Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülő gyűlölheti a gyerekét?

Egy szülő gyűlölheti a gyerekét?

Figyelt kérdés

Szerintetek lehet olyan helyzet, vagy szituáció az életben, amikor a szülő gyűlöli a gyerekét? Tudtok ilyenre példákat mondani? Lehet jogos az ilyen érzés a szülőnek a gyereke iránt? Hogy utálja, rühelli, ki nem állhatja a gyerekét, és kitagadja, megátkozzá, átkokat szór rá?

Te mikor tennél így? Nagyon sok olyan kérdést olvasok itt Gyakorin, melyben a gyerek szidja a szüleit, gondoltam most teszek egy csavart bele, megfordítom, csak úgy játszásiból.

tegnapelőtt 09:44
 1/5 anonim ***** válasza:
88%

Előfordul, hogy nem szeretik a gyereküket. Sokkal többször, mint gondolnád. A gyűlölés, utálás olyan szint, hogy azt így nem tudnám megmondani, biztos van ilyen egyébként.

De szerintem aki szülőként utálja a gyereként, az alkalmatlan szülőnek, és pont. És nem arról van szó, hogy a gyerek (főleg, ha már felnőtt a gyerek) ne tehetne olyat, amivel árt a szülőnek, de az alapján, amit én életemben láttam, a "hálátlan", "elhanyagoló" stb gyerekek valójában olyanok, akiket a szülő megnyomorított valahogy.

Nagyon sokszor hallottam már idősebb emberek szájából, hogy hát nem érti, miért nem keresi őt a gyereke, pedig ő tisztességgel felnevelte... aztán kiderül, hogy bántalmazta. Nem feltétlenül szexuálisan vagy fizikailag, de mondjuk verbálisan, vagy érzelmileg elhidegülten. Aztán persze kellene neki a szeretet, miközben ő azt sosem adta meg a gyereknek.

Sokkal szebb világban élnénk, ha csak azok vállalnának gyereket, akik tényleg képesek feltétel nélkül szeretni a leendő gyereküket. Mert amúgy baromira nem ez a helyzet, és az ilyen inkompetens, éretlen szülők elcseszett gyerekeket nevelnek fel a saját gyarlóságuk miatt.

Egyébként aki "átkokat szór", az még szellemileg is visszamaradott...

tegnapelőtt 10:22
 2/5 anonim ***** válasza:
96%
nagyon is. Minden fokozat létezik, ami bármely más társas kapcsolatban
tegnapelőtt 10:23
 3/5 anonim ***** válasza:
87%

Rengeteg van. Besikerült és megtartott gyerek amikor a szülő még inkább bulizni szeretne, pihenni meg élni az életét. Le kell egy csomó álmáról mondania. És anyukának teste is megviseltebb lesz. Közben meg ott van egy csecsemő ami rá van függve fizikailag évekig, 3 óránként üvölt éjjel nappal. És mellé jópofát kell vágni a világ felé mert "szülőnek lenni a világ legszebb dolga" miközben lelkileg, mentálisan és fizikailag ki vagy merülve.

Rengetegen akik belekerülnek egy sz r helyzetbe 0 segítséggel dobják ki, vágják földhöz vagy sütik meg a gyereket.

És akkor csak egy példát mondtam mikor lehet gyűlöletet érezni saját gyereked iránt. Még nem jutottunk el oda hogy tiniként drogfüggő lesz és szétlopja a családot. Esetleg megver pénzért. Vagy felnőttként fideszes lesz és leszavaz a te károdra.

Szóval ok van millió. Magán az egyénen múlik hogy az ok elég-e neki.

tegnapelőtt 10:30
 4/5 anonim ***** válasza:
95%

Elég sok szülő nem szereti a gyerekét, csak ezt nem mondhatja ki, mert megköveznék érte.

Inkább csak "nem foglalkozik vele eleget", mert ebbe nem állhatnak bele olyan szinten.

Max trehánynak gondolják, de nem rossz embernek.

tegnapelőtt 11:13
 5/5 anonim ***** válasza:
66%
Persze, a szülő is ember, vannak olyan helyzetek, amikor meggyűlöli. Pl egyik gyerek megöli a másikat, csak hogy egy ősi példát hozzak fel, teljesen jogosan gyűlöli meg a szülő a gyerekét.
tegnapelőtt 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!