Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy apukám...

Miért van az, hogy apukám ilyeneket nem képes megtenni értem?

Figyelt kérdés

Folyton mindennél azt akarja, hogy én intézzem el magamnak. Pl mondtam neki, hogy szeretnék dolgozni, kérdezze meg a munkahelyén, nem-e lenne nekem valami munka. (a nagybátyám a főnök ott amúgy, meg apukámmal is eléggé jóban vannak, régóta ismerik egymást, szóval nem arról van szó, hogy valami idegen főnöke van akitől nem merné megkérdezni) És azt mondta, hogy majd én bemegyek a 20 km-re lévő munkahelyére, aztán majd én megkérdezem.

Meg régebben akartam járni zeneiskolába, erre is azt mondta, hogy majd én felhívom őket, meg majd én elmegyek beiratkozni.. Mit tudnék tenni, ha minden ilyen komolyabb dolgot rám akar hárítani, hogy oldjam meg magam, mikor neki sokkal egyszerűbb lenne?

2020. aug. 19. 21:14
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/161 A kérdező kommentje:

Hát nem mondom, hogy nem lett volna jobb, ha nem kell erre a fos világra születnem :D

58, te vagy egy csicska

2020. aug. 19. 22:19
 62/161 anonim ***** válasza:
86%

" Nyilván ennyi idősen mindenki magának csinált mindent, hihető"

Hát engem 17 évesen nem kísérgettek sehova sem. Mindent magam intéztem.

Ja, és mielőtt kezded, nem rohangásztam a hófúvásban a 70-es években, max. a szüleim.

2020. aug. 19. 22:20
 63/161 anonim ***** válasza:
88%
De ha egyszer az vagy? Most tök őszintén, írd már le, hogy egy autós iskolában mit tud neked apukád segíteni? Komolyan érdekel.
2020. aug. 19. 22:20
 64/161 anonim ***** válasza:
84%
A pofád elég nagy ahhoz képest, hogy mekkora rakat szerencsétlenség vagy.
2020. aug. 19. 22:21
 65/161 anonim ***** válasza:
87%

Nem, a kommentek arról szólnak, hogy közel 18 évesen, nagykorúsághoz közeledve érthetetlen a felháborodásod, mert olyan dolog esik nehezedre, ami amúgy a te érdeked és az a szülő a hülye, aki az ennyi idős gyereke helyett intezkedik.

Volt egy csoporttarsam az egyetemen, egyszer együtt mentünk el a postára, 24 évesek voltunk és nem tudta, hogy kell ajánlott küldeményt feladni. Azóta is röhögök rajta. Te azt akarod, hogy kiröhögjenek, hogy apuci intézkedik helyetted?

2020. aug. 19. 22:22
 66/161 anonim ***** válasza:
87%

Azért nem segít, mert ő is úgy gondolja ahogyan mi itt mindannyian. Gondolom neki sem segített anno senki és ezt jónak véli a felnőtté váláshoz, az önállósághoz. Azért hárítja rád mert ezeket te szeretnéd, hogy tanulj egy kis önállóságot, felelősséget vagy akármit. Pl.: egyáltalán nem biztos, hogy nem jár el az érdekedben, csak neked nem szól róla, és figyeli, hogy megteszed e magadért a lépést, és elbuszozol e 20km-t azért, amit szeretnél.

Ez válasz a kérdésedre? :D

2020. aug. 19. 22:24
 67/161 anonim ***** válasza:
88%
Ezeket magadnak is eltudod intézni. Bemész a munkahelyre, aztán érdeklődsz, hogy van-e felvétel. Én ha munkáltató lennék, több bizalmat szavaznék meg egy olyan pályázónak, aki saját maga érdeklődik, mintsem az apján vagy valami ismerősén keresztül érdeklődik. Ha ennyit nem tud önállóan intézni, akkor mit lehet rábízni?
2020. aug. 19. 22:24
 68/161 anonim ***** válasza:
83%

Nem olvastam a kommenteket úgyhogy csak elképzeléseim vannak róla hogy mekkora vita alakulhatott itt ki.

De szerintem ez egy jó dolog, mert ő neked akar jót, hogy önálló legyél, és ne egy életképtelen alak. Hogy ha majd kirepülsz és teljes mértékben magadról kell gondoskodnod, vagy ha ő már nem lesz, ne legyél egy elveszett ember.

Tök jó hogy a nagybátyád a főnök, akár fel is hívhatod, vagy írhatsz neki Messengeren hogy lenne-e számodra valami meló. Nem olyan ijesztő mint valami idegenhez odamenni munkát kuncsorogni.

2020. aug. 19. 22:25
 69/161 anonim ***** válasza:
89%

“ Az összes komment arról szól, ki mennyire önálló, másik komment meg, hogy mennyire életképtelen ez a generáció. :D”

Azt ugye vágod, hogy valószínűleg a válaszolók többsége a 20-as évei közepén járhat, ami marhára nem a te generációd? :D

Toálisan ellentmondásokban vagy..gúnyolódsz, hogy itt mindenki milyen önálló volt 17 évesen, de állítólag te is az vagy, hiszen egyedül is meg tudnád oldani a dolgokat...

Amúgy még mindig nem válaszoltál, hogyha egyedül el tudnád intézni, akkor mégis minek kell segítség?

2020. aug. 19. 22:26
 70/161 A kérdező kommentje:
De szerintem még mindíg nem így kell egy gyereket önállóságra nevelni.. Sokkal több haszna lenne, ha tényleg elvinne, segítene ezekben, mivel látnám, hogy mi hogy megy, ha majd egyedül kell csinálnom, mire számítsak stb. Szóval ez nem megoldás, hogy leszar, hogy csináljam meg egyedül.
2020. aug. 19. 22:27
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!