Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nekem valóban rugalmasabbnak...

Nekem valóban rugalmasabbnak kellene lennem, ha egyszer van egy beosztás a gyermek elhelyezést illetően?

Figyelt kérdés

Már 8 éve elváltunk, és egy gyerekünk van. Próbálom nem leírni, hogy ki az anya/apa, mert nem az a lényeg. Van egy hivatalos bírósági végzés, megegyezésünk, hogy mikor és hol van a gyerek. Majdhogynem fele-fele mindenben, hogy mikor hol van a gyerek, de például a tanítási szünetekre vonatkozóan az a szabály, hogy ha előre lebeszéljük melyik nap hol van a gyerek, akkor aszerint a beosztás szerint kell lennie, ha ezt nem sikerül a szünetek előtt x héttel (most nem emlékszem, hogy 2 vagy 4) egyeztetni, akkor egy előre lefixált klasszikus a karácsony első napja itt, a második napja itt a szilveszter ott, az újév amott felállás lép fel, ami a bírósági papírban szerepel. Mi alapból a 8 év alatt váltogattuk a Szentestét, és a Szilvesztert és az Újév napját, aminek a fő oka az volt, hogy mindkettőnknek fontos volt, hogy hol itt, hol ott együtt lehessünk a gyerekünkkel ezeken a napokon és ez eddig működött is. Igaz ez leginkább nekem köszönhető, mert nekem kellett mindig a beosztást elkészítenem, mert ha nem tettem, akkor vagy "elfelejtette" volna a másik szülő, hogy a fele idő az nem 1:10 a javára vagy hogy talán arra is illene figyelni, hogy ne sajátítsunk ki bizonyos ünnepeket teljesen magunknak a másik fél rovására. Idén először nem én készítettem a beosztást, és nem is lett szerintem igazságos. De aztán átalakítottuk, elrendeztük.

Erre a gyerekem ma nekem esett telefonon, hogy miattam nem lehetett rendesen 24-én se a másik szülőjével, meg ő nem itt, hanem ott szeretne Szilveszterezni holnap, mert nálam úgyse lesz semmi (mivel napok óta nem itt van, így természetesen nem is tudja mik a lehetőségek a holnapi estére nálam/velem/velünk). Én megkérdeztem, hogy miért engem hív, hiszen ezt már megbeszéltük mi felnőttek és nem nekem kell elmondani, hogy miért így van ebben az évben. Erre kiderült, hogy ott most azt mondta neki a szülő, hogy keressen meg engem, mert ha én mégis megengedem, hogy ott maradjon, akkor felőle maradhat. És most éjfélkor felhív a 12 éves, és veszekedni kezd velem, hogy ...

Én annyira mérges lettem, és ez bánt engem, mert hallom (megy a buli) és tudom, hogy ők most előszilvesztereznek, ezért nem is értem mit gondol a volt párom, hogy az jó, ha egy gyerek minden nap, amikor nála van éjfélig fent kukorékol, meg rám hárít mindent, hogy legyek én a rossz zsaru. A gyerekem rohadt rugalmatlannak nevezett szó szerint az előbb.

A volt párom meg szerintem csak kb. röhög az egészen. Én ilyet fordítva sose csináltam 8 év alatt és ezután se szándékozom, mert ha valami le van fixálva, akkor ahhoz igazítom a programjainkat és szoktunk mi is improvizálni, de nem úgy, hogy 30-a éjfélkor a gyerekkel felhívatom, hogy jaaaj de had maradjak itt, mert nálad fogunk egyáltalán valamit csinálni? És majd jövőre bepótoljuk. Mások ebben mennyire rugalmasak, van aki hasonló szituban van?

dec. 31. 00:23
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
66%

Te vagy a hisztis nő.

Vicc kategória vagy, és igen rugalmatlan. 12 éves gyerekről beszélünk, miért nem döntheti el kivel szeretne szilveszterezni?

jan. 2. 11:33
 32/40 A kérdező kommentje:
Ó, bocsánat, csak most tudom olvasni mindet, szép rendesen volt aki kiosztott. Azok biztos mindig tökéletesek, én meg mindig tökéletlen :-).
jan. 22. 00:03
 33/40 A kérdező kommentje:
3-as ezt írtam: "mert nálam úgyse lesz semmi (mivel napok óta nem itt van, így természetesen nem is tudja mik a lehetőségek a holnapi estére nálam/velem/velünk)." = volt nálam program, csak mint írtam nem nálam volt (amúgy egy térerő-hiányos helyen voltak, ahol csak bizonyos időben tudtam hívni, amikor meg nem zavargásztam azzal, hogy a másik szülőnél programozik, akkor én ott nyaggassam, hogy szilveszter estén mikor és mit is fogunk csinálni és neki mihez lesz kedve, de ez tudom nem érthető.
jan. 22. 00:08
 34/40 A kérdező kommentje:

4-es: "nem is értem mit gondol a volt párom, hogy az jó, ha egy gyerek minden nap, amikor nála van éjfélig fent kukorékol, azaz nem 2/3 napot van a masiknal es nem csak hetvegekrol van szo, hanem iskolaidorol is. Nem ertem ayt se mas miert gondol bele tobbet vagz mast abba, amit leirok. a gyereknek fekete karikasak sokszor a szemei es ot zavarja ez, ennek ellenere nalam idoben le kell fekudnie a masiknal meg fennmaradhat ejfelig barmikor.

A legfobb gond meg a\, hogz ejfelkor miert hiv fel engem egy bulibol, amikor ez nem veszhelyzet. a tobbit meg irtam elozoekben.

jan. 22. 00:15
 35/40 anonim ***** válasza:
48%
A férfinak van mindig igaza. Pont.
jan. 22. 00:18
 36/40 A kérdező kommentje:
15-os azért váltogatjuk, mert mindkettőnk családjának (nagyobb család, tágabb rokonság) ugyanazok ahagyományok voltak fontosak = Szenteste a szűkebb családdal, karácsony másnapján nagy családi buli, az ország minden végébe szétrajzott rokonság együtt karácsonyozik. Miután elváltunk ez ugyanúgy maradt, ezért egyik évben egyik, másik évben másik szülővel van Szenteste és a nagy családi messziről jöttek együtt bulin is, bár ez utóbbit sikerült úgy megoldani, hogy a nap felében van váltás. Hidd el ha nem a párod gyereke jönne hozzád, hanem te váltál volna el és a te saját édesgyerekedről lenne szó, akkor máris másképp látnád azta dolgot, hogy például milyen lenne, ha nálad sose szilveszterezne a gyermeked vagy mindhatnék bármi más példát is, ami téged jobban megérinthet.
jan. 22. 00:21
 37/40 A kérdező kommentje:
6-os neked tényleg ennyire fáj az életed? azért nem ártana, ha ezt mondjuk a bíróságon a családügyi bírókkal is megbeszélnéd.
jan. 22. 00:23
 38/40 A kérdező kommentje:
17-es köszi, hogy leírtad. Nálunk azonban kissé más a helyzet. Egyrészt előre megbeszéltük most is, és a másik szülő is előre szervezte úgy a programot, hogy ott épp akkor, nevezzük előszilveszternek a gyerekünk egy nagyobb társasággal, rokonokkal-barátokkal, sok vele egykorúval együtt lehetett és bulizhattak. Én meg ugye magamnál szerveztem, hogy majd amikor az idei (már tavalyi:-)) Szilveszter lesz nálunk hogyan lesz. Ide is leírom, eg yolyan helyen voltak, ahol én ha próbáltam telefonálni, akkor nem lehetett elérni se a másik szülőt, se a gyerekemt, de ezt tudtam is, hiszen jelezték nem lesz mindenhol térerő vagyis kb soha semmikor, é silyen esetben vagyok annyira értelmes, hogy nem hívogatom, hogy azzal zavarjam pontosan mit is fogunk majd Szilveszterkor csinálni, másrészt meg épp ez volt aléányeg, hogy azt együtt beszéljük meg, ha majd visszajött hozzám, pont amiatt, hogy neki is van-e elképzelése, meg nekem is, mert azért én se szeretném a teljes életem alárendelten élni.... És ezért nem tartottam korrektnek, hogy miközben állítólag nincs térerő, meg minden le van beszélve engem a gyerek hív éjfélkor (azt hittem valami oltári nagy baj van) és számonkér, hogy ő miért nem maradhat egy nappal tovább. Na ez nemkorrekt és ilyenkor látszódik, hogy ő még gyerek, a szülő meg gyerekes, hogy ezt hagyja.
jan. 22. 00:30
 39/40 A kérdező kommentje:

29-30-as

Kérdező másik kérdése:

www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kamas..

ez nagyon nem az én kérdésem, utoljára kb 8 éve írtam bármit is a gyerekvállalásba én kérdésként. De amit linkeltél végig se tudtam olvasni, fárasztóbb, mint én:-D

jan. 22. 00:34
 40/40 A kérdező kommentje:

17-es

1. sajnos nem csak szünetben van így, hanem máskor is és sok időt van mindkettőnknél, de írtam ott ez előszilveszter volt, és ezzel nincs is baj, csak a mindennap éjfélig fentmaradással, meg talán azzal, hogy miért a gyerek hív, miért éjfélkor? Nekem életemben nem jutott eszembe se apámat, se anyámat felhívni éjfélkor még felnőttként se, hacsak nem baj volt vagy na igen pont szilveszter :-).

2. be volt vonva a döntésbe, mert eleve a téli szünetes napok elosztásánál szempont volt az is, hogy a másik szülőnél mikor van ez a "program", hogy azon mennyire és hány napot tud részt venni.

jan. 22. 00:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!