Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy apukám...

Miért van az, hogy apukám ilyeneket nem képes megtenni értem?

Figyelt kérdés

Folyton mindennél azt akarja, hogy én intézzem el magamnak. Pl mondtam neki, hogy szeretnék dolgozni, kérdezze meg a munkahelyén, nem-e lenne nekem valami munka. (a nagybátyám a főnök ott amúgy, meg apukámmal is eléggé jóban vannak, régóta ismerik egymást, szóval nem arról van szó, hogy valami idegen főnöke van akitől nem merné megkérdezni) És azt mondta, hogy majd én bemegyek a 20 km-re lévő munkahelyére, aztán majd én megkérdezem.

Meg régebben akartam járni zeneiskolába, erre is azt mondta, hogy majd én felhívom őket, meg majd én elmegyek beiratkozni.. Mit tudnék tenni, ha minden ilyen komolyabb dolgot rám akar hárítani, hogy oldjam meg magam, mikor neki sokkal egyszerűbb lenne?

2020. aug. 19. 21:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/161 anonim ***** válasza:
96%
Hisztizel azt tudsz, gondolom most látta be apàd, h kicsit elcseszte a nevelésed és próbál korrigálni...
2020. aug. 19. 21:25
 12/161 A kérdező kommentje:

Örülök, meg is jött a gyakori-kommandó, akiknek a céljuk, hogy a náluk fiatalabbakba minden áron belekössenek :D

Nem akarok mindent ráhárítani, általában magamnak csinálom a dolgaimat. De ha már egész nap a munkahelyén van, akkor csak tud annyit tenni a gyerekéért, hogy legalább megkérdezi, hogy nem-e tudnék ott dolgozni.. Egy normális szülő segít a gyerekének, nem fog rázúdítani mindent, hogy csinálja meg egyedül, ennyi idősen. Gondolom ti mikor anno iskolába iratkoztatok be, vagy mondjuk aki 17 évesen csinálta a jogosítványt, az biztos szülő nélkül intézett el mindent... :D Inkább ti ne meséljetek már. Ugyan úgy önálló vagyok, egyedül oldom meg a legtöbb dolgomat, a kérdésben arról van szó, miért nem képes apám segíteni ilyen dolgokban, mint a legtöbb szülő az ennyi idős gyerekének.

2020. aug. 19. 21:28
 13/161 anonim ***** válasza:
85%

Ezt most komolyan kérdezed, vagy csak unalomból írál egy kamu kérdést?

Ha komolyan gondolod akkor valami nagyon el van rontva. 17 évesen ezeket simán egyedül el kellene tudnod intézni, nem apa kezét fogva közben. Apa nélkül egyedül szórakozni se mersz elmenni?

2020. aug. 19. 21:31
 14/161 anonim ***** válasza:
91%
Azért a suliba elmész egyedül, vagy előbb apud előremegy hogy bejelentse, nemsokára érkezel?
2020. aug. 19. 21:31
 15/161 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, csak fogadd el, hogy nem értünk veled egyet. Akár tetszik, akár nem, kis béna vagy, akire igenis nagyon ráfér, hogy megtanuljon intézkedni. Nem tudom, életed első 17 évében eddig mit csináltál, mert mások már kb. 10 évesen képesek ezekre a dolgokra.
2020. aug. 19. 21:32
 16/161 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem apukád csak próbál tanítgatni hogyan legyél önálló. Miért is csinálná meg ő ezeket ha te is meg tudod? Nem lesz mindig ott melletted hogy elintézze az ügyes bajos dolgaidat...
2020. aug. 19. 21:32
 17/161 anonim ***** válasza:
94%
Apád ennél jobb szülő már nem is lehetne, éppen kirugdos a fészekből, hogy önálló legyél, nagyon helyesen. Pár év múlva hálás leszel neki, amikor egy bonyolultabb ügyet egyedül képes leszel lemenedzselni.
2020. aug. 19. 21:33
 18/161 anonim ***** válasza:
92%
De kérdező értsd már meg, hogy a legtöbb szülő nem segít már ilyen dolgokban a gyerekėnek. Nem ezért írják neked ezeket, hanem hogy kapjá, már kicsit észbe! Ha azt akarod, hogy kiröhögjenek meg ne vegyenek komolyan, folytasd csak a hülyeséget.
 19/161 anonim ***** válasza:
95%

Hát én ezeket a dolgokat mindet magamnak intéztem. Ha akartam sportra menni (olyan idős koromba, hogy már nem kellett a szülő engedélye) akkor elmentem, utánajártam. Jogsinak szintén, besétáltam, beiratkoztam. Munka szintén.

Érthető, hogy kényelmesebb ha minden le van szervezve az embernek meg csak oda kell már menni valahova. Gondolom erősen introvertált személy vagy, akik félnek telefonálni, idegen helyekre menni és idegen emberekkel beszélni mert félnek, hogy valami hülyeséget mondanak ami miatt kinevetik őket vagy ilyesmi és ezért még egy pizzát sem rendelnek meg inkább nem esznek. /ok, ez mára már nagyon egyszerű az online rendelés miatt, de anno nem volt az/

Én is ilyen voltam, de pont ezek miatt, hogy ha akartam valamit magamnak kellett elintézni nagyon nagyon gyorsan felnőttem a feladathoz.

20/161 A kérdező kommentje:
....Még mindíg nem erről szól a kérdés. Igen, egyedül megyek iskolába, orvoshoz, szórakozni, mindenhova. Nincs a nevelésemmel semmi baj, nem fogom apám kezét sem. Viszont egy normális szülő ezekben a dolgokban igen is segíti a gyerekét, nem bízzák rá általában, hogy menjen el egyedül személyit csináltatni, autósiskolába beiratkozni, munkát szerezni stb, 17 évesen. Gondolom akik ezeket írják, hogy el van cseszve a nevelésem és apám kezét fogom, azok egész nap otthon ülnek és zabálják a chipset, és még napfényt se láttak :D
2020. aug. 19. 21:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!