Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nekem valóban rugalmasabbnak...

Nekem valóban rugalmasabbnak kellene lennem, ha egyszer van egy beosztás a gyermek elhelyezést illetően?

Figyelt kérdés

Már 8 éve elváltunk, és egy gyerekünk van. Próbálom nem leírni, hogy ki az anya/apa, mert nem az a lényeg. Van egy hivatalos bírósági végzés, megegyezésünk, hogy mikor és hol van a gyerek. Majdhogynem fele-fele mindenben, hogy mikor hol van a gyerek, de például a tanítási szünetekre vonatkozóan az a szabály, hogy ha előre lebeszéljük melyik nap hol van a gyerek, akkor aszerint a beosztás szerint kell lennie, ha ezt nem sikerül a szünetek előtt x héttel (most nem emlékszem, hogy 2 vagy 4) egyeztetni, akkor egy előre lefixált klasszikus a karácsony első napja itt, a második napja itt a szilveszter ott, az újév amott felállás lép fel, ami a bírósági papírban szerepel. Mi alapból a 8 év alatt váltogattuk a Szentestét, és a Szilvesztert és az Újév napját, aminek a fő oka az volt, hogy mindkettőnknek fontos volt, hogy hol itt, hol ott együtt lehessünk a gyerekünkkel ezeken a napokon és ez eddig működött is. Igaz ez leginkább nekem köszönhető, mert nekem kellett mindig a beosztást elkészítenem, mert ha nem tettem, akkor vagy "elfelejtette" volna a másik szülő, hogy a fele idő az nem 1:10 a javára vagy hogy talán arra is illene figyelni, hogy ne sajátítsunk ki bizonyos ünnepeket teljesen magunknak a másik fél rovására. Idén először nem én készítettem a beosztást, és nem is lett szerintem igazságos. De aztán átalakítottuk, elrendeztük.

Erre a gyerekem ma nekem esett telefonon, hogy miattam nem lehetett rendesen 24-én se a másik szülőjével, meg ő nem itt, hanem ott szeretne Szilveszterezni holnap, mert nálam úgyse lesz semmi (mivel napok óta nem itt van, így természetesen nem is tudja mik a lehetőségek a holnapi estére nálam/velem/velünk). Én megkérdeztem, hogy miért engem hív, hiszen ezt már megbeszéltük mi felnőttek és nem nekem kell elmondani, hogy miért így van ebben az évben. Erre kiderült, hogy ott most azt mondta neki a szülő, hogy keressen meg engem, mert ha én mégis megengedem, hogy ott maradjon, akkor felőle maradhat. És most éjfélkor felhív a 12 éves, és veszekedni kezd velem, hogy ...

Én annyira mérges lettem, és ez bánt engem, mert hallom (megy a buli) és tudom, hogy ők most előszilvesztereznek, ezért nem is értem mit gondol a volt párom, hogy az jó, ha egy gyerek minden nap, amikor nála van éjfélig fent kukorékol, meg rám hárít mindent, hogy legyek én a rossz zsaru. A gyerekem rohadt rugalmatlannak nevezett szó szerint az előbb.

A volt párom meg szerintem csak kb. röhög az egészen. Én ilyet fordítva sose csináltam 8 év alatt és ezután se szándékozom, mert ha valami le van fixálva, akkor ahhoz igazítom a programjainkat és szoktunk mi is improvizálni, de nem úgy, hogy 30-a éjfélkor a gyerekkel felhívatom, hogy jaaaj de had maradjak itt, mert nálad fogunk egyáltalán valamit csinálni? És majd jövőre bepótoljuk. Mások ebben mennyire rugalmasak, van aki hasonló szituban van?

dec. 31. 00:23
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
95%
Nekem is 12 éves fiam van, és nála is mostanság kezdődött az éjfélkor meg egykor lefekvés a szünidőben. Iskola alatt szigorúan 22 órakor takarodó van, de ilyenkor simán lehet fent sokáig. Illetve ma jön velünk bulizni a Vörösmarty térre, mert a barátjánál nincs most kedve aludni. Kezdenek felnőni.
dec. 31. 11:46
 22/31 anonim ***** válasza:
96%
Miért nem döntheti el, hogy hol szilveszterezik?
dec. 31. 12:33
 23/31 anonim ***** válasza:
87%
A mi kamaszaink is össze-vissza bandáznak a téli szünetben. Három háromfelé haverokhoz ment (14, 15, 17), az egyik a nagyszülőkhöz akart (10)... Mozaik család vagyunk, de mivel a nagyobbak már önjáróak, saját ötletekkel, ebbe már nem látjuk bele az exek ármánykodását, amikor felhív, hogy kikunyerálja. Annak nincs értelme, hogy ráparancsolok, hogy tessék a kistesókkal vagy velem búslakodni itthon, ha szeretsz.
dec. 31. 12:49
 24/31 anonim ***** válasza:
7%
Ezért kell egyedülállóként gyereket vállalni.
dec. 31. 12:51
 25/31 anonim ***** válasza:
5%
Nők….
dec. 31. 20:03
 26/31 anonim ***** válasza:
73%
25, a kérdező inkább a pasi lesz, abból kiindulva, hogy szerinte a másik fél 1:10 arányban osztotta volna az időt.
dec. 31. 21:54
 27/31 anonim ***** válasza:
69%

Na te is egy olyan nyomorult lehetsz, mint a kisiskolás barátnőm apja (bár szerintem is te a hárpia nő vagy, de vannak ilyen pasik is). A kislány soha, de soha nem lehetett ott a szülinapi zsúromon, ottalvós hétvégi osztálykiránduláson, egyéb programon, mert a hétvégék apucinak jártak, mindig mindenkor. Ebből pedig ő semmilyen szinten nem engedett, mert nEhoGyMáR aZ aNyJáNaK tÖbB iDő JuSsOn, azt meg pont leszarta, hogy a gyereke mit akart.

Csak szólok, hogy felnőttként kb évente egyszer találkoznak, jóformán nulla a kapcsolatuk.

És neked is szólok, hogy a gyerekednek már most lehetne akár beleszólása az elhelyezésébe, de 14 éves korától meg végképp. Nem hiszem, hogy az apjánál putriban kéne élnie, akkor meg nyugodtan választhatja őt, te pedig alkalomadtán megfeszülve kepeszkedhetsz azért a heti/havi pár napért, amit kapsz. Meg is érdemled majd, érezheted azt a hozzáállást, amit te tanúsítasz jelenleg.

jan. 1. 22:06
 28/31 anonim ***** válasza:
0%
Ezért nem kell elválni, amíg ki fel nem nő a gyerek.
jan. 1. 23:33
 29/31 anonim ***** válasza:
77%
Jaj te a Gyerekvállalás kategóriában már bemutatkoztál, állandóan írják neked ott is, hogy beteg vagy, menj orvoshoz, mert tönkreteszed azt a szerencsétlen gyereket!
jan. 1. 23:57
 30/31 anonim ***** válasza:
jan. 2. 00:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!