Nekem valóban rugalmasabbnak kellene lennem, ha egyszer van egy beosztás a gyermek elhelyezést illetően?
Már 8 éve elváltunk, és egy gyerekünk van. Próbálom nem leírni, hogy ki az anya/apa, mert nem az a lényeg. Van egy hivatalos bírósági végzés, megegyezésünk, hogy mikor és hol van a gyerek. Majdhogynem fele-fele mindenben, hogy mikor hol van a gyerek, de például a tanítási szünetekre vonatkozóan az a szabály, hogy ha előre lebeszéljük melyik nap hol van a gyerek, akkor aszerint a beosztás szerint kell lennie, ha ezt nem sikerül a szünetek előtt x héttel (most nem emlékszem, hogy 2 vagy 4) egyeztetni, akkor egy előre lefixált klasszikus a karácsony első napja itt, a második napja itt a szilveszter ott, az újév amott felállás lép fel, ami a bírósági papírban szerepel. Mi alapból a 8 év alatt váltogattuk a Szentestét, és a Szilvesztert és az Újév napját, aminek a fő oka az volt, hogy mindkettőnknek fontos volt, hogy hol itt, hol ott együtt lehessünk a gyerekünkkel ezeken a napokon és ez eddig működött is. Igaz ez leginkább nekem köszönhető, mert nekem kellett mindig a beosztást elkészítenem, mert ha nem tettem, akkor vagy "elfelejtette" volna a másik szülő, hogy a fele idő az nem 1:10 a javára vagy hogy talán arra is illene figyelni, hogy ne sajátítsunk ki bizonyos ünnepeket teljesen magunknak a másik fél rovására. Idén először nem én készítettem a beosztást, és nem is lett szerintem igazságos. De aztán átalakítottuk, elrendeztük.
Erre a gyerekem ma nekem esett telefonon, hogy miattam nem lehetett rendesen 24-én se a másik szülőjével, meg ő nem itt, hanem ott szeretne Szilveszterezni holnap, mert nálam úgyse lesz semmi (mivel napok óta nem itt van, így természetesen nem is tudja mik a lehetőségek a holnapi estére nálam/velem/velünk). Én megkérdeztem, hogy miért engem hív, hiszen ezt már megbeszéltük mi felnőttek és nem nekem kell elmondani, hogy miért így van ebben az évben. Erre kiderült, hogy ott most azt mondta neki a szülő, hogy keressen meg engem, mert ha én mégis megengedem, hogy ott maradjon, akkor felőle maradhat. És most éjfélkor felhív a 12 éves, és veszekedni kezd velem, hogy ...
Én annyira mérges lettem, és ez bánt engem, mert hallom (megy a buli) és tudom, hogy ők most előszilvesztereznek, ezért nem is értem mit gondol a volt párom, hogy az jó, ha egy gyerek minden nap, amikor nála van éjfélig fent kukorékol, meg rám hárít mindent, hogy legyek én a rossz zsaru. A gyerekem rohadt rugalmatlannak nevezett szó szerint az előbb.
A volt párom meg szerintem csak kb. röhög az egészen. Én ilyet fordítva sose csináltam 8 év alatt és ezután se szándékozom, mert ha valami le van fixálva, akkor ahhoz igazítom a programjainkat és szoktunk mi is improvizálni, de nem úgy, hogy 30-a éjfélkor a gyerekkel felhívatom, hogy jaaaj de had maradjak itt, mert nálad fogunk egyáltalán valamit csinálni? És majd jövőre bepótoljuk. Mások ebben mennyire rugalmasak, van aki hasonló szituban van?
Te vagy a hisztis nő.
Vicc kategória vagy, és igen rugalmatlan. 12 éves gyerekről beszélünk, miért nem döntheti el kivel szeretne szilveszterezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!