Szerintetek hogyan tudok kibékülni anyámmal?
A szüleim 2 éve elváltak és nagyon rossz kettőjük között a kapcsolat
Apukámnak lett új barátnője akivel a hétvégéken amikor apukámmal vagyok szoktunk találkozni. Amikor ezt elmondtam anyukámnak valamiért eléggé zavarta amit nem értek hogy miért
Igazából anyukámmal úgy vesztünk össze hogy lementünk egy éjszakára balatonfüredre a téliszünetben (apukám,a testvérem,apukám barátnője és én)
apukám barátnőjének a nagymamájához
Anyukám felhívott este felé de akkor éppen korcsolyázni voltunk és nem vettem fel
Amikor megérkeztünk a lakásba írtam neki hogy lementünk egy napra füredre és már fáradtak vagyunk úgyhogy holnap visszahívjuk
Erre azt írta hogy ez rossz kifogás meg hogy majd ő is fáradt lesz minket nevelni
Írtam neki hogy ez nem kifogás és megkérdeztem hogy hívjuk e fel most amire azt írta hogy nem kell a ha nekünk ez nem fontos hogy alapból visszahívjuk
Ezután már nem válaszolt az üzeneteimre
Szinte mindig jó a kapcsolatunk és nagyon szeretem őt
Szerintetek mit kéne most csinálnom?
Az elmondottak alapján nekem az jött le hogy anyukád besértődött és bocsánatkérést akar kifacsarni belőled. Az is lehet, hogy tudja hogy vele volt a baj de nem akarja bevallani. Hagyd rá a dolgot, nekem pont ugyanilyen volt a toxic exbff em vagy mi :D
Persze ez csak az én véleményem, +nem voltam ott, nem láttam mi történt. Ne legyen bűntudatod emiatt, sajnos vannak ilyen emberek... Kitartás :)
"Apukámnak lett új barátnője akivel a hétvégéken amikor apukámmal vagyok szoktunk találkozni. Amikor ezt elmondtam anyukámnak valamiért eléggé zavarta amit nem értek hogy miért"
Oké, hogy még csak tini vagy, de azért ehhez nem kell sok ész vagy pszichológusnak lenni, hogy megértsd, miért: anyád és apád között a válás nyilván nem volt zökkenőmentes, ha ennyire szar a kapcsolatuk még 2 év után is, és nyilván anyád azt látná szívesen ha apád a pokol kénkönves bugyraiban szenvedne, nem pedig egy (nála valószínűleg fiatalabb) nőt kúrogatna boldogan + hogy ti jóban vagytok vele, vagy legalábbis nem gyűlölitek, azt árulásként éli meg. Ez nem jogos részéről, az sem, hogy megsértődik ezen, hogy majd másnap visszahívjátok, meg amit utána csinált, ezt hívják passzív-aggresszív kommunikációnak (tipikus csenddel büntetés), és ha ennyire rossz a helyzet akkor hosszú távon neki is fel kell dolgoznia, akár pszichológussal ha szükséges, ami történt közte és apád között, akármi is volt a válás oka/házasságuk konfliktusai stb., mert az senkinek nem lesz jó, ha így éli le az egész életét, hogy gyűlölködik, megkeseredik.
Mit tegyél? Bár ez nem a te feladatod lenne, mert ebben a történetben még mindig te vagy a gyerek és ő a felnőtt, neki kellene ésszerűen viselkednie, de mondjuk valamenniyre érthető még a dühe, fájdalma, csalódottsága (bár azért 2 év alatt illett volna feldolgoznia, még ha pl. apád megcsalta akkor is), de ez egy jó "gyakorlás" a felnőttségre neked, hogy beszélj erről vele, hogy nagyon szereted, és érted, hogy miért mérges apádra és az új barátnőjére (te nyilván tudod, mi vezetett a válásukhoz), de az egy normális nő, kedves veletek stb., ne titeket büntessen azért, mert jóban vagytok vele. Egyezzetek meg, hogy ha apádnál vagytok hétvégén, szünetben, akkor mit szeretne, jól esne-e neki ha minden este felhívnátok stb. és azt tartsátok be. Illetve óvatosan beszélgethetsz vele erről is, hogy ha ennyire rosszul érinti ez még mindig, akkor nem gondolt-e arra, hogy pszichológushoz forduljon, hogy fel tudja dolgozni.
Nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek
Tehát akkor azt javasoljátok hogy ne is gondoljak erre és várjam meg hogy egy kicsit lenyugodjon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!