intézkedni, mert még arról sincs fogalmad, hogyan beszélj le egy interjút. Nyilván senki nem fog a semmiből odaállítani egy mumnkahelyre. Ennyit kellene csak tenned: “Üdvözlöm, XY vagyok, màr tavaly is dolgoztam önöknél/nálatok, idén is szeretnék, van-e erre lehetőség és mikor tudnánk találkozni,hogy egyeztessünk a továbbiakról?” Ennyi lenne, nem több, mivel mondtad, h màr voltál ott, a neved alapján, ill. apukàd révén már úgyis ismernek. Sokkal jobb belépő lenne ez már 17 évesen.
"ha már megcsinálni meg tudta a gyereket."
Na bammeg! Most majd jön a hiszti, hogy "nem én akartam megszületni", nekem minden jár, engem ki kell szolgálni 40 évesen is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!