Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy apukám...

Miért van az, hogy apukám ilyeneket nem képes megtenni értem?

Figyelt kérdés

Folyton mindennél azt akarja, hogy én intézzem el magamnak. Pl mondtam neki, hogy szeretnék dolgozni, kérdezze meg a munkahelyén, nem-e lenne nekem valami munka. (a nagybátyám a főnök ott amúgy, meg apukámmal is eléggé jóban vannak, régóta ismerik egymást, szóval nem arról van szó, hogy valami idegen főnöke van akitől nem merné megkérdezni) És azt mondta, hogy majd én bemegyek a 20 km-re lévő munkahelyére, aztán majd én megkérdezem.

Meg régebben akartam járni zeneiskolába, erre is azt mondta, hogy majd én felhívom őket, meg majd én elmegyek beiratkozni.. Mit tudnék tenni, ha minden ilyen komolyabb dolgot rám akar hárítani, hogy oldjam meg magam, mikor neki sokkal egyszerűbb lenne?

2020. aug. 19. 21:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/161 A kérdező kommentje:

Renden, értem én, hogy az itteni gyakoris boomerek a 70-es években, hóviharban egyedül mentek át egy dzsungelen dinoszauruszok között a hivatalba, hogy felvegyenek maguknak egy 34 milliós hitelt 13 évesen, amiből puszta kézzel megépítették maguknak a saját házukat..

Örülök, hogy mindenki ennyire önálló itt, de ha pl. végignézek az osztálytársaimon, 10-ből 9-nek a szülők segítenek ilyen dologkban, pl akik most csinálják a jogosítványt az osztályomból, őket is a szüleik segítik, nincsenek leszarva, hogy oldjanak meg mindent egyedül. És ez majdnem minden gyereknél így van, még mindíg úgy vagyok vele, hogy aki ehhez így áll hozzá, annak ne legyen gyereke. És ennek nincs köze ahhoz, hogy valaki mennyire van önállónak nevelve. Egy normális szülő igen is segíti a gyerekét az ilyen dolgokban.

2020. aug. 19. 21:46
 32/161 anonim ***** válasza:
93%

Ezek kozul a melohelyes egyedul, amit tenyleg megkerdezhetne, ha mar eleve ott van helyben, nem ertem, neked miert kellene odamenned. Anno volt munkhelyemre engem is a parom vitt be ugy, hogy mivel o ott dolgozott, lebeszelt a fonokkel egy interjut es kesz, nyilvan arra mar en mentem el szemelyesen xD

De a kulonorakat meg egyebeket intezheted te, egy telefon az egesz tobbnyire, engem apukam anno elvitt kocsival, de en inteztem, hogy mikor es hova.

2020. aug. 19. 21:46
 33/161 A kérdező kommentje:
Persze, ha legalább megbeszélné, én elmennék egyedül, hogy beszéljek a főnökkel. De így nem fogok csak úgy a semmiből odaállítani..
2020. aug. 19. 21:48
 34/161 anonim ***** válasza:
79%
Te nem segítséget akarsz, hanem másra tolod a saját feladatod. Na de vegyük sorba: Munkahely: Ha még ahhoz sem vagy elég önálló, hogy magad menj utána, az azonnali hátrány a főnökök szemében. Nem szokták szeretni az ilyen munkaerőt, nem szívesen veszik fel aki még ennyit se intéz egyedül. Vagyis azzal hogy apuci mögé bújnál, már rontottad a munkához jutás esélyeit. Zeneiskola: Te tudod mit akarsz, te tudod megítélni a beszélgetés alapján hogy odamennél-e, te tudod a saját szándékaid,,motivációd vagy simán saját adataid a legkönnyebben megadni. Nem könnyebb apádnak intézni, ez szimpla lustaság. Jogosítvány: Ha még a saját jelentkezésed se tudod elintézni, , bele se vágj olyan dologba ahol a döntéseiden más emberek élete múlik. Ha jelentkezni alkalmatlan vagy, vezetni biztosan nem kéne neked. És igen, az ilyeneket egyedül intéztem már nálad fiatalabban, alap volt hogy nem a dolgozó szüleimet ugráltatom apróságok miatt amivel simán boldogulok én is.
2020. aug. 19. 21:48
 35/161 anonim ***** válasza:
84%
Oh anyám, és ez a következő generáció......
2020. aug. 19. 21:49
 36/161 anonim ***** válasza:
86%
" mindíg úgy vagyok vele, hogy aki ehhez így áll hozzá, annak ne legyen gyereke." az megvan hogy a szülő nem a cseléd szinonimája, csak mert lusta vagy mint az állat?
2020. aug. 19. 21:49
 37/161 A kérdező kommentje:

" Munkahely: Ha még ahhoz sem vagy elég önálló, hogy magad menj utána, az azonnali hátrány a főnökök szemében. Nem szokták szeretni az ilyen munkaerőt, nem szívesen veszik fel aki még ennyit se intéz egyedül."

Ember, tavaly is dolgoztam, ugyan úgy, hogy apukám beszélte meg azon a helyen, hogy dolgozni akarok. Mivel nem egy hivatalos munkáról lenne szó, és alapból a legtöbb ember azon a helyen tudja ki vagyok, minek kéne nekem is elmennem ehhez?

Nyilván normális munkahelyre én magam mennék.

2020. aug. 19. 21:51
 38/161 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, én még nem vagyok 30, de a stílusod egy okádás, szépen hozza a korosztalyodat. Az osztályod egy mikrokozosseg, az internet ennél kicsit nagyobb közösség, szerinted szamszakilag melyik állja meg jobban a helyét?

Apád a TE érdekedben csinálja ezt, hogy ne legyél életképtelen zoomer, mint a korosztályod 99%-a.

2020. aug. 19. 21:51
 39/161 anonim ***** válasza:
89%
Veled egykorú vagyok, egy személyit vagy diákot mégis el tudok intézni egyedül, a suliban és azon kívül mindent én intézek. Az apukád pedig nem 'leszar', hanem nevel, mert ha 17 évesen egy munkahelyet nem tudsz elintézni, nem értem, hogy fogsz 18 évesen ha épp továbbtanulsz (bár te nem hinném) bankba járni, albérletet intézni, gyógyszertárba menni, iratokat intézni. Gondolom, viszed apud kézenfogva.
2020. aug. 19. 21:52
 40/161 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
94%

Engem középsuliba is végig vittek suliba kocsival, azért, mert apukám arra járt dolgozni... ne fizessek már pluszba busz bérletet meg ne sétálgassak a hidegbe/melegbe, míg beérek suliba...

de a jogsimat pl. saját magamnak intéztem. A diákigazolványomat is magamnak csináltam (igaz akkor már egyetemista voltam). Ha egyetemista vagy, minden ilyen ügyes-bajos dolgodat neked kell intézned, ott már nincs olyan hogy anyuci meg apuci - te vagy szerződésben az egyetemmel.

Az pedig sosem baj, ha megtanulsz ügyeket intézni magadtól. :)

23/f

2020. aug. 19. 21:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!