Nekem valóban rugalmasabbnak kellene lennem, ha egyszer van egy beosztás a gyermek elhelyezést illetően?
Már 8 éve elváltunk, és egy gyerekünk van. Próbálom nem leírni, hogy ki az anya/apa, mert nem az a lényeg. Van egy hivatalos bírósági végzés, megegyezésünk, hogy mikor és hol van a gyerek. Majdhogynem fele-fele mindenben, hogy mikor hol van a gyerek, de például a tanítási szünetekre vonatkozóan az a szabály, hogy ha előre lebeszéljük melyik nap hol van a gyerek, akkor aszerint a beosztás szerint kell lennie, ha ezt nem sikerül a szünetek előtt x héttel (most nem emlékszem, hogy 2 vagy 4) egyeztetni, akkor egy előre lefixált klasszikus a karácsony első napja itt, a második napja itt a szilveszter ott, az újév amott felállás lép fel, ami a bírósági papírban szerepel. Mi alapból a 8 év alatt váltogattuk a Szentestét, és a Szilvesztert és az Újév napját, aminek a fő oka az volt, hogy mindkettőnknek fontos volt, hogy hol itt, hol ott együtt lehessünk a gyerekünkkel ezeken a napokon és ez eddig működött is. Igaz ez leginkább nekem köszönhető, mert nekem kellett mindig a beosztást elkészítenem, mert ha nem tettem, akkor vagy "elfelejtette" volna a másik szülő, hogy a fele idő az nem 1:10 a javára vagy hogy talán arra is illene figyelni, hogy ne sajátítsunk ki bizonyos ünnepeket teljesen magunknak a másik fél rovására. Idén először nem én készítettem a beosztást, és nem is lett szerintem igazságos. De aztán átalakítottuk, elrendeztük.
Erre a gyerekem ma nekem esett telefonon, hogy miattam nem lehetett rendesen 24-én se a másik szülőjével, meg ő nem itt, hanem ott szeretne Szilveszterezni holnap, mert nálam úgyse lesz semmi (mivel napok óta nem itt van, így természetesen nem is tudja mik a lehetőségek a holnapi estére nálam/velem/velünk). Én megkérdeztem, hogy miért engem hív, hiszen ezt már megbeszéltük mi felnőttek és nem nekem kell elmondani, hogy miért így van ebben az évben. Erre kiderült, hogy ott most azt mondta neki a szülő, hogy keressen meg engem, mert ha én mégis megengedem, hogy ott maradjon, akkor felőle maradhat. És most éjfélkor felhív a 12 éves, és veszekedni kezd velem, hogy ...
Én annyira mérges lettem, és ez bánt engem, mert hallom (megy a buli) és tudom, hogy ők most előszilvesztereznek, ezért nem is értem mit gondol a volt párom, hogy az jó, ha egy gyerek minden nap, amikor nála van éjfélig fent kukorékol, meg rám hárít mindent, hogy legyek én a rossz zsaru. A gyerekem rohadt rugalmatlannak nevezett szó szerint az előbb.
A volt párom meg szerintem csak kb. röhög az egészen. Én ilyet fordítva sose csináltam 8 év alatt és ezután se szándékozom, mert ha valami le van fixálva, akkor ahhoz igazítom a programjainkat és szoktunk mi is improvizálni, de nem úgy, hogy 30-a éjfélkor a gyerekkel felhívatom, hogy jaaaj de had maradjak itt, mert nálad fogunk egyáltalán valamit csinálni? És majd jövőre bepótoljuk. Mások ebben mennyire rugalmasak, van aki hasonló szituban van?
Hát a 12 éves az aztán tényleg belehal, ha a téli szünetben 2-3 napig fennmarad későn. Ezzel a rinyával tetted magad nevetségessé. Mellesleg 2-3 nap mióta egyenlő a mindennappal? De még ha így is van, egy kamaszról beszélünk, nem óvodásról. Majd az első pár nap szar lesz a suliban, aztán visszaszokik.
Az meg megint csak téged minősít, hogy egy 12 évesből annyit se nézel ki, hogy igenis van akarata apuci/anyuci nélkül is és szilveszterkor az otthon ülés helyett (mert ha lenne számára élvezhető program, akkor lett volna mit mondanod neki) bulizni szeretne. Amit mellesleg volt bátorsága magától felhozni, nem mással közvetített. De nyilván tudta, hogy hisztirohamot fogsz kapni és igaza van, rohadt rugalmatlan vagy. Bár én inkább önzőnek mondanálak, érdekes módon te írhattad elő évekig, mikor hol lesz és nem volt felborítva. Most az egyszer nem a te szájízed lett maximálisan figyelembe véve, SZERINTED (tehát nem a bíróság szerint!) nem igazságos, át is alakítottad. Ha neked ehhez jogod van, akkor a másik félnek is. A gyereked véleménye meg úgyse számít.
Szerintem is te a hisztériás anyuci vagy. De ha nem, akkor se csodálkozz, ha a gyerek hamarosan a másik szülőjéhez akar költözni.
Jól nézzétek meg. Ilyen amikor a gyereket nem szeretik. Csak használják.
Undorodom a kérdés írójától, komolyan a hátam borsózott, mintha valami tárgyról írt volna.
"Három napig nálad lesz a csillivilli táskám, négy napig meg nálam".
Azért nem konkrétan neki válaszolok, mert nem értené. Beteg, pszichoterápiában a helye.
Ne haragudj de tényleg baromi rugalmatlan vagy. Először azt hittem, hogy egy pár éves gyerekről van szó. De 12 éves. A 9 éves lányom is a szünet alatt többször fent lehet velünk 11-12-ig. Ezzel nem értem mi a gondod.
No meg azért nem ártana figyelembe venni, hogy ő mit szeretne. Nem 5 éves már. Valószínűleg nem véletlenül akar az apjával maradni szilveszterkor.
Tuti, hogy így lehet . Tudja, hogy nálad nem lesz semmi, ott meg buli lesz. 12 évesen mindneki a bulit választja már.
Ne legyél ilyen karótnyelt. Meg miért Főgáz mindent az exre, hogy ő hívatott fel a gyerekkel? Neked ennyire elképzelhetetlen, hogy a gyerekednek vannak saját gondolatai és ő magától döntött így, hogy szeretne maradni és felhív téged?!
1. Nem colt azo arrol h a kerdezonel lesz e buli vagy sem.
2. A lathatas megbeazwlese a szulok feladata
3. Figyelembe lehet venni a gyerek kereset de nem az utolso pillanatban!
4. Nem gyereknek kellene rendezni ezt hanem a masik szulonek es nem ejjel!!!
Szerintem maradjon, ha akar.
Azt hittem először, hogy fordítva van, hogy nála lett volna a gyerek és lepasszolja, amikor te már programot szerveztél. Ebben az esetben érthető lenne, hogy nem tetszik a dolog, de így miért baj?
9
1. A kérdés konkrétan arról szól, hogy a kérdező maga a tökély, a másik szülő meg xar.
2. Alapesetben igen, kivéve ha a gyerek már vilagos kommunikációra képes ebben a témában.
3. Miután nem életmentő műtét vagy már befejezett utazás a kérdés, úgy de, az utolsó pillanatban is figyelembe kellene venni.
4. Miután anyu totál rugalmatlan és innen nézve utálja aput, nekem egyértelmű, miért a gyerek próbálta rendezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!