Szerintetek is jól döntöttem?
Egy 20 éves nő vagyok. 2 éve végeztem a gimiben, alig vártam, hogy megszabaduljak a tanulástól. Nagyon sokat gondolkoztam, hogy menjek-e egyetemre, de a végzős évben találkoztam egy velem egyidős pasival, akivel összejöttünk. Imádtam vele lenni, nagyon beleszerettem. Anyámék nem szívlelték, mivel van egy féle cigány beütése(nem tudom, az apukáját nem ismerem, de az anyukája fehér) és eléggé nagyképűen viselkedett velük, amit szóvá is tettem a fiúnak, hogy nem kéne. Anyám addig idegesített engem, hogy alig vártam a vége fele, hogy leérettségizzek, és elköltözzek a párommal Debrecenbe. Neki ott volt az álomegyetemje, és követtem őt. Amúgy a párom Pesti, én Szolnok mellett élek egy kisebb faluban. Rájöttem, hogy ezt nem lehet csinálni egyetem mellett, hogy dolgozzak és tanuljak is, így dolgozni kezdtem.
. Az ő anyukája támogatott volna, az én szüleim is, de én tőlük nem fogadtam el, mivel nem fogadják el a páromat, így megszakítottam a kapcsolatot velük. Debrecenbe inkább elkezdtem körmöket csinálni, szereztem egy diplomát, amiben még anyámék támogatták, mivel ők fizették ki a tanfolyamot( ezt egy nyár alatt csináltam, ősszel költöztem el otthonról). Az első két hét csodás volt a párommal, egész nap csak ketten voltunk, az ágyban(amíg klienseket szereltem), imádtam minden pillanatát.
Majd egy hónap múlva párom nem akart bejárni órákra. Én noszogattam, hogy menjen, de nem volt akit. Helyette egész nap otthon feküdt, és nem csinált semmit. Ez így ment karácsonyig. Karácsonykor hazamentünk hozzuk Pestre, ott az anyja mondta, hogy többet nem akarja fizetni, hogy mi ott albérletbe legyünk, menjünk inkább Pestre, ott tudok körmöket is csinálni. Azzal Januárban felköltöztünk, és gondoltam, hogy ott valamit a párom elkezd csinálni. De csak semmit. Én nagyon szeretem, mert pont olyan pasi, aki nekem kell. De a munkához illetve a tanuláshoz állása, nagyon elszomorít. Nekem jelenleg eléggé jól megy a munka, jól keresek a körmökkel.
Csak itt jön a bibi. Elgondolkoztam, hogy milyen lenne most az életem, ha anyámék szerint csinálnám. Most vagy jogot tanulnék, vagy lennék egy fordító( mivel tökéletesen beszélek a magyar mellett még 2 nyelvet, az egyiket anyanyelvi szinten, ugyanis anyám nem magyar) aki megszedi magát. Helyette körmözök, amit utálni kezdtem, és van egy olyan párom, aki egész nap csak fekszik és nem csinál semmit, mert anyós eltartja. És még pluszban, anyám se áll velem szóba.
Karácsony alkalmával kaptam egy gyűrűt a páromtól. Anyámat felhívtam, hogy újságoljam el vele a nagy hírt. Ahelyett, hogy gratulált volna, csak annyit mondott, hogy megérdemlem, ha ilyen hülye vagyok.
Szerintetek itt nekik van igazuk?
Jól elbsztad de a jó hír hogy nem késő.
Anyádéknak igaza van
A pasid egy lusta dög, akihez nagyon ragaszkodsz. Te legalább dolgozol és van jövőképed, de a pasid csak egy lusta here.
Anyédéknak csak félig adok igazat.
Miért gondolod, hogy 20 évesen nem találnál magadnak más, normálisabb párt? Nyilván ezért rohannál, de tudod, hogy gáz a pasi.
Szakítás, önismeret, önbizalomnövelés elkezdése, párhuzamosan a munkával, majd azután ha jó állapotba kerülsz, lehet ismerkedni.
Kicsit hosszúra nyúlt karácsonyi mese...
Abból is a gyengébb fajta.
Még pont jókor gondolkodsz el ezen. Még tudsz váltani. A srác beleül a jóba, az anyja meg te is eltartjátok. Ez nem fog változni. Ilyen marad. Még most lépj le tőle, amilyen hamar csak tudsz. Anyudnak abból a szempontból nem adok igazat, hogy nem dolga beleszólni ilyen téren az életedbe, max tanácsot adhat, de abból meg igaza van, hogy ez a pasi szart sem ér. Lehet, hogy szereted, de meg fogod utálni rövidesen. Mentálisan is fel fog őrölni, hogy te vagy az egyetlen kenyérkereső nálatok. Hogy betegen is dolgoznod kell, mert máshogy nem lesz elég pénz. Hogy nem számíthatsz a párodra, mert neki fontosabb a henyélés. Ha hozzámész és családot alapítotok, egyedül kell eltartanod a családodat. És ha jól értelmezem, otthon se nagyon csinál semmit. Még most döntsd el, kell-e neked egy olyan kandúr, aki se otthon, se munkában nem csinál semmit, nem tesz le semmit az asztalra? Meg tudod-e, meg AKAROD-E azt csinálni, hogy eljársz dologozni, mint a kisangyal, viszed haza a pénzt, utána ellátod a kedves férjed és a gyerekeket, mert arra lusta, hogy enni adjon nekik? Amúgy előre vetítem, lassan jön az alkoholizmus a srácnál, mert előjön a kisebbségi komplexus, és te leszel a hibás, hogy dolgozol, és őt az anyja tartja el és ezt piával fogja kompenzálni. (Anyósoméknál is ez volt amúgy, pont amit leírtál)
Még most hagyd ott a fenébe. Fiatal vagy, találhatsz olyan pasit, akit szeretni tudsz és a munkához is legalább annyira oda teszi magát, mint te. Ha már ezen elgondolkoztál és merengsz rajta, az egy jel, hogy nem is akarod te ezt folytatni így.
Még nincs végleges kár, így visszacsinálhatod időben. A pasi zsákutca. Benned már felmerült, hogy jobb életed is lehetne, és minden eszközöd megvan hozzá. Gondold át, mit szeretnél csinálni 1 év múlva, 5 év múlva, mit várhatsz, ha így haladsz tovább?
Aztán dönts.
Ülj le, gondolkozz. Miért döntöttél úgy, ahogy?
A rózsaszín köd?
A sértett önérzet?
A srácnak való megfelelni akarás?
A közös jövő reménye?
Ezekből csak az utolsó igazi indok, a többi csak magyarázza, de nem indokolja a döntésed.
Most az egyetlen indok szétfoszlott.
Mi maradt?
Gondold végig, és légy a magad érdekeinek képviselője!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!