Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is jól döntöttem?

Szerintetek is jól döntöttem?

Figyelt kérdés

Egy 20 éves nő vagyok. 2 éve végeztem a gimiben, alig vártam, hogy megszabaduljak a tanulástól. Nagyon sokat gondolkoztam, hogy menjek-e egyetemre, de a végzős évben találkoztam egy velem egyidős pasival, akivel összejöttünk. Imádtam vele lenni, nagyon beleszerettem. Anyámék nem szívlelték, mivel van egy féle cigány beütése(nem tudom, az apukáját nem ismerem, de az anyukája fehér) és eléggé nagyképűen viselkedett velük, amit szóvá is tettem a fiúnak, hogy nem kéne. Anyám addig idegesített engem, hogy alig vártam a vége fele, hogy leérettségizzek, és elköltözzek a párommal Debrecenbe. Neki ott volt az álomegyetemje, és követtem őt. Amúgy a párom Pesti, én Szolnok mellett élek egy kisebb faluban. Rájöttem, hogy ezt nem lehet csinálni egyetem mellett, hogy dolgozzak és tanuljak is, így dolgozni kezdtem.

. Az ő anyukája támogatott volna, az én szüleim is, de én tőlük nem fogadtam el, mivel nem fogadják el a páromat, így megszakítottam a kapcsolatot velük. Debrecenbe inkább elkezdtem körmöket csinálni, szereztem egy diplomát, amiben még anyámék támogatták, mivel ők fizették ki a tanfolyamot( ezt egy nyár alatt csináltam, ősszel költöztem el otthonról). Az első két hét csodás volt a párommal, egész nap csak ketten voltunk, az ágyban(amíg klienseket szereltem), imádtam minden pillanatát.

Majd egy hónap múlva párom nem akart bejárni órákra. Én noszogattam, hogy menjen, de nem volt akit. Helyette egész nap otthon feküdt, és nem csinált semmit. Ez így ment karácsonyig. Karácsonykor hazamentünk hozzuk Pestre, ott az anyja mondta, hogy többet nem akarja fizetni, hogy mi ott albérletbe legyünk, menjünk inkább Pestre, ott tudok körmöket is csinálni. Azzal Januárban felköltöztünk, és gondoltam, hogy ott valamit a párom elkezd csinálni. De csak semmit. Én nagyon szeretem, mert pont olyan pasi, aki nekem kell. De a munkához illetve a tanuláshoz állása, nagyon elszomorít. Nekem jelenleg eléggé jól megy a munka, jól keresek a körmökkel.

Csak itt jön a bibi. Elgondolkoztam, hogy milyen lenne most az életem, ha anyámék szerint csinálnám. Most vagy jogot tanulnék, vagy lennék egy fordító( mivel tökéletesen beszélek a magyar mellett még 2 nyelvet, az egyiket anyanyelvi szinten, ugyanis anyám nem magyar) aki megszedi magát. Helyette körmözök, amit utálni kezdtem, és van egy olyan párom, aki egész nap csak fekszik és nem csinál semmit, mert anyós eltartja. És még pluszban, anyám se áll velem szóba.

Karácsony alkalmával kaptam egy gyűrűt a páromtól. Anyámat felhívtam, hogy újságoljam el vele a nagy hírt. Ahelyett, hogy gratulált volna, csak annyit mondott, hogy megérdemlem, ha ilyen hülye vagyok.

Szerintetek itt nekik van igazuk?

dec. 30. 13:49
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
De nekem nagyon fontos a szerelem, és szerintem nem találok magamnak olyan pasit, aki ennyire megfelelne nekem. Csak nem tudom, hogy hogy telerljem a munka felé őt. Nincs erre semmi megoldás?
dec. 30. 14:55
 12/34 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem sajnos nincs. Nem értem, miért sietsz ennyire? Fiatal vagy, dolgozz, élh, gyűjts élményt! Ha el is tudod zavarni dolgozni, ha nem jön magától rá,akkor csak az ígérgetés marad...
dec. 30. 14:58
 13/34 anonim ***** válasza:
60%

Most gondolj bele, még fiatalok vagytok, nem kell gyerekekre, hitelre, házra, nyugdíjra stb gondolni. Ha hozzámész, és mellette maradsz, hamarosan ezek nagyon is aktuális kérdések lesznek. Például ha jönne egy baba az életetekbe, te egy időre biztosan kiesnél a munkából. Honnan lenne akkor pénzetek? Nem lehet úgy jövőt építeni, ha a másik ilyen szinten életképtelen. Ha mondjuk el akarnál menni egyik nap étterembe, vagy színházba, esetleg nyaralni, akkor helyette is te fizetsz majd mindent, vagy majd az anyukája? Ez a fiú még nem nőtt fel egy kapcsolathoz, kicsit olyan számomra, mint egy lusta, céltalan kamasz.

Sosem késő változtatni. Az írásod alapján ott van benned a potenciál egy jobb életre, talpraesett vagy. Ha már te is érzed magadban, hogy ez nem a helyes út, akkor szerintem ne pazarold az idődet tovább, mert utólag bánni fogod.

dec. 30. 15:10
 14/34 anonim ***** válasza:
25%
Amúgy a barátodnak mondtad már ezeket? Beszéltél már vele a problémáról? Ha igen, mi volt rá a válasza? Ha nem, talán le kéne ülnötök kettesben, és komolyan elbeszélgetni a jövőről
dec. 30. 15:12
 15/34 A kérdező kommentje:
#14 Persze. Mondtam már neki, hogy menjen valamit csináljon, ha egyetemezni kezdene, akkor csinálja azt, csak valamit indítson el. De mindig azt kapom, hogy ő fáradt, neki nincs kedve, és hogy nem olyan könnyű, mint ahogy elképzelem az ő helyzete.
dec. 30. 15:15
 16/34 A kérdező kommentje:
#13 nem tudom, hogy milyen potenciál lenne bennem. A körmözés az egyedüli dolog, amihez én is értek. Más munkát életemben ne dolgoztam, és nem tudom, hogy mit akarnék az életemtől. Tanulni se akarok többet, az is elég volt 12 évig.
dec. 30. 15:21
 17/34 anonim ***** válasza:
64%

Említetted neki azt is, hogy te nem vagy biztos benne, hogy szeretnél mellette maradni, ha nem változtat? Valahogy nekem nem egyértelmű az, hogy átjött e a fiúnak a probléma súlya. Talán ha tudna róla, hogy a szakítás is megfordult a fejedben, akkor tudna adni valami épkézláb választ is, nem csak habogna, hogy "fáradt, meg kedvetlen" meg hasonló silány kifogások. Ha meg továbbra is ilyen "lesz*rok mindent" marad az élethez a hozzáállása, akkor elgondolkoznék, hogy mennyire fontos neki ez a kapcsolat.

dec. 30. 15:27
 18/34 anonim ***** válasza:
56%

"De nekem nagyon fontos a szerelem, és szerintem nem találok magamnak olyan pasit, aki ennyire megfelelne nekem. "

Mi is az amiben annyira megfelel neked?🧐 Mivel több rá a panasz, mint a dicséret!

Jó veled dugni és egésznap az ágyban héderelni...ezen kívül?!

Te is ugyanolyan lusta vagy mint ő. A szüleidnek igaza van, ők reálisan látták a dolgokat, míg te a rózsaszín felhőkön sétáltál és nagyon okosnak hitted magad.

Kifogtál egy herét, sok boldogságot kívánok nektek. A szüleidet pedig ne zaklasd a saját magad által előidézett problémáikkal. Old meg őket, hiszen már nagylány vagy. Te szakítottad meg velük a kapcsolatot egy naplopó miatt, most edd is azt amit megfőztél. Én tuti nem fogadnálak vissza és nem is támogatnálak, még akkor sem ha beadod a Semmelweis-ra a jelentkezést!

dec. 30. 15:46
 19/34 A kérdező kommentje:
#18 igen, dugni jó vele legalább. Plusz még úgy néz ki, ahogy elképzeltem a jövendőbelimet, és beszélgetni is jó vele legalább. Ajánlom neked is, hogy keress valami dugópajtit magadnak, ne légy ennyire megkeseredett.
dec. 30. 15:58
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

1. A pasid egy lusta, munkakerülő...valószínűleg neked kell majd eltartani.

2. Azonnal szakítani és folytatni a tanulást, normálisabb munkát keresni.

dec. 30. 16:33
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!