Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy apukám...

Miért van az, hogy apukám ilyeneket nem képes megtenni értem?

Figyelt kérdés

Folyton mindennél azt akarja, hogy én intézzem el magamnak. Pl mondtam neki, hogy szeretnék dolgozni, kérdezze meg a munkahelyén, nem-e lenne nekem valami munka. (a nagybátyám a főnök ott amúgy, meg apukámmal is eléggé jóban vannak, régóta ismerik egymást, szóval nem arról van szó, hogy valami idegen főnöke van akitől nem merné megkérdezni) És azt mondta, hogy majd én bemegyek a 20 km-re lévő munkahelyére, aztán majd én megkérdezem.

Meg régebben akartam járni zeneiskolába, erre is azt mondta, hogy majd én felhívom őket, meg majd én elmegyek beiratkozni.. Mit tudnék tenni, ha minden ilyen komolyabb dolgot rám akar hárítani, hogy oldjam meg magam, mikor neki sokkal egyszerűbb lenne?

2020. aug. 19. 21:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/161 anonim ***** válasza:
90%
Ugyan en egy evvel idosebb vagyok, de 18 evesen magamnak foglalok idopontot haziorvoshoz, onkormanyzathoz, nyelvvizsga, stb. Mi ebben olyan nehez?
2020. aug. 19. 21:35
 22/161 anonim ***** válasza:
92%

Ez mind olyan dolog, amit neked 17 évesen már képesnek kell lenned megoldani. Vedd úgy, hogy az önállóságra készülsz. Örülj neki, hogy apud megbízik benned, hogy képes vagy rá és ne várd el tőle, hogy mindent a feneked alá tegyen.

Egyet értek az előzőekkel, nem érzed furának, hogy csak ilyen hozzászólások érkeznek?

2020. aug. 19. 21:36
 23/161 anonim ***** válasza:
91%

Hát amikor a fiam 17 éves volt, ezeket a dolgokat ő maga intézte el. Nem én "futottam" a munkája, jogsi, személyi után. Igaz, engem a fiam 17 évesen nem is kért meg ezekre, mert ő maga képes volt megoldani.

Nagyon életképtelen vagy ha ezek neked gondot okoznak.

2020. aug. 19. 21:36
 24/161 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező a kérdésed mindenki érti, te nem akarod érteni a válaszokat. És de mégegyszer: DE a többség 17 évesen ezeket már önállóan intézi/intézte.
2020. aug. 19. 21:37
 25/161 A kérdező kommentje:
Valahogy én a környezetemben sehol nem ezt látom.
2020. aug. 19. 21:38
 26/161 anonim ***** válasza:
78%

Amúgy ha te így gondolkodsz az itteni válaszolókról, akkor miért itt tetted fel a kérdést? 🤷‍♀️

Egy dolgon azért még apád csiszolhatna és az a flegmasagod, hercegnő.

2020. aug. 19. 21:38
 27/161 anonim ***** válasza:
90%
Nem okoznak neki gondot, csak kényelmes lenne, mert nem akar ezzel foglalkozni, csak “beleülni”, és ezt “segítség” szóval szeretné elfedni, de sajnos ez nem így működik.
2020. aug. 19. 21:39
 28/161 anonim ***** válasza:
94%
Az teljesen egyértelmű, hogy gond van veled, de azt nem jelenteném ki, hogy ez apukád nevelésének hibája. Lehet genetikailag kódolt is sajnos.
2020. aug. 19. 21:40
 29/161 anonim ***** válasza:
39%
Mondjuk a jogsihoz pont kell szülő (legalábbis az én városomban kiskorúaknak kellett)
2020. aug. 19. 21:41
 30/161 anonim ***** válasza:
90%

A napfényes dolgot nem értem, mert pont a válaszoló közönség az, aki elmegy és intézi magának az életét és nem otthonról várja a megoldást... no mindegy.

Egyébként ismerek 30 éves gyerekes nőben is olyat, aki a 60 éves anyjával hívatja fel az ovit ha nem viszi a gyereket mert beteg vagy ha valami munkát akar megkérdezni... telefon előfizetést sem mert elmenni egyedül intézni, oda is kellett neki a díszkíséret.

Én ezt nem kimondottan segítségnek nevezném a szülő részéről, ha elintézi, hanem valami olyasmivel értek egyet amit a 27-es válaszoló írt.

2020. aug. 19. 21:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!